Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΗ Η  ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΦΙΟΖΙΚΟ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΤΩΝ ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

Σε μαφιόζικες μεθόδους τρομοκρατίας, παραπέμπουν  τη μικρή κοινωνία της Ιεράπετρας και της Βιάννου , οι επιθέσεις δολιοφθοράς που πραγματοποίησαν , δυο άγνωστοι θρασύτατοι δράστες, το απόβραδο της περασμένης Τρίτης, πυρπολώντας 7 χωματουργικά μηχανήματα  στα Πετρούνια της Γρα Λυγιάς.

Το πρωί της Τετάρτης οι ιδιοκτήτες των μηχανημάτων έργου της εταιρείας Αφοί Μητσόπουλοι με έδρα την Ψαρή Φοράδα Βιάννου, διαπίστωσαν ότι τα 3 από τα  7 μηχανήματα και τα φορτηγά τους έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ τα υπόλοιπα μικρότερες καθώς πρόλαβαν και έσβησαν τη φωτιά οι πυροσβέστες, που έσπευσαν με δυο οχήματα και 5 άντρες, καθώς  ειδοποιήθηκαν από περιοίκους και έφθασαν τάχιστα στο  εργοτάξιο.

«Μερικές φορές η ζωή σε καλεί να αντιμετωπίσεις το σκληρό της πρόσωπο. Ο απολογισμός από τον άνανδρο εμπρησμό προς τους κόπους μιας ζωής ήταν να καούν ολοσχερώς τρία απ’ τα μηχανήματα μας. Σεβόμενοι την εικοσιπενταετή δυναμική μας παρουσία στο χώρο των χωματουργικών έργων και των μεταφορών, οφείλουμε να σηκώσουμε τα μανίκια και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε επαγγελματικά τις υπηρεσίες μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μας στάθηκαν, καθώς και στους άντρες της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και της Ασφάλειας του Νομού Λασιθίου για την έγκυρη παρέμβαση τους. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν φοβόμαστε κανέναν και δεν μας τρομάζει τίποτα», λένε ,  αποφασισμένοι να μείνουν όρθιοι, να  σταθούν στα πόδια τους  και να συνεχίσουν  να εργάζονται οι αδερφοί Νίκος και Χρήστος Μητσόπουλος , που έχουν μαζί τους και τα παιδιά τους, δουλεύοντας καθημερινά μέσα στη σκόνη από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Βρεθήκαμε με το συνεργείο της Κρήτη TV λίγο μετά την επέμβαση της πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αγρό ιδιοκτησίας του ανθοπαραγωγού κ Γιάννη Γαϊτάνη, στο εργοτάξιο του οποίου είχαν αφήσει τα 7 μηχανήματα και τα φορτηγά τους οι χειριστές και οι οδηγοί της εταιρείας Αφοι Μητσόπουλοι για να ξεκινήσουν την επομένη το πρωί τις εκσκαφές.

Η μυρωδιά του πετρελαίου με το οποίο είχαν περιλούσει  οι δυο δράστες τα μηχανήματα και τα φορτηγά είχε απλωθεί σε ακτίνα 500 μέτρων.

«Φύγαμε από τη δουλειά στις 5.30 μ.μ. και μας πήραν τηλέφωνο στις 7.45 ότι καίγονται τα μηχανήματα  μας στο σημείο όπου τα είχαμε αφήσει. Εκτιμώ ότι πρόκειται για καθαρό εμπρησμό για λόγους αντιζηλίας.  Σπάσανε τα παρμπρίζ και πετάξανε μέσα στα μηχανήματα τσουβάλια και  αναμμένα στουπιά ποτισμένα με πετρέλαιο και λάδια, για να καταστρέψουν τους κόπους μιας ζωής.

Πρέπει να ήταν τουλάχιστον δυο γιατί βάλανε φωτιά σε όλα τα μηχανήματα ταυτόχρονα σχεδόν», μας είπε ο χειριστής κ Μιχάλης Μαργαριτάκης.

«Η ζημιά είναι ανυπολόγιστη. Εμείς σαν οικογένεια και σαν εταιρεία δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν. Δεν μας έχει ξανασυμβεί τέτοιο πράγμα , ούτε έχουμε δεχτεί από κάποιον απειλές. Ο κόσμος μας έδειχνε ότι μας αγαπά και μας προτιμά στις δουλειές του», μας είπε ο νεαρός Τηλέμαχος Ν. Μητσόπουλος.

«Αυτά που έγιναν εδώ δεν συμβαίνουν πουθενά αλλού παρά μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες. Είναι πιστεύω μια  οργανωμένη προσπάθεια   τρομοκράτησης των μελών της οικογένειας μου , επειδή συμβαίνει να αναλαμβάνουν πολλές δουλειές στην περιοχή. Ζητούμε από τις ειδικές υπηρεσίες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής να φτάσουν την έρευνα τους μέχρι τέλους. Θέλουμε να αποκαλυφτεί η ταυτότητα των δραστών και να  λογοδοτήσουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη», μας είπε ο κ Δημήτρης Μητσόπουλος , αδερφός των θυμάτων του εμπρησμού από πρόθεση.

«Δυστυχώς για τους  δυο δράστες, οι κινήσεις τους καταγράφηκαν από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, που υπάρχει στην παρακείμενη οικία. Το υλικό του καταγραφικού έχει ήδη σταλεί στις Αρχές προκειμένου να γίνει η σχετική επεξεργασία και να αναλυθούν τα ευρήματα και τα υπόλοιπα στοιχεία που έχουν εντοπιστεί. Είμαι σίγουρος ότι οι δράστες θα αποκαλυφτούν . Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις Αρχές που ασχολούνται με την υπόθεση μας», δήλωσε φανερά στενοχωρημένος από την εικόνα των καμένων μηχανημάτων ο εκ των ιδιοκτητών κ Νίκος Μητσόπουλος.

«Αν φυσούσε αέρας, η φωτιά θα προχωρούσε στη γύρω περιοχή και θα  είχαμε πολύ σοβαρές ζημιές σε σπίτια και θερμοκήπια καθώς πολύ κοντά στο χώρο όπου ήταν  σταθμευμένα τα μηχανήματα, τα οποία φλέγονταν, υπάρχουν κατοικίες και πολλά θερμοκήπια, τα οποία θα κινδύνευαν εάν δεν έσπευδε τάχιστα η Πυροσβεστική Υπηρεσία», πρόσθεσε ο έτερος εκ των ιδιοκτητών κ Χρήστος Μητσόπουλος.

Related posts

« Γιάννης Μαρκόπουλος – Συλλυπητήριο μήνυμα.»

admin

ΕΛΕΝΗ ΒΛΑΣΣΗ Υποψήφια Βουλευτής Λασιθίου με την Ν.Δ.

admin

Ο Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΜΕΤΡΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΗΦΑΙΣΤΙΩΝΑ»

admin

Leave a Comment