ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο «τυφώνας του αιώνα» έφτασε στη Φλόριντα UPD

τυφώνας Μάικλ

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η στάθμη της θάλασσας ενδέχεται να ανέβει στα 4,3 μέτρα πάνω από το φυσιολογικό επίπεδο. | Devon Ravine/Northwest Florida Daily News via AP

Ισχυροί άνεμοι σαρώνουν τις ακτές της Φλόριντα στον Κόλπο του Μεξικού, καθώς έφτασε στη στεριά ο τυφώνας Μάικλ, που έχει χαρακτηριστεί απ’ τους μετεωρολόγους ως «η καταιγίδα του αιώνα» στην περιοχή.

Ήδη σημειώνονται σοβαρές πλημμύρες, τη στιγμή που ο τυφώνας -που εξασθένησε στην κατηγορία 3, από 4 που ήταν νωρίτερα, αλλά παραμένει ιδιαίτερα επικίνδυνος- κινείται με ανέμους ταχύτητας 200 χλμ/ώρα. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να χτυπήσει τις βορειοδυτικές ακτές της Φλόριντα, καθώς και την Τζόρτζια, την Αλαμπάμα και την Βόρεια Καρολίνα.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η στάθμη της θάλασσας ενδέχεται να ανέβει στα 4,3 μέτρα πάνω από το φυσιολογικό επίπεδο.

Οι αρχές είπαν στους κατοίκους στις ακτές της Φλόριντα ότι ο χρόνος εξαντλήθηκε προκειμένου να απομακρυνθούν και τώρα θα πρέπει να αναζητήσουν καταφύγιο. Χιλιάδες άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στην έκκληση των αρχών, άλλοι όμως την αψήφησαν παρά τις προειδοποιήσεις περί ενός «φονικού φαινομένου».

«Πιστεύω ότι ορισμένοι άνθρωποι δεν κατανοούν τον κίνδυνο. Γνωρίζω ότι υπήρξαν πολίτες που αποφάσισαν να μην φύγουν» από τα σπίτια τους, είπε ο κυβερνήτης Ρικ Σκοτ. «Σκεφτείτε το εξής:… το νερό θα καλύψει τη στέγη του σπιτιού σας. Δεν έχετε καμία πιθανότητα να επιζήσετε από αυτό» προειδοποίησε.

Related posts

Πρόγραμμα για ανέργους

admin

ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 19-11-2018 ΩΡΑ 17.30 Πρόσκληση-Νοεμβρίου-2018-5η_Προϋπολογισμός.

admin

Leave a Comment