Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Θέμα: ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ 

Ο πρόεδρος  του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας,  και επί σειρά ετών  πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του ΕΕΣ  Ιεράπετρας Ανδρέας Μαμαντόπουλος, εκλέχτηκε νέος πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού , μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού το απόγευμα της Δευτέρας , όπου κατατέθηκε πρόταση μομφής κατά του απερχόμενου προέδρου Νίκου Οικονομόπουλου , ο οποίος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση.

 Ο νέος πρόεδρος  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ανδρέας Μαμαντόπουλος επέστρεψε το πρωί της Τρίτης στην Ιεράπετρα για να μαζέψει τα πράγματα του και να συναντηθεί με τους συνεργάτες του στον τοπικό ΕΕΣ και στο Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, ώστε να ρυθμίσει εκκρεμότητες που θα μείνουν πίσω του στο διάστημα που θα είναι εγκατεστημένος υποχρεωτικά στην Αθήνα μέχρι τις επόμενες εκλογές που θα γίνουν στις αρχές του 2019 για τη νέα διοίκηση του ΕΕΣ.

«Παρά την τιμή που μου έγινε, δεν ήταν και η καλύτερη στιγμή για μένα αυτή, αφού της εκλογής μου προηγήθηκε η πρόταση μομφής εναντίον του πρώην, πλέον προέδρου Νίκου Οικονομόπουλου. Μια θέση που ήταν και παραμένει προσωρινή μέχρι τις εκλογές του Οργανισμού, η καθυστέρηση των οποίων είναι και ο λόγος που ο Ερυθρός Σταυρός έχει αποβληθεί προσωρινά από την Διεθνή Ομοσπονδία και τελικά έφερε τη χθεσινή ρήξη», μας είπε νωρίς το πρωί της Τρίτης ο κ Μαμαντόπουλος κι ενώ ετοιμαζόταν να αναχωρήσει ξανά αεροπορικώς για την Αθήνα.

Ο Ανδρέας Μαμαντόπουλος που συνταξιοδοτήθηκε πριν μερικά χρόνια από τη θέση του διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, και  έχει καταγωγή από την Κύπρο, δεν είχε στοχεύσει στις προηγούμενες εκλογές   τη θέση του προέδρου του ΕΕΣ και ούτε επιθυμεί να το πράξει και στις επόμενες εκλογές του 2019.  Έχει αφιερώσει τη ζωή του τα τελευταία χρόνια στον εθελοντισμό με επίκεντρο την Ιεράπετρα, όπου ζεί με την οικογένεια εδώ και 30 περίπου χρόνια.

Για να αλλάξουν τα πλάνα του στις αρχές του 2019 θα πρέπει να έχουν συμβεί τέτοια γεγονότα που να θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία του ίδιου του ΕΕΣ, στον οποίο θα επιχειρήσει να βάλει  μια τάξη.

Τον τελευταίο καιρό απασχολούνταν με την πρόληψη του καρκίνου του μαστού στον τοπικό ΕΕΣ, με το κοινωνικό ιατρείο και το κοινωνικό φαρμακείο, αλλά και με το Σύλλογο φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, μέσα από τον οποίο επιχειρούσε με  πολύ καλά αποτελέσματα , (από ραδιομαραθωνίους, χορηγίες και δωρεές),  να εμπλουτίσει τον εξοπλισμό του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και να το κάνει ένα «κανονικό» Νοσοκομείο, που να μπορεί να προσφέρει καλές υπηρεσίες υγείας στον πολίτη.

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ
1992. Βράβευση με απονομή τιμητικής πλακέτας  από τον Σύλλογο Εργατών Σητείας «Ο Φειδίας» για την προσφορά  στον τόπο .
1993. Βράβευση από τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σητείας για την συνολική προσφορά και τη συμβολή στη βελτίωση της περίθαλψης στην περιοχή .
1999. Απονομή του θυρεού του «Εθελοντή Σαμαρείτη» από τη Διεύθυνση Σαμαρειτών Ελλάδος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού .
2000.Απονομή του μεταλλίου της «Εκατονταετηρίδος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού» για  συμμετοχή  στις διεθνείς αποστολές .
2001. Βράβευση με απονομή τιμητικής πλακέτας από τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου Ιεράπετρας σαν αναγνώριση της συνολικής κοινωνικής προσφοράς.
2002.Τιμητική πλακέτα από την Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου για το έργο των Εθελοντών Σαμαρειτών Ιεράπετρας .
2002. Από το Υπουργείο Υγείας και την Ε.Ρ.Α. τιμητική πλακέτα και συγχαρητήρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το έργο των Εθελοντών Σαμαρειτών Λασιθίου.
2003.Τιμητική πλακέτα από την Περιφέρεια Κρήτης σαν περιφερειακός υπεύθυνος Σαμαρειτών Κρήτης .
2004. Τιμητική πλακέτα για τη διάσωση ναυαγών προσφύγων στον Γούδουρα Σητείας από τον Σύλλογο Λιμενικών Υπαλλήλων Ανατολικής Κρήτης .
2004. Βράβευση με την απονομή του θυρεού του πυροσβεστικού Σώματος από προϊστάμενο Νομού Λασιθίου .
2004). Βράβευση με την απονομή του θυρεού του Λιμενικού Σώματος από τον Περιφερειακό Προϊστάμενο Κρήτης και Δωδεκανήσου .
2004 Μετά από πρόταση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και του ΠΕ.Σ.Υ.Π. Κρήτης βράβευση για το Εθελοντικό  έργο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας .
2004. Για το συνολικό ανθρωπιστικό και εθελοντικό  έργο τιμήθηκα με το «Αργυρό Μετάλλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού» .
2005. Μετά τη συμμετοχή του  στην αποστολή «Αργοναύτης» στη Σρι Λάνκα και για το σύνολο της ανθρωπιστικής δράσης  , του απομνεμήθηκε ο «Αργυρός Σταυρός του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού» .
2010. Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, του απονεμήθηκε ο τίτλος του «Γεραπετρίτη της Χρονιάς», στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας , για το συνολικό έργο και την προσφορά του .
2013. Βράβευση με απονομή τιμητικής πλακέτας από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης για την προσφορά του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Ιεράπετρας στις Υγειονομικές Μονάδες του τόπου.
2013. Βράβευση από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Σύνδεσμο Κρητών Επιστημόνων για το Επιστημονικό και Κοινωνικό του έργο.

Ο ΜΑΝΟΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Π.Τ.ΕΕΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Μετά και την επίσημη ανακοίνωση του Δ.Σ. της Κεντρικής Διοίκησης του ΕΕΣ για την ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου Ανδρέα Μαμαντόπουλου, τα μέλη του Τοπικού Τμήματος συνεδρίασαν εκτάκτως την Τρίτη 6/11/2018 στα γραφεία του ΕΕΣ.

Κατά την συνεδρίαση, ο πρόεδρος ενημέρωσε για τις εξελίξεις και τους στόχους στα κεντρικά διοικητικά όργανα, σίγουρος ότι αφήνει το Τοπικό Τμήμα σε καλά χέρια κατά την ολιγόμηνη απουσία του.

Χρέη προέδρου αναλαμβάνει το μέλος του Δ.Σ. Μανόλης Παπαδάκης, που ομόφωνα ψήφισαν τα μέλη, καθώς ο αντιπρόεδρος, αιδεσιμότατος  Πετράκης Μιχαήλ, βρίσκεται σε ανάρρωση μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του. Με την ευκαιρία αυτή, σύσσωμο το Δ.Σ. του εύχεται περαστικά.

Οι δραστηριότητες του Τμήματος συνεχίζονται απρόσκοπτα. Με τις προετοιμασίες να βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο για την καθιερωμένη τσάντα της χαράς στις ημέρες των Χριστουγέννων όσο και για την προετοιμασία των εθελοντών στην υποδοχή του Αη Βασίλη την Πρωτοχρονιά.

Κανονικά συνεχίζεται η λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου, ενώ θα γίνει αναγκαία αναπροσαρμογή της εκστρατείας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

                                                         ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Τα μέλη του Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος Ιεράπετρας ΕΕΣ, σε έκτακτη συνεδρίασή τους , αποφάσισαν να εκφράσουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΕΕΣ και πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματός μας Ανδρέα Μαμαντόπουλο και του εύχονται καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

Ευχαριστούν επίσης τους εκλέκτορες που τον τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και αναγνώρισαν το έργο του, γνωστό ωστόσο στην τοπική μας κοινωνία.

Related posts

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ

admin

Νεκρός για μέρες χωρίς να τον αναζητήσει κανείς, 82χρονος στην Ιεράπετρα

admin

Πέταξαν εκτός επιδότησης power pass τους αγρότες

admin

Leave a Comment