Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ Η ΠΡΟΣΑΓΩΓΟΣ ΔΙΩΡΥΓΑ ΤΟΥ ΜΥΡΤΟΥ

Ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης συνοδευόμενος από τον βουλευτή Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη και τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, μετά το Χαμέζι, όπου έδωσε σε κυκλοφορία την πολύπαθη  γέφυρα που ολοκληρώθηκε μετά 16 χρόνια , επισκέφτηκε τη Σητεία και το Μακρύ Γιαλό,  και  έφτασε  στις 2.30 μετά το μεσημέρι της Παρασκευής στο Δημαρχείο της Ιεράπετρας .   Αρχικά  συναντήθηκε  με τον δήμαρχο Ιεράπετρας Θεοδόση Καλαντζάκη, ενώ στη συνέχεια στην αίθουσα του  Δημοτικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε  στους τοπικούς φορείς, τη δημοπράτηση της προσαγωγού διώρυγας του Μύρτου, η  οποία θα εμπλουτίζει με αρδευτικό νερό τον ταμιευτήρα του Φράγματος Μπραμιανών.

«Την τελευταία φορά που είχαμε βρεθεί σε αυτή  την αίθουσα, βάλαμε με τους τοπικούς φορείς σαν πρώτη προτεραιότητα, τον νέο αγωγό που θα εμπλουτίζει τον ταμιευτήρα των Μπραμιανών για να αρδεύονται σωστά  οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες και να υποστηρίζεται ο πρωτογενής τομέας παραγωγής.

Στις 14 Μαίου έχει οριστεί η δικάσιμος για τις αναγκαίες  απαλλοτριώσεις και την επόμενη μέρα, θα στείλουμε τα σχετικά έγγραφα στην Ε.Ε. για να ξεκινήσει ο διεθνής διαγωνισμός για την υλοποίηση του έργου που θα έχει χρόνο περαίωσης τους 12 μήνες. Εκτιμώ ότι αν δεν υπάρχουν ενστάσεις από τους υποψήφιους αναδόχους του έργου, ο αγωγός να παραδοθεί σε χρήση μέσα στο καλοκαίρι του 2020.   Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και με το έργο των δικτύων άρδευσης του Οροπεδίου Λασιθίου, ένα έργο που επίσης υλοποιείται μετά από τόσα χρόνια στασιμότητας» μας είπε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι , «έχουμε προχωρήσει το στρατηγικό σχεδιασμό για τα υδατοδρόμια όλης της χώρας, ο οποίος θα σταλεί το επόμενο διάστημα  στην τοπική αυτοδιοίκηση, για να γίνει μια σύντομη διαβούλευση.

Το υδατοδρόμιο της Ιεράπετρας  βρίσκεται στην πρώτη ομάδα για τη μελέτη και την υλοποίηση του , επειδή η περιοχή  δεν έχει λιμάνι και αεροδρόμιο. Τα υδατοδρόμια θα δώσουν πολύ  καλές λύσεις σε περιοχές όπως η Ιεράπετρα που δεν έχουν εύκολη η σύντομη προσβασιμότητα.

 Επίσης από το πρόγραμμα ‘’Φιλόδημος’’ έχουν εξασφαλιστεί 300.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι υποδομές του Δήμου Ιεράπετρας από τις πρόσφατες πλημμύρες» μας είπε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Οι τοπικοί φορείς που πήραν το λόγο  ζήτησαν  επίσης μεταξύ άλλων  από τον υπουργό Υποδομών, να επισπεύσει τη διαδικασία για τη δημοπράτηση του Φράγματος Αγίου Ιωάννη , το οποίο θα δώσει σημαντικές λύσεις για αναπτυξιακές ευκαιρίες στο Ανατολικό τμήμα της Ιεράπετρας, όπου ανεγείρονται νέες μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που έχουν ανάγκες ύδρευσης και άρδευσης  ενώ παράλληλα συνυπάρχουν αρμονικά  με την δυναμική αγροτική παραγωγή.

Από πολλούς τέθηκαν επίσης και τα ανοικτά ζητήματα του ορθολογικού σχεδιασμού των οδικών αξόνων της Ιεράπετρας, που θα έπρεπε να είχαν μελετηθεί με τρόπο τέτοιο, που να μην διέρχονται μέσα από ζώνες υψηλής παραγωγικότητας και περιοχές που είναι ήδη δομημένες.

Related posts

Ελπιδοφόρα μηνύματα από την μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού της Πολωνίας

admin

Τρόμος στα χέρια του επίδοξου βιαστή της: «Σε παρακαλώ μη με σκοτώσεις…», εκλιπαρούσε 50χρονη στην Ιεράπετρα

admin

ΑΘΩΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΑΦΗΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΥΚΑΣ

admin

Leave a Comment