Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΕΣΚΑΣΕ ΦΙΑΛΗ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ. ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ ΣΩΘΗΚΑΝ 6 ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Έξι γυναίκες , σώθηκαν από θαύμα, καθώς σε πρόχειρο κουζινάκι που υπήρχε στην αυλή του σπιτιού τους , έσκασε φιάλη υγραερίου, ενώ έφτιαχναν ξεροτήγανα για τη βάπτιση  των 2 εγγονιών γνωστής Ιεραπετρίτισσας.

Η έκρηξη που σημειώθηκε γύρω στις 14.00 μ.μ. της Τετάρτης 8 Μαίου, σήκωσε στο πόδι τη  γειτονιά  πολύ κοντά στο νοσοκομείο της  Ιεράπετρας, καθώς το συμβάν σημειώθηκε στην οδό Λασθένους 56-58, κατεδαφίζοντας το μικρό κουζινάκι, όπου υπήρχαν άλλες δυο φιάλες υγραερίου εκτός από αυτήν που έσκασε μάλλον από διαρροή.

Εκείνη τη στιγμή οι 6 γυναίκες που δούλευαν από το πρωί στο κουζινάκι φτιάχνοντας και τηγανίζοντας τα ξεροτήγανα της βάπτισης, είχαν κάνει διάλλειμα για φαγητό, και βρίσκονταν γύρω στα 30 μέτρα από το σημείο της έκρηξης.

Λίγα λεπτά πριν σκάσει η φιάλη υγραερίου στο πρόχειρο κουζινάκι μία από τις έξι γυναίκες άκουσε έναν παράξενο θόρυβο και βγήκε στην αυλή του σπιτιού, να δεί τι συμβαίνει. Τότε αντιλήφθηκε  ότι κάτι καιγόταν  μέσα στο κoυζινάκι και πήρε ένα λάστιχο ποτίσματος προσπαθώντας να σβήσει τη φωτιά . Η αδερφή της όμως της φώναξε να απομακρυνθεί γιατί θα μπορούσε να γίνει έκρηξη από τις φιάλες που υπήρχαν μέσα στο κουζινάκι. Κι ενώ εκείνη προσπαθούσε να απομακρυνθεί, έγινε η έκρηξη, χωρίς ευτυχώς ούτε η ίδια, ούτε οι άλλες 5 γυναίκες να υποστούν τον οποιοδήποτε  τραυματισμό.

Στο μεταξύ στο  σημείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη, κατέφταναν 5 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 12 άντρες , και άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Ιεράπετρας για να αποκλείσουν το χώρο και να σβηστεί η φωτιά που απειλούσε τα παρακείμενα σπίτια.

Η επιχείρηση των αντρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας με επικεφαλής τον   επιπυραγό Μανόλης Ροβιθάκη κράτησε γύρω στη μία ώρα και ολοκληρώθηκε με επιτυχία περιορίζοντας τις υλικές ζημιές στο ελάχιστο και αποκλείοντας το ενδεχόμενο να χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Οι  οικογένειες που έζησαν αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία  , κρατούν μόνο τα θετικά της υπόθεσης , που έχουν να κάνουν με τις 6  ανθρώπινες ζωές που σώθηκαν από θαύμα και ετοιμάζονται να ζήσουν τη χαρά της βάπτισης των 2 νεότερων μελών τους .

Και το επίσης ευχάριστο στοιχείο  που ανακάλυψε ο φωτογραφικός φακός μας , είναι ότι,  λίγο πριν από την έκρηξη  της φιάλης υγραερίου, οι γυναίκες είχαν προλάβει να μεταφέρουν τα ξεροτήγανα στο διπλανό σπίτι, πράγμα που σημαίνει ότι δε θα χρειαστεί να τα ξαναφτιάξουν !

Related posts

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ: 84ΧΡΟΝΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΠΕΦΤΟΝΤΑΣ ΣΕ ΓΚΡΕΜΟ 70 ΜΕΤΡΩΝ

admin

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ:ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ (ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ) ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

admin

Black Friday: Επί ποδός τα εμπορικά καταστήματα στην Ιεράπετρα – Τι περιμένουν οι επιχειρηματίες

admin

Leave a Comment