Image default
ΑΡΧΙΚΗ

 ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΙΤΕΣ

Εκείνοι που έχουν πραγματικά ανάγκη οικονομικής βοήθειας , είναι γνωστοί στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας, και λαμβάνουν τη σχετική βοήθεια από τις κοινωνικές δομές η από ιδιώτες με διάφορους τρόπους.

Ωστόσο τις τελευταίες μέρες, κυκλοφορούν στη μεγαλύτερη πόλη του Νομού Λασιθίου, άγνωστοι,  οι οποίοι προσπαθούν με διάφορους τρόπους να αποσπάσουν μικρά η μεγαλύτερα χρηματικά ποσά, αγγίζοντας τις ευαίσθητες χορδές των ανυποψίαστων πολιτών που τελικά συνειδητοποιούν ότι έχουν πέσει θύματα μιας καλοστημένης απάτης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των τελευταίων ημερών, αποτελεί η εμφάνιση ενός άντρα με μούσι και φτωχική ενδυμασία, ο οποίος έχει επισκεφτεί  σπίτια, καταστήματα, και γραφεία του κτηρίου «Μελίνα Μερκούρη», περιγράφοντας με δραματικό τρόπο την υποτιθέμενη περιπέτεια υγείας του παιδιού του, το οποίο ισχυρίζεται ότι νοσηλεύεται σε κάποιο Νοσοκομείο και ζητά χρήματα για να πληρώσει τα νοσήλια του.

Συστήνεται με ένα πολύ γνωστό  κρητικό όνομα  και άλλοτε λέει ότι κατάγεται από τη Βιάννο ενώ   άλλοτε από το Κουτσουνάρι Ιεράπετρας.

Σε γραφείο αντιδήμαρχου του Δήμου Ιεράπετρας, όταν  πήγε , «σέρβιρε» ένα παρόμοιο  δακρύβρεχτο παραμύθι, υποστηρίζοντας ότι έχει πάρει και την γραπτή έγκριση για τον έρανο του,  από την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, πράγμα που ανάγκασε την οικονομολόγο νεαρή  αντιδήμαρχο, να τηλεφωνήσει στα γραφεία της Μητρόπολης , για να διαπιστώσει ότι ουδέποτε είχε δοθεί τέτοια άδεια  από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη  Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλο, αποκαλύπτοντας έτσι, ότι επρόκειτο για μια καλοστημένη αλλά συνηθισμένη απάτη.

Ο άνθρωπος αυτός έχει μεγάλο ταλέντο και θα μπορούσε να είχε κάνει καριέρα στην υποκριτική τέχνη, αφού κατάφερε  για παράδειγμα να πείσει ζευγάρι ζαχαροπλαστών της Ιεράπετρας, αποσπώντας άλλο χρηματικό ποσό από τη σύζυγο και άλλο από το σύζυγο της, που λίγες ώρες αργότερα πληροφορήθηκαν και εκείνοι,  ότι είχαν πέσει θύματα καλοστημένης απάτης.

Ο άγνωστος αυτός απατεώνας εκτός από το ότι δίνει ένα πολύ συνηθισμένο κρητικό όνομα, δίνει και έναν άσχετο αριθμό τηλεφώνου για να πείσει τα υποψήφια  θύματα του , στο οποίο νούμερο αν καλέσει κανείς,  βγαίνει κάποιος άγνωστος  άνδρας, που δεν γνωρίζει τίποτα για το θέμα αυτό.

Ήδη έχει καταγγελθεί το γεγονός της απάτης κατά συρροή στην Αστυνομία , η οποία αν καταφέρει να εντοπίσει αυτόν τον άνθρωπο πριν μετακινηθεί σε άλλη περιοχή της Κρήτης,  θα επιχειρήσει να σταματήσει την παράνομη δράση του.

Είναι γνωστό πάντως, ότι πάντα λίγες μέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι κάθε λογής μικροαπατεώνες ,θα εμφανιστούν με διάφορες  λυπητερές ιστορίες μπροστά στις πόρτες των ανυποψίαστων πολιτών όλης της Κρήτης, δοκιμάζοντας να τους εξαπατήσουν αποσπώντας διάφορα μικρά η μεγάλα ποσά.

Κανείς στην Ιεράπετρα δε μπορεί να ξεχάσει έναν μεγάλο απατεώνα που παρουσιάζονταν προ ετών  σε διάφορους ηλικιωμένους,  υποστηρίζοντας ότι ήταν Κύπριος φίλος του αγαπημένου γιατρού των Ιεραπετριτών Ανδρέα Μαμαντόπουλου, πουλώντας τους  υποτίθεται σε τιμή ευκαιρίες, κάποιες  παμπάλαιες βιντεοκάμερες που  δε λειτουργούσαν, έναντι ενός σεβαστού ποσού.

Θύματα αυτού του μικροαπατεώνα είχαν πέσει πάρα πολλοί ηλικιωμένοι θαμώνες των καφενείων της Ιεράπετρας, οι οποίοι πίστευαν ότι είχαν αγοράσει ένα δώρο μεγάλης αξίας για τα παιδιά τους , το οποίο τελικά ,ήταν παντελώς άχρηστο.

Η προσοχή όλων των πολιτών , αυτές τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων , θα πρέπει να είναι μεγάλη , καθώς συνηθίζεται να περνούν  από σπίτια, γραφεία και καταστήματα, δεκάδες άγνωστοι, που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν συλλόγους η παραγωγικούς φορείς, πουλώντας ημερολόγια, είτε κάνουν έρανο  υποτίθεται για  τυφλούς η αναπήρους και πολλές φορές επικαλούνται ότι εκπροσωπούν  μέχρι και το ΚΕΘΕΑ, το οποίο δεν έχει δώσει προφανώς τέτοια εξουσιοδότηση για έρανο σε  πλανόδιους.

Related posts

ΘέμαΦΡΑΝΣ ΒΑΝ ΒΛΕΡΚΕΝ:Ο ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΙ ΤΙΣ ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

admin

Ο ΙΑΤΡΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΘΕΤΕΙ ΥΠΟΨΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΘΩΚΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

admin

Leave a Comment