Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΣΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΑΙΖΟΝ

Η  υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως μετά τις εξηγήσεις που έδωσε στη Βουλή προχθές, απαντώντας στην επερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΚΙ.ΝΑΛ κ Βασίλη Κεγκέρογλου, αναφορικά με την αναστολή λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου στο Καβούσι, δέχτηκε για δεύτερη φορά στο γραφείο της τους εκπροσώπους του Δήμου Ιεράπετρας, επαναλαμβάνοντας ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει φέτος το Μουσικό σχολείο, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση αυτό να γίνει από την επόμενη σχολική περίοδο.

Το Υπουργείο Παιδείας καιΘρησκευμάτων   επισκέφτηκε  για δεύτερη φορά το   τελευταίο   διάστημα ο Δήμαρχος Ιεράπετρας   κ Θεοδόσης Καλαντζάκης μεταφέροντας το τελευταίο ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου και ζητώντας  την άρση αναστολής και την άμεση λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου στο Καβούσι.

Στη συνάντηση   με   την   Υπουργό   Παιδείας   και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως   ήταν «παρών» ο υπουργός  Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, βουλευτής Λασιθίου  κ. Γιάννης  Πλακιωτάκη, οι επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων κ. Θανάσης   Χηνόπουλος, και η    κ.   Ελένη  Βλάσση, η    πρόεδρος   της Δημοτικής κοινότητας  Καβουσίου κ. Μαρία   Χαλκιαδάκη και ο πρώην πρόεδρος  κ.   Γιάννης   Ρεμεδιάκης,   μεταφέροντας   το   ψήφισμα   του Δημοτικού   Συμβουλίου   Ιεράπετρας για την άρση της  αναστολής λειτουργίας και την παράταση των εγγραφών   του Μουσικού Γυμνασίου στο Καβούσι.

Η υπουργός  Παιδείας αφού άκουσε προσεκτικά την αντιπροσωπία των παραγόντων του Ν. Λασιθίου και εξήγησε γιατί αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου, δεσμεύτηκε για τη λειτουργία του  Μουσικού σχολείου την

επόμενη σχολική χρονιά με την πλήρη στήριξή της ώστε το Μουσικό Γυμνάσιο   στο   Καβούσι να γίνει ένα από τα καλύτερα   μουσικά σχολεία της χώρας.

Ο κ Καλαντζάκης  έθεσε   και  το   θέμα   της   λειτουργίας στο Δήμο Ιεράπετρας του τμήματος Φυσικοθεραπείας του Μεσογειακού

Πανεπιστημίου και ανέφερε ότι, όλα τα στοιχεία θα είναι άμεσα στην πλήρη   διάθεσή   της   Υπουργού   καθώς   η   ίδια   δήλωσε   ελλιπώς ενημερωμένη για το θέμα.

«Παρά την τεράστια συνολική προσπάθεια   που   έχουμε καταβάλει, η απόφαση για το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου είχε ήδη ληφθεί ερήμην μας ανεξαρτήτως των επιδιώξεων και των ενστάσεών μας. Η έκβαση της υπόθεσης είναι άδικη και δυσάρεστη για όλο το νομό   Λασιθίου, καθώς το αποτέλεσμα της   προσπάθειάς μας  ετεροκαθορίστηκε χωρίς  να   ληφθεί σοβαρά υπόψη το αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας.

Όσον αφορά δε το τμήμα Φυσικοθεραπείας στο  Δήμο Ιεράπετρας οι υπηρεσίες του   Δήμου τις   επόμενες ημέρες  θα συγκεντρώσουν και θα παρέχουν στην Υπουργό Παιδείας όλες τις απαραίτητες  πληροφορίες  για   την  πλήρη  ενημέρωσή   της   ώστε   να μπορέσουμε να πιέσουμε για την άμεση έναρξη λειτουργίας του.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω   τον   κ.   Πλακιωτάκη,   για   τη γενικότερη   συνεργασία  και  τη δέσμευσή του ότι θα   στηρίξει την πρότασή μου για ανέγερση νέου κτιρίου για τη στέγαση Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Λασιθίου στην κοινότητα Καβουσίου. Ξεκινάμε άμεσα τη μελέτη για   το νέο αυτό μεγάλο αναπτυξιακό έργο για τον Δήμο Ιεράπετρας ώστε να χρηματοδοτηθεί το συντομότερο  δυνατό».

Related posts

ΑΠΟΦΑΣΗ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ 10/2019 ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

admin

ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α  ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Διέρρηξαν σπίτι στην Ιεράπετρα και άρπαξαν χρυσαφικά βαφτίσεων και χρήματα

admin

Leave a Comment