Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ ΝΤΥΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΟΡΕΙΝΗ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Για δεύτερη φορά σε διάστημα ολίγων ημερών η  ορεινή Ιεράπετρα ντύθηκε στα λευκά απο το χιόνι που έπεφτε κατά διαστήματα απο τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης. Χιονάκι έπεφτε κατά διαστήματα και στην πόλη της Ιεράπετρας χωρίς ωστόσο να το στρώσει λόγω των βορειοδυτικών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.
Η χιονόστρωση είχε διακυμάνσεις απο τα 400 μέτρα και βορειότερα, ξεκινώντας στα δυτικά της Ιεράπετρας απο την περιοχή Άγιος Γεώργιος Ανατολής, ενώ και λίγο χαμηλότερα  στους Καλογέρους,  στρώθηκε το χιόνι για λίγο στα πιο υπήνεμα σημεία. Απο  την Ανατολή προς Μάλλες, Σελάκανο και Καλαμαύκα-Πρίνα, η κυκλοφορία των οχημάτων ήταν πάρα πολύ δύσκολή χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες.
“Παρακαλούμε τους οδηγούς να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις χωρίς να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα για την ασφάλεια τους σε περιοχές πάνω απο τα 500 μέτρα υψόμετρο. Το γκρέιντερ του Δήμου Ιεράπετρας περνά και καθαρίζει τους κεντρικούς δρόμους, αλλά επειδή η χιονόπτωση είναι σε εξέλιξη χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.
Πρόβλημα με διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος είχαμε στον Ξερόκαμπο και στον παραδοσιακό οικισμό της Ανατολής με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς θέρμανση πολλοί κάτοικοι  κυρίως ηλικιωμένοι σε αυτές τις περιοχές, όπου η θερμοκρασία έπεσε μέχρι και τους 2°C.
Η πολιτική προστασία του Δήμου Ιεράπετρας είναι σε εγρήγορση πάντως και παρεμβαίνει όπου υπάρχει πρόβλημα, όπως για παράδειγμα στον  επαρχιακό Μύρτους-Γδοχίων,  όπου στείλαμε μηχάνημα να καθαρίσει τα σημεία εκείνα όπου είχαν πέσει πέτρες και βράχια στο οδόστρωμα”, μας είπε η αντιδήμαρχος υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιεράπετρας κ Μαρία Ρουμελιωτάκη.
Σε εγρήγορση βρίσκονται και αγρότες παραγωγοί κηπευτικών σε θερμοκήπια,  καθώς υπάρχει κίνδυνος στις ημιορεινές περιοχές να καταρρεύσουν οι παλιές ξύλινες κατασκευές υπό το βαρος του χιονιού και να παγώσουν οι χυμοί των φυτών που είναι στο ζενίθ της παραγωγής, με καταστροφικές συνέπειες γθα το αγροτικό εισόδημα.

Related posts

Ένωση Συλλογών Γονέων Ιεράπετρας για την συγχώνευση τμημάτων

admin

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ ΣΤΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

admin

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Περιφερειακό Τμήμα Ιεράπετρας

admin

Leave a Comment