Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Νέες ιδέες, συμμετοχή, πρωτοπορία,μια Ιεράπετρα που αλλάζει

Πατεράκης Ιωάννου Θεόκλητος (Τάκης)
Κατάγομαι από το Ορεινό και γεννήθηκα το 1969 στην Ιεράπετρα όπου και τελείωσα το 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο. Αποφοίτησα από την σχολή των Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και κατά την διάρκεια των σπουδών μου εργάσθηκα σε μελετητική εταιρεία εκπόνησης πολεοδομικών μελετών και κτηματολογίου. Το 1997 εργάσθηκα στην εταιρεία Ιεράπετρα μπετόν Α.Ε. Από το 1998 έως και σήμερα έχω δικό μου τεχνικό γραφείο που ασχολείται με την μελέτη και κατασκευή ιδιωτικών έργων. Διαθέτω μελετητικό πτυχίο για την εκπόνηση μελετών δημοσίου και αυτοδιοίκησης. Το 1998 και 1999 παράλληλα με το γραφείο μου  εργάσθηκα στην Αναπτυξιακή Λασιθίου Α.Ε. της Νομαρχίας Λασιθίου με αντικείμενο την εκπόνηση μελετών σε Δήμους και Κοινότητες. Εχω λάβει μέρος τρεις φορές σε εκλογές του Τ.Ε.Ε και δύο σε αυτοδιοικητικές,το 1998 στον Δήμο Μακρύ Γιαλού και το 2006 στον Δήμο Ιεράπετρας. Από το 2006 έως το 2010 υπήρξα μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ιεράπετρας. Από το 2018 είμαι μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Μηχανικών Ν.Λασιθίου.

Χόμπι μου είναι ο αθλητισμός, το διάβασμα και η οικονομική μηχανική ανάλυση, όπου και έχω παρακολουθήσει τρία χρόνια διαδικτυακά σεμινάρια λαμβάνοντας και την αντίστοιχη πιστοποίηση.
Είμαι παντρεμένος με την Δέσποινα Ξομπλαράκη, εκπαιδευτικό και έχουμε δύο παιδιά, την Μιρένα και τον Γιάννη.

Πιστεύω στην οργάνωση της διοίκησης πάνω στη δομή και φιλοσοφία του συνεργασιακού μοντέλου, με την συμμετοχή της κοινωνίας.
Ο σύγχρονος Δήμαρχος πρέπει να είναι γνώστης της τεχνολογικής εξέλιξης και των  νέων αναγκών που δημιουργούνται από αυτήν. Ενας άνθρωπος που να έχει όραμα, να μην είναι εγωιστής και αλαζόνας.Να ξέρει να ακούει, να συνθέτει,να ενώνει, να μην είναι εξαρτημένος από οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα. Δυναμικός και διεκδικητικός. Να γνωρίζει ότι δεν είναι αναγκασμένος να τα γνωρίζει όλα και να γνωρίζει τι δεν γνωρίζει. Μα πάνω απ’όλα να μην λογαριάζει το πολιτικό κόστος μπροστά στη λήψη αποφάσεων.

Στην πρόσκληση που δέχθηκα από τον κ. Πετρά Αντώνη να συμμετέχω στην ομάδα του και μέσα από τις μεταξύ μας συζητήσεις, είδα έναν άνθρωπο με αρκετά από τα παραπάνω χαρακτηριστικά, με τον οποίο ασπαζόμαστε την ίδια φιλοσοφία.
Τα προαναφερθέντα και η αγάπη μου για το Δήμο, με έκαναν να αποφασίσω θετικά στην πρόσκληση και να γίνω μέλος αυτής της ομάδας. 

Βασικό μου πιστεύω : “Δως μου μέρος να σταθώ και ως και τη γη μπορώ να
κινήσω ” (Αρχιμήδης).

Για τον λόγο αυτό ζητάω/ζητάμε την ψήφο σας, ως τη βασική λίθο στήριξης,  ώστε να διεκδικήσουμε μαζί αυτά που μας ανήκουν, να κάνουμε πράξη όσα περισσότερα μπορούμε, από αυτά που πιστεύουμε και έχουμε μαζί συζητήσει ότι μας αξίζουν, για να δημιουργήσουμε ένα δυναμικό, σύγχρονο και εξωστρεφή Δήμο.
                                                                                       

      Με εκτίμηση,
                                                                     
Πατεράκης Ιωάννου Θεόκλητος (Τάκης)
                                                                             Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Ονομάζομαι Άννα Αϊβαλιώτη του Εμμανουήλ Αιβαλϊώτη και της Σοφίας Αϊβαλιώτη το γένος Μανιαδάκη. Γεννήθηκα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης ,μεγάλωσα και κατοικώ στο Κεντρί. Είμαι παντρεμένη με τον Μαργετάκη Εμμανουήλ τ. Γεωργίου(πρώην ιδιοκτήτη SAXO) και έχουμε δύο κόρες 7 χρονών και 2 χρονών.
Αποφοίτησα από το 1ο Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας και στη συνέχεια πήρα Δίπλωμα από το Ι.Ε.Κ . Διοίκησης και Οικονομίας Αργυρούπολης με ειδικότητα Τραπεζικών εργασιών. Δίπλωμα από επιχειρησιακές Σπουδές ΗΣΥΧΙΔΗ I.C.M. Τμήμα Η/Υ . Έκανα τη πρακτική μου άσκηση στη Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος Α .Ε. στον Πειραιά και στη συνέχεια εργάστηκα στην Αγροτική Χρηματιστηριακή Α.Ε. Εργάστηκα στην ALICO A.E.(Μαρούσι-Αθήνα) ως γραμματέας διεύθυνσης και ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος ασφαλιστικών και τραπεζικών προϊόντων. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια κατάρτισης και πιστοποίηση όπως FINANCE & EFL – Brighton college, Πωλητές αμοιβαίων κεφαλαίων Κ.Ε.Κ. Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, μηχανογραφημένη λογιστική, σεμινάρια πληροφορικής κ.α..
Από το 2002 επέστρεψα στην Ιεράπετρα και εργάστηκα ως Β. Λογιστή σε επιχείρηση για 8 χρόνια. Έχω εργαστεί σε φορείς του Δημοσίου.
Από το 2018 είμαι φοιτήτρια στο Ελληνικό πανεπιστήμιο στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών. Από τον Οκτώβριο 2018 εργάζομαι στο Δήμο Αγίου Νικολάου. Γνωρίζω πολύ καλά Αγγλικά.
Η συμμετοχή στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι κάτι που μας αφορά όλους άμεσα γιατί πρόκειται για το μέλλον μας, τον τόπο που κατοικούμε, εμείς και τα παιδιά μας. Για αυτό το λόγο δέχτηκα τη πρόταση του Αντώνη Πετρά να συμμετέχω στην ομάδα του -Δήμος Πρότυπο.
Παρακολουθώντας τα προβλήματα της πόλης μου και ιδιαίτερα του χωριού μου και ως νέος άνθρωπος και ως πρώτη φορά με την συμμετοχή μου στην Δημοτική Κοινότητα Ιεράπετρας είμαι πρόθυμη να βοηθήσω για μια πόλη που θα νοιάζεται για τη ζωή όλων , ανθρώπων, μεταναστών, επισκεπτών και κυρίως των παιδιών της, των ηλικιωμένων της και των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες.

 Αιμιλία Περακάκη –Μπρα

Γεννήθηκα το 1994 στην Ιεράπετρα. Το 2012 αποφοίτησα από το 2ο Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας. Μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων πέτυχα στο γεωπονικό τμήμα Φυτικής Παραγωγής του ΤΕΙ Κρήτης.
Παράλληλα ξεκίνησα να σπουδάζω σε Ι.Ε.Κ. Αισθητικής στο Ηράκλειο, προκειμένου να εργαστώ στην οικογενειακή επιχείρησή μας. Αφού αποφοίτησα και εργαζόμενη στον τομέα της ονυχοπλαστικής και αισθητικής άνω και κάτω άκρων, ήρθα σε επαφή με ανθρώπους που υπέφεραν από παθήσεις στα πέλματα, λόγω ορθοπεδικών προβλημάτων ή άλλων προβλημάτων υγείας. Έτσι απέκτησα ενδιαφέρον για την Ποδολογία, η οποία απευθύνεται σε τέτοια θέματα, που επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής πολλών συνανθρώπων σας και συχνά δεν αντιμετωπίζονται.
Το Σεπτέμβριο του 2016 ξεκίνησα τη φοίτηση μου στην Ακαδημία Ποδολόγων Ελλάδος και το Μάρτιο του 2019 αποφοίτησα ως Ποδολόγος. Μετά από σχετικό αίτημά μου στην 7Η ΥΠΕ, περιμένω να ξεκινήσω εθελοντικά να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας σε ασθενείς με διαβήτη.
Ανάμεσα στα ενδιαφέροντά μου σταθερά ο Πολιτισμός και οι δημόσιες σχέσεις, όπου έχω αποκτήσει σημαντική εμπειρία, αναλαμβάνοντας μέρος της διοργάνωσης των εκδηλώσεων «Κύρβεια 2014».
Συμμετέχω ενεργά σε κάθε εθελοντική δράση προστασίας των αδέσποτων ζώων στην περιοχή μας από την άμεση φροντίδα, την περίθαλψη και την υιοθέτησή τους.
Γνωρίζω πολύ καλά Αγγλικά, Γερμανικά και πρόσφατα ξεκίνησα Ισπανικά.
Θεωρώ καθήκον κάθε νέου ανθρώπου την ενασχόληση με τα κοινά και ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία να προσφέρω στον τόπο μου το καλύτερο που μπορώ.

 Ευτυχία Γιακουμάκη

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ιεράπετρα. Γονείς μου είναι ο Μιχάλης Γιακουμάκης και η Ασπασία Κολιοραδάκη. Είμαι απόφοιτη του τμήματος φιλολογίας, του Πανεπιστημίου Κρήτης. Δραστηριοποιούμαι στον τομέα των σπουδών μου καθώς και ως ιδιωτική υπάλληλος. Η αγάπη μου για τον τόπο μου και τους ανθρώπους του αποτέλεσε ένα ισχυρό κίνητρο να συμμετάσχω κι εγώ στις δημοτικές εκλογές με την ιδιότητα της τοπικής συμβούλου. Ανέκαθεν στήριζα την τοπική κοινωνία, τα προϊόντα και την οικονομία της. Αναλογιζόμενη το βάρος της ευθύνης αποδέχτηκα το κάλεσμα του Αντώνιου Πετρά, να υλοποιήσουμε το όραμα του για την πόλη μας, μια πόλη ελκυστική, μια πόλη σύγχρονη που διαθέτει υποδομές και κατάλληλες συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης.
Οι καινοτόμες ιδέες, άλλωστε είναι χαρακτηριστικό των νέων ανθρώπων με πάθος και όραμα για τη δουλειά τους, όπως εγώ .

Related posts

Μεταφορικό Ισοδύναμο Κρήτης

admin

Έρχονται δομικές αλλαγές στο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»

admin

ΚΑΙΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ

admin

Leave a Comment