Image default
Αστυνομικό Δελτίο

Ηράκλειο: Τέσσερις συλλήψεις για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, τέσσερις αλλοδαποί, δυο 37 χρόνοι, ένας 31 και ενας 29 ετών, που κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, χθες το βράδυ από αστυνομικούς οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εξακριβώθηκε υπαίθριος χώρος που χρησιμοποιούνταν για την απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών και εντοπίστηκαν ο 37χρονος με τον 29χρονο όπου συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι συλληφθέντες επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, κατά το χρόνο που είχαν μεταβεί στο συγκεκριμένο χώρο τον οποίο χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών και κατά τη διάρκεια της σύλληψης τους είχαν προβεί σε σθεναρή αντίσταση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους δύο αλλοδαπούς, στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και στον εν λόγω χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: 12 αυτοσχέδιες συσκευασίες με 5,4 γραμμάρια κοκαΐνης, ένα πιστόλι, το χρηματικό ποσό των 980 ευρώ ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και 5 κινητά τηλέφωνα.

Στη συνέχεια εντοπίστηκαν ο 31χρονος με τον 37χρονο επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, οι οποίοι σε προγενέστερο χρόνο είχαν συναντηθεί στον εν λόγω υπαίθριο χώρο με τον 37χρονο και τον 29χρονο και κατά το χρόνο της σύλληψης τους αντιστάθηκαν σθεναρά.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους ίδιους, στο όχημα και στην οικία του 31χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: 6 αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες 2,6 γραμμάρια κοκαΐνης, ένα πιστόλι με το γεμιστήρα του και φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 1.535 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες και ένα κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον κατασχέθηκαν τα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Related posts

Εντοπίστηκαν δύο (2) καλλιέργειες δενδρυλλίων κάνναβης, στο Ηράκλειο

admin

Συνελήφθη αλλοδαπός για κατοχή ναρκωτικώνουσιών, στην Ιεράπετρα.

admin

Συνελήφθη άμεσα 58χρονος ημεδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 52χρονου ημεδαπού, στο Λασίθι

admin

Leave a Comment