ΑΓΡΙΟΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΧΩΡΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Ο ιδανικός καιρός φέτος και  η αγάπη του παραγωγού Κώστα Δερμιτζάκη απο το Κάτω Χωριό Ιεράπετρας, για τη φυσική καλλιέργεια, συνετέλεσαν στο να παραχθούν πριν μπεί ακόμα η Άνοιξη, άγριες αγκινάρες γίγαντες, που σπάνια συναντά κανείς στο εμπόριο.
Αυτές οι  αγριαγκινάρες ξεπέρασαν φέτος τα δυο μέτρα ύψος και έχουν αφήσει άφωνους όσους τις επισκέπτονται στο κτήμα του παραγωγού.
Πρόκειται μια μια ποικιλία άγριας αγκινάρας χωρίς αγκάθια,  που δεν κάνει κεφαλές, αλλά καλλιεργείται μόνο για τα τρυφερά και ζουμερά γουλιά της. Οι Ιεραπετρίτες καθαρίζουν τα γουλιά απο τα φύλλα, και  αφού τα κόψουν σε μικρά κομμάτια, τα μαγειρεύουν με  κατσικάκι η αρνάκι αυγολέμονο, συνταγή που υπάρχει απο τα παλιά τα χρόνια στην κρητική γαστρονομία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *