Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Έκρηξη σε ταβέρνα στην Καλαμάτα: Το χρονικό της τραγωδίας και η σοκαριστική κατάθεση του ιδιοκτήτη

Συγκλονιστική είναι η κατάθεση στην Πυροσβεστική του ιδιοκτήτη της ταβέρνας στην Καλαμάτα, στην οποία τρεις γυναίκες έχασαν τη ζωή τους και άλλα δύο άτομα τραυματίστηκαν, από έκρηξη φιάλης υγραερίου, το βράδυ του Σαββάτου.

«Πήγε η σύζυγος μου να αλλάξει τη φιάλη και πήρε φωτιά», ανέφερε ο ιδιοκτήτης στους άνδρες του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής. «Προσπάθησα να μπω στην κουζίνα αλλά δεν μπορούσα. Πήρα τη βαριοπούλα και προσπάθησα να ανοίξω τρύπα στον τοίχο», συνέχισε.

Αδυνατώντας να πιστέψει την τραγωδία, κατέθεσε πως παρότι δεν κατάφερε να τρυπήσει τον τοίχο με την βαριοπούλα δεν σταμάτησε ούτε για ένα δευτερόλεπτο να προσπαθεί να εισβάλει στο φλεγόμενο χώρο. Ωστόσο δεν τα κατάφερε, και λίγη ώρα αργότερα είδε τους πυροσβέστες να βγάζουν μέσα από αποτεφρωμένο χώρο νεκρή τη σύζυγο του και τις δύο άλλες γυναίκες που εργάζονταν στο κατάστημα.

Οι γυναίκες που σκοτώθηκαν ήταν δύο εργαζόμενες στην ταβέρνα, ηλικίας 53 και 45 χρόνων αντίστοιχα, καθώς και η 53χρονη σύζυγος του ιδιοκτήτη, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας μαζί με μία 27χρονη εργαζόμενη, που επίσης τραυματίστηκε.

Οι περιγραφές των ανθρώπων που βρίσκονταν στην ταβέρνα τη στιγμή της τραγωδίας και οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως συγκλονίζουν.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο διοικητής της πυροσβεστικής στον Alpha, η σύζυγος του ιδιοκτήτη φαίνεται ότι πήρε μία μεγάλη φιάλη 20 λίτρων και προσπάθησε να αλλάξει τις μπουκάλες. Εκείνη την ώρα, όλες οι εστίες στην κουζίνα της ταβέρνας ήταν ανοιχτές. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η φιάλη είχε διαρροή και ήρθε σε επαφή με τη φλόγα στις εστίες της κουζίνας, με αποτέλεσμα να σημειωθεί η έκρηξη.

Η φλόγα, η οποία όπως αναφέρει το messinialive.gr έφτασε τα έξι μέτρα, εγκλώβισε τις τρεις εργαζόμενες μέσα στην κουζίνα.

Τραγική φιγούρα, ο 53χρονος ιδιοκτήτης της ταβέρνας ο οποίος κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσει τη σύζυγό του και τα μέλη του προσωπικού. Με μία βαριοπούλα προσπάθησε να ανοίξει τρύπα στον τοίχο για να σώσει εγκλωβισμένες γυναίκες, ωστόσο για τις τρεις εγκλωβισμένες γυναίκες ήταν ήδη αργά.

Όταν οι άνδρες της πυροσβεστικής μπήκαν στην κουζίνα μετά την κατάσβεση της φωτιάς εντόπισαν τις τρεις γυναίκες χωρίς τις αισθήσεις τους οι οποίες διακομίσθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Δυστυχώς, εκεί διαπιστώθηκε ότι  είχαν υποκύψει στα βαριά εγκαύματα που έφεραν.

Την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη και η φωτιά στην ταβέρνα βρίσκονταν περίπου 15 πελάτες,οι οποίοι εγκλωβίστηκαν καθώς έπεσε η εξωτερική πόρτα και χρειάστηκε η συμβολή περιοίκων για να απεγκλωβιστούν και λίγο μετά και των ανδρών της πυροσβεστικής.

Οι περιγραφές των αυτόπτων μαρτύρων

Ένα ζευγάρι, που είναι «θαμώνες» της ταβέρνας για χρόνια είχαν μπει στο κατάστημα ελάχιστα λεπτά πριν το τραγικό συμβάν. Όπως είπαν στο tharrosnews.gr, αναζητούσαν τραπέζι για να κάτσουν, όταν άκουσαν μια έκρηξη και κραυγές από την κουζίνα. Ακολούθησε μια δεύτερη έκρηξη και τότε οι φλόγες αλλά και το ωστικό κύμα έφθασε μέχρι την αίθουσα της ταβέρνας. Πρόσθεσαν ότι εκείνη την ώρα, 8:50 μ.μ. περίπου βρισκόταν ακόμα μια μεγάλη παρέα από νεαρούς μέσα στην ταβέρνα. Προσπάθησαν να βγουν έξω άμεσα, αλλά η πόρτα η εξωτερική είχε πέσει. Τους βοήθησαν δυο άτομα που βρίσκονταν σε απέναντι κατάστημα ψιλικών ειδών και τους οποίους επέστρεψαν για να ευχαριστήσουν αρκετή ώρα μετά το δυστύχημα, μη μπορώντας και οι ίδιοι να πιστέψουν αυτό που είχε συμβεί.

Σύμφωνα με την eleftheriaonline.gr τα ακριβή αίτια της έκρηξης στον χώρο της κουζίνας επιχειρεί να διαλευκάνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, που παίρνει καταθέσεις από άτομα που βρίσκονταν ως θαμώνες στον χώρο της ταβέρνας την ώρα του δυστυχήματος, αλλά και από άλλους μάρτυρες.

Παράλληλα η νεκροψία – νεκροτομή, που θα διενεργηθεί αναμένεται να ρίξει φως στα ακριβή αίτια θανάτου των τριών γυναικών που έχασαν την ζωή τους, εργαζόμενες στην κουζίνα.

Το μεσημέρι στην ταβέρνα πήγε και υπάλληλος της Επιθεώρησης Εργασίας, όπως προβλέπεται σε εργατικά ατυχήματα, προκειμένου να σχηματίσει εικόνα για τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος.

cnn.gr

Related posts

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

admin

 Πολιτική Συγκέντρωση ΚΚΕ Ιεράπετρα

admin

«Απαραίτητη η άμεση στήριξη των εργαζομένων στον Τουρισμό και επισιτισμό».

admin

Leave a Comment