Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΤΑ ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΣΤΗ “FRUIT LOGISTICA” ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Με ανάμικτα συναισθήματα επέστρεψαν από το Βερολίνο της Γερμανίας οι εκπρόσωποι των Αγροτικών Συνεταιρισμών «Ανατολή» και «Νότος» Ιεράπετρας, συμμετέχοντας  με τα κηπευτικά που παράγει το Λασίθι, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος  «Vegiteraneo» στη μεγαλύτερη  έκθεση Φρούτων και λαχανικών του κόσμου .

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από 6 έως 8 Φεβρουαρίου 2019 στο εκθεσιακό κέντρο Berlin Expo Center City και φιλοξένησε πάνω από 3.500 εκθέτες από περισσότερες από 80 χώρες και πάνω από 75.000 αγοραστές και εμπορικούς επισκέπτες από 130 χώρες.

«Η Ελλάδα συμμετείχε με 74 εκθέτες όπως μας ανακοίνωσε ο εμπορικός μας ακόλουθος στο Βερολίνο .

Γενικά όμως οι συμμετοχές από όλο τον κόσμο ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.

Δεν έμεινα καθόλου  ικανοποιημένος από την οργάνωση που είχαμε όλοι οι Έλληνες εκθέτες, στο χώρο ο οποίος μας είχε διατεθεί, καθώς μέσα σε αυτόν, έκανε ο καθένας ότι ήθελε. Και δυστυχώς για εμάς,  δίπλα μας ήταν το περίπτερο της Αιγύπτου , το οποίο ζηλεύαμε για την οργάνωση και την καλαισθησία του», μας είπε ο πρόεδρος του Α.Σ. «Ανατολή» κ Φώντας Δουλούμης, ο οποίος εξέφρασε τα παράπονα του για τα οργανωτικά προβλήματα που αντιμετώπισε όλη η Ελληνική αποστολή.

«Παρόλα αυτά, εμείς επειδή είχαμε τον τρόπο να  ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα  και να περάσουμε το μήνυμα μας στους επισκέπτες της έκθεσης , έχοντας την περυσινή εμπειρία από την πρώτη μας συμμετοχή στην προηγούμενη ανάλογη έκθεση, δεν αφήσαμε κανέναν επισκέπτη του περιπτέρου μας, να περάσει χωρίς να δοκιμάσει τα προϊόντα μας.  Είχαμε δυο κορίτσια που έκοβαν σε πιατάκια ασταμάτητα ντοματίνια, ντομάτες, αγγουράκια, και  πιπεριές και  τους τα προσφέραμε με κρητικό λάδι και παξιμάδι, εξηγώντας σε όλους ότι, στην Κρήτη δεν έχουμε τον τεράστιο όγκο παραγωγής, αλλά έχουμε καθαρά , ποιοτικά και γευστικά κηπευτικά που διαφέρουν από όλα τα άλλα σε εμφάνιση , γεύση και διατροφική αξία.   Μόλις επιστρέψαμε στην Ιεράπετρα άρχισαν αμέσως οι επαφές με τους εκπροσώπους εταιρειών που προσεγγίσαμε απο την Τσεχία και τη Γερμανία.   Καταλάβαμε ότι όσο και αν προσπαθούν οι ανταγωνιστές μας , να μας βγάλουν από την αγορά με τις χαμηλές τους τιμές και τις φανταχτερές  τους συσκευασίες, η ποιότητα και η γεύση των δικών μας προϊόντων που παράγονται κάτω από τον ζωοδότη ήλιο της Ιεράπετρας, είναι οι αξίες  που  εκτιμάται  ότι μετρούν πολύ περισσότερο για  εκείνους που ξέρουν να αγοράζουν ποιοτικά και γευστικά κηπευτικά», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Α.Σ. «Ανατολή» κ Φώντας Δουλούμης.

Από την «Ανατολή» ήταν επίσης στην έκθεση του Βερολίνου οι: Σπύρος Σιγουράκης, Γιώργος Σουργιάς, Γιώργος Καραλάκης και Νίκος Τριανταφυλλόπουλος.

Από τον Α.Σ. «Νότος», ήταν  παρόντες οι : Γιώργος Μαλαθράκης και Νεκτάριος Γερακιανάκης.

Φέτος στη «Fruit Logistica» του Βερολίνου, παρουσιάστηκαν όχι μόνο ποιοτικά προϊόντα αλλά και σπουδαία τεχνολογικά επιτεύγματα, που εκτιμάται ότι αλλάζουν τους συμβατικούς κανόνες παραγωγής, συγκομιδής και τυποποίησης των προϊόντων του κλάδου.

Στην έκθεση εκπροσωπήθηκαν η Περιφέρεια Ηπείρου, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με ένα σημαντικό αριθμό εκθετών, παρουσιάζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τα ποιοτικά προϊόντα της ελληνικής παραγωγής.

Οι Έλληνες εκθέτες από τον κλάδο των φρούτων και των λαχανικών   απέδειξαν τη δυναμική τους στις διεθνείς αγορές μέσα από την ποικιλία και την ποιότητα των προϊόντων τους και την εκθεσιακή ταυτότητα ‘Exceptional Greece’ της Great Greek exports and trade.

Η ποιότητα τους που βασίζεται στις ορθές γεωργικές πρακτικές αλλά και στην μακρά ελληνική διατροφική κουλτούρα κρίνεται ότι συνέβαλε στο να ξεχωρίσουν ανάμεσα στις δεκάδες συμμετοχές χωρών απ’ όλο τον κόσμο και έγινε πόλος έλξης εκατοντάδων επισκεπτών κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Όπως μεταφέρεται, οι εκθέτες πραγματοποίησαν σημαντικό αριθμό εμπορικών συναντήσεων, ανανέωσαν υπάρχουσες εμπορικές συμφωνίες, πραγματοποίησαν νέες και έδειξαν στους ξένους αγοραστές ότι η εκθεσιακή τους παρουσία και κουλτούρα έχει αναβαθμιστεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Η επιτυχημένη διοργάνωση της ελληνικής συμμετοχής από την Great Greek Exports and Trade αποδίδεται και στην υψηλής αισθητικής κατασκευή των περιπτέρων, στην άρτια προετοιμασία και τις προσκλήσεις αγοραστών, που λειτούργησαν ουσιαστικά, βοηθώντας τις συμμετέχουσες εταιρείες να βρουν νέα δίκτυα διανομών, αγοραστές και αλυσίδες super market.
Στην κατεύθυνση της υποστήριξης και ενίσχυσης της ελληνικής εξαγωγικής κοινότητας, η Great Greek Exports and Trade προγραμματίζει τη συμμετοχή της σε περισσότερα από 55 δημοφιλή εκθεσιακά γεγονότα και δράσεις στον κλάδο των τροφίμων και ποτών σε όλον τον κόσμο για το 2019 και 2020. Η επόμενη εκθεσιακή συνάντηση για τον κλάδο είναι η Διεθνής  Έκθεση  WOP στο Ντουμπάι από τις 9-11Δεκεμβρίου του 2019 ενώ το ραντεβού με τη Fruit Logistica ανανεώνεται για το 2020 (5-7 Φεβρουαρίου 2020) με την προσδοκία για μια μεγαλύτερη και με περισσότερα προϊόντα ελληνική συμμετοχή.

Related posts

«Δυσλειτουργία πλατφόρμας κατά παρέκκλιση μετάκληση ΠΤΧ»

admin

Απόψε το ομορφότερο φεγγάρι του χρόνου

admin

Άυλος πολιτισμός, ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί προς όφελος του δήμου μας.

admin

Leave a Comment