Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΜΕ ΠΤΩΣΗ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΜΑΙΟ  Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Διψήφιο νούμερο έχει η πτώση που κατέγραψε το μήνα Μάη, η τουριστική κίνηση στην Ιεράπετρα, αν και η εικόνα στα ξενοδοχεία ήταν εντελώς διαφορετική κατά τη διάρκεια της Agro Expo 2019.
Οι ξενοδόχοι υποστηρίζουν ότι αυτή την πτώση την περίμεναν , γιατί ο ανταγωνισμός με την Τουρκία και την Αίγυπτο ξεκίνησε νωρίτερα, αλλά πιστεύουν ότι για τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της ευρύτερης Ιεράπετρας, οι πληρότητες θα είναι πάρα πολύ καλές από την ερχόμενη εβδομάδα και μέχρι τα τέλη σχεδόν της τουριστικής περιόδου.
«Εμείς , ανοίξαμε πρώτοι στις αρχές του Απρίλη και είχαμε από την αρχή μεγάλες πληρότητες. Ο Μάης παρουσίασε μεγάλη πτώση, ενώ  τωρα αρχίζει πάλι να ανεβαίνει σε νούμερα η επισκεψιμότητα μέχρι τα τέλη της τουριστικής περιόδου», μας επιβεβαίωσε ο νεαρός ξενοδόχος Μάνος Τζαράκης (Ostria).
«Ο Μάης είναι αλήθεια ότι, παρουσίασε μεγάλη πτώση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Για εμάς όμως, αυτή η πτώση ήταν αναμενόμενη.
Ξεκινήσαμε φέτος από την αρχή της σαιζόν μαζί με τις ανταγωνίστριες χώρες, Τουρκία , Αίγυπτο  και άλλες χώρες της Αφρικής.
Παρατηρούμε ότι τα τελευταία χρόνια η τουριστική σαιζόν πάει πάντα λίγο πιο πίσω. Φέτος ειδικά οι Ευρωεκλογές κράτησαν τους επισκέπτες μας στα σπίτια τους.
Αρνητικό ρόλο έχει παίξει και το θέμα της καθήλωσης των αεροπλάνων της Μπόινγκ, που προκάλεσαν την σύμπτυξη πολλών αεροπορικών δρομολογίων», μας εξήγησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης κ Γιώργος Βαρδάκης.
Γερμανοί επισκέπτες που περνούν τις διακοπές τους στην Ιεράπετρα τις τελευταίες μέρες, μας έλεγαν ότι τις τελευταίες εβδομάδες επικρατούν εξαιρετικά ήπιες καιρικές συνθήκες στην κεντρική Ευρώπη, που δεν βοηθούν τον κόσμο να ξεκινήσει για τις διακοπές του στις νοτιότερες Ευρωπαϊκές χώρες.
Από την περίοδο των Χριστουγέννων πάντως, φαινόταν ότι  πτωτική τάση στις προκρατήσεις θα προκαλούσαν αρνητικές παρενέργειες στον τουρισμό της περιοχής.
Πτώση στις επισκέψεις καταγράφεται και στις κρουαζιέρες  των ημερόπλοιων που κάνουν  το δρομολόγιο  Ιεράπετρα-Χρυσή.
Την ίδια ώρα προχωρεί με κανονικούς ρυθμούς η ανέγερση μιας νέας  πεντάστερης τουριστικής μονάδας που ανεγείρεται στο δυτικό άκρο της μεγάλης παραλίας Κουτσουναρίου Ιεράπετρας, και θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει από την επόμενη τουριστική περίοδο.
Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι επιστρέφουν στην Ιεράπετρα τα τελευταία  χρόνια οι Σκανδιναβοί, ενώ σταθερή αξία αποτελούν οι Γάλλοι, οι Γερμανοί, οι Αυστριακοί, οι Ολλανδοί, οι Βέλγοι, οι Ολλανδοί, οι Πολωνοί, οι Σλοβάκοι, οι Τσέχοι, και λιγότερο οι Ιταλοί, και οι Βέλγοι.
Με τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί  στην Ιεράπετρα, λόγω της μείωσης του τουριστικού ρεύματος , έχουν εμφανιστεί ήδη ,  και τα πρώτα σημάδια «κόπωσης» στη διάθεση των διαμερισμάτων της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Related posts

ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

admin

«Εργατική Πρωτομαγιά 2022».

admin

«ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Κ. ΛΙΝΑΣ ΜΕΝΔΩΝΗ ΣΤΟ ΛΑΣΙΘΙ.»

admin

Leave a Comment