Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Με σπουδαίες  πολιτιστικές εκδηλώσεις, θέατρο, μουσική, γλέντια,  πανηγύρια, αθλητικές διοργανώσεις και πολλά άλλα ξεκίνησαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού Κύρβεια 2019 στην Ιεράπετρα.

Τα Κύρβεια 2019 ξεκίνησαν την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 29 Αυγούστου. Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα και στην πόλη αλλά και στα χωριά ολόκληρου του Δήμου Ιεράπετρας.

ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο ποτάμι του Μύρτου την Τετάρτη 10 Ιουλίου  θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Η Νεράιδα και το παληκάρι»Διασκευή –σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη Με τη Μαρία Κορινθίου, τον  Παν. Πετράκη, τη Χρυσούλα Διαβάτη στο ρόλο της μητέρας  του Φουρτουνάκηκαι τον Γιώργο Κωνσταντίνου στο ρόλο του πατέρα Φουρτουνάκη, σε μια υπερπαραγωγή με 30μελή θίασο, τον κρητικό χορευτικό σύλλογο του Αντώνη Βασσάλου και τον δημοφιλή Κρητικό λυράρη Νίκο Ζωιδάκη με το συγκρότημα  του.

Την Παρασκευή 12 Ιουλίου θα γίνουν «Τα Ξεμποστανίσματα» στο Δημοτικό Σχολείο Γρα  Λυγιάς  με τους Μαν. Αλεξάκη και Β. Σταυρακάκη.
Την Πέμπτη 18 Ιουλίου ο Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας διοργανώνει την «Λευκή Νύχτα» με το συγκρότημα «48 Ώρες»  για την τόνωση της κίνησης στην τοπική αγορά.

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου διοργανώνεται στο Λιμανάκι των Φέρμων  φεστιβάλ jaz μουσικής, ενώ την ίδια μέρα στην Ανατολή αναβιώνουν τα «Τελαλήματα» για να μάθουν οι νεότεροι πως γινόταν η  ενημέρωση και η επικοινωνία στα χωριά της Ιεράπετρας την εποχή εκείνη.

 Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με τους Κώστα Κακουδάκη και Μιχάλη Πετσάκη.

Την Κυριακή 28 Ιουλίου θα  αναβιώσουν τα «Αλωνέματα» στην Καλαμαύκα με το συγκρότημα του Αντώνη Μαρτσάκη στο  καθιερωμένο ολοήμερο γλέντι.

 Την Πέμπτη 1 Αυγούστου θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση σε κείμενα του Αρκά «Ζωή μετά χαμηλών πτήσεων»
Θεατρική Διασκευή και σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγοράς.
Πρωταγωνιστούν:Θανάσης Βισκαδουράκης, Σοφία Βογιατζάκη, Γιώργος Γαλίτης, Μάρα Δαρμουσλή,Κατερίνα Θεοχάρη, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Χρήστος Τριπόδης, Γιώργος Χατζής, μαζί με τους: Δημήτρη Αγορά και Αλέξη Βιδαλάκη.

Από τις 3 έως τις 10 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το  6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας.

Την Κυριακή 4 Αυγούστου θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση που σπου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Νίκος Βερλάκης «Αλέξης Ζορμπάς» του Νίκου Καζαντζάκη.

Την Τετάρτη 7 Αυγούστου στην Παχιά Άμμο, διοργανώνεται μεγάλη συναυλία με τον αγαπημένο Γιάννη Χαρούλη.

Την Πέμπτη 15 Αυγούστου θα γίνει το ημερήσιο πανηγύρι στις πηγές του Ψυχρού Αγίου Ιωάννου.

Το Σάββατο 17 Αυγούστου ακολουθεί η  5η Γιορτή Λαδιού στην παραλιακή πλατεία της Ιεράπετρας.

 Την Παρασκευή 23 Αυγούστου θα παρουσιαστεί ο «Ερωτόκριτος»  σε σκηνοθεσία του Τηλέμαχου Μουδατσάκη

Την Κυριακή 25 Αυγούστου θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Απόψε, ολόκληρος ο Σαίξπηρ!»
Με τους Δημήτρη Μακαλιά, Ζήση Ρούμπο, και  Σταύρο Σβήγκο.

Την Πέμπτη 29 Αυγούστου οι πολιτιστικές εκδηλώσεις Κύρβεια 2019,  κλείνουν με τις μελωδικές φωνές της Γλυκερίας και της Μελίνας Ασλανίδου στο 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας.

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

«Καταβολή 13ης Σύνταξης από τον ΕΦΚΑ, επαναφορά του ΕΚΑΣ καθώς και της κατώτερης σύνταξης».

admin

Δίκη Αρτέμη Σώρρα: Ποινή φυλάκισης 3 ετών στο Σώρρα

admin

Συνάντηση Κινήματος Αλλαγής με ΠΕΔ Κρήτης

admin

Leave a Comment