Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΑΙΧΜΗΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Από το πρωί της Δευτέρας 15 Απριλίου κλιμάκιο Υποψήφιων Ευρωβουλευτών του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αθηναίων  Γιώργο Καμίνη και τους Γιάννη Μεϊμάρογλου και Γιάννη Δαλμά  περιόδευσε στο Νομό Λασιθίου  ξεκινώντας τις επισκέψεις του από τον Άγιο Νικόλαο Στο κέντρο της πόλης, μίλησαν με κόσμο  για διάφορα ζητήματα καθημερινότητας, ενώ στη συνέχεια είχαν συναντήσεις με στελέχη , φορείς και  απλούς πολίτες.                                 Συνάντηση με φορείς είχαν και στην Ιεράπετρα όπου συνέχισαν την περιοδεία τους  στη 13.30 το μεσημέρι  , ενώ παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος ευρωβουλευτής  Γιώργος Καμίνης, απαντώντας σε  σχετικές μας ερωτήσεις είπε ότι, « ήρθαμε στην Κρήτη να ενημερωθούμε για τα προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο έτσι ώστε να προετοιμαστούμε για τις μάχες που πρέπει να δώσουμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Κοινή Αγροτική Πολιτική για παράδειγμα αλλάζει  και θα πρέπει να είμαστε σε θέση να προασπιστούμε και να προωθήσουμε τα συμφέροντα της αγροτικής τάξης».

                        «ΕΚΤΡΩΜΑ» Ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ

Ο Γιώργος Καμίνης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μας για τον Κλεισθένη τον χαρακτήρισε Νόμο «έκτρωμα».

«Με το πρόσχημα του δήθεν εκδημοκρατισμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η κυβέρνηση μας έφερε αυτόν το Νόμο «έκτρωμα», που θα οδηγήσει σε τέτοιο κατακερματισμό του Δημοτικά Συμβούλια, όπου θα μπορούν να μπαίνουν παρατάξεις ουσιαστικά ανύπαρκτες και ο δήμαρχος δεν θα έχει την πλειοψηφία για να μπορεί να διοικήσει το Δήμο του. Οι δήμαρχοι θα είναι σε μια διαρκή ομηρία. Θα τελεί κάτω από έναν διαρκή εκβιασμό από τον καθένα που θα απειλεί να αποχωρήσει αν δεν τον κάνει αντιδήμαρχο κλπ. Ουσιαστικά θα υπάρχει ένα διαρκές καθεστώς συναλλαγής το οποίο θα κάνει φοβερή ζημιά  στο Δήμο. Μέχρι τώρα παίρναμε αποφάσεις και δε μπορούσαμε να τις εφαρμόσουμε, λόγω γραφειοκρατίας και πολυνομίας. Τώρα με αυτό το  σύστημα ούτε καν απόφαση δε θα μπορεί να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο», πρόσθεσε ο Γιώργος Καμίνης ενώ είπε επίσης ότι,  «πίσω από τη σύνταξη του ‘’Κλεισθένη’’ υπήρξε σαφής σκοπιμότητα. Εμείς τους είχαμε  ειδοποιήσει ότι, αυτό το νομοσχέδιο θα είχε αυτά τα αποτελέσματα. Τώρα βλέπουμε σε πολλούς Δήμους να κατεβαίνουν περισσότεροι από 10 συνδυασμοί. Εάν όλοι εκπροσωπηθούν στα δημοτικά συμβούλια δεν θα μπορεί ο δήμαρχος να σχηματίσει μια κανονική πλειοψηφία. Γνώριζαν ότι αυτό θα διαλύσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση όμως πήγαν να το εφαρμόσουν, γιατί ουσιαστικά αυτό αποσκοπούν… να διαλύσουν την τοπική αυτοδιοίκηση , γιατί ήταν το μοναδικό που δε μπορούσαν να ελέγξουν», κατέληξε ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Καμίνης.

Μετά την Ιεράπετρα το κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ συνέχισε την περιοδεία του στις περιοχές που κηρυχθήκαν σε  κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις πρόσφατες πλημμύρες σε Ιεράπετρα, Μακρύ Γιαλό και Σητεία.

 Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιο Σητείας αργά το βράδυ  μίλησαν για  την πορεία του ΚΙΝΑΛ και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ενώ προβλήθηκε βίντεο-αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Α. Παπανδρέου.

Στην περιοδεία των τριών υποψηφίων  ευρωβουλευτών συμμετείχαν και οι υποψήφιοι βουλευτές Ν Λασιθίου του ΚΙΝΑΛ  Φάνης Εικοσιπεντάκης και Μανόλης Κλώντζας.

Related posts

ΕΨΑΧΝΑΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΑ ΔΟΛΩΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΕΠΙΑΣΑΝ ΛΑΘΡΟΘΗΡΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΟΝΥΣΑΔΕΣ ΝΗΣΟΥΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

admin

Εξαγωγές  Νωπών Οπωροκηπευτικών 4.2.2022 

admin

Εξαγωγές Νωπών Οπωροκηπευτικών 10.12.2021

admin

Leave a Comment