Πυρκαγιά απειλεί την παλιά χωματερή στην Πλατειά Όψη της Ιεράπετρας

Ανησυχία από τη φωτιά που μαίνεται σε πολύ επικίνδυνο σημείο, καθώς έχει εκδηλωθεί στη θέση Πλατιά Όψη, 5 χλμ. βόρεια της πόλης της Ιεράπετρας και πάρα πολύ κοντά στα τελευταία σπίτια του οικισμού Καλλιθέα.

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις τρεις το απόγευμα στην Π.Υ. για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο χώρο του παλιού Κατηργημένου ΧΑΔΑ Ιεράπετρας, με αποτέλεσμα να έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες επιχειρούν να περιορίσουν την εξάπλωσή της.

Η φωτιά λόγω του ανέμου που πνέει στην περιοχή έχει βγει έξω από τα όρια της παλιάς χωματερής και κινείται ευτυχώς, αργά καίγοντας χορτολιβαδική έκταση.

Η περιοχή έχει περικυκλωθεί από πυροσβεστικά οχήματα, ενώ έχει κληθεί και το πυροσβεστικό ελικόπτερο το οποίο εχει φτάσει στην Ιεράπετρα  όπως μας ενημέρωσαν αξιωματικοί της Π.Υ.

Η φωτιά είναι σε πάρα πολύ επικίνδυνο σημείο, καθώς έχει εκδηλωθεί στη θέση Πλατειά Όψη, πέντε χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Ιεράπετρας και πάρα πολύ κοντά στα τελευταία σπίτια του οικισμού Καλλιθέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *