Βιαννίτες και Γεραπετρίτες τιμούν τους νεκρούς προπάτορες τους

Ξεκινούν σήμερα Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 75η Επέτειο του Ολοκαυτώματος και της καταστροφής των χωριών της Βιάννου και της Ιεράπετρας

Σήμερα θα παραμείνουν κλειστές όλες οι υπηρεσίες στη Βιάννο προκειμένου οι ντόπιοι να τιμήσουν με την παρουσία τους τη μνήμη των νεκρών προπατόρων τους από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής στις 14, 15 και 16 Σεπτεμβρίου 1943.

Επί τρεις ημέρες, μέχρι και την Κυριακή, πρόκειται να πραγματοποιηθούν μνημόσυνα σε όλα τα χωριά που εξελίχθηκαν οι βαρβαρότητες και τα εγκλήματα των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής παρουσία του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και του Υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ώρα 21:00 – Πανδημοτικό Μνημείο Ολοκαυτώματος Βιάννου, Σελί Αμιρών

Α’ μέρος: Συναυλία της Λουκίας Σπανάκη-κλασσικό τραγούδι με επιλογές από όλο τον κόσμο

Β’  μέρος: Συναυλία του Νίκου Ανδρουλάκη

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ώρα 21:00 – Πανδημοτικό Μνημείο Ολοκαυτώματος Βιάννου, Σελί Αμιρών   Πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο:  «Η τραγωδία της Βιάννου. Κάθαρση πότε;»:

Στο Α’ μέρος: ο Κάρολος Κουκλάκης και η Ειρήνη Δερέμπεη αντάμα από τα  «Παλαιϊνά Σεφέρια» μάς ταξιδεύουν στο χρόνο και τη γνήσια μουσική παράδοση της Κρήτης.

Στο Β’ Μέρος: Συναυλία Αντιστασιακού & Πολιτικού τραγουδιού με τη Νατάσα Παπαδοπούλου – Τζαβέλα και τον Τάκη Κωνσταντακόπουλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *