Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανακοίνωση για το Μουσικό Σχολείο 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Τηλ. Επικοινωνίας: 6936783631, 6984747862

e-mail: oesgoneonkriti@gmail.com

Να λειτουργήσει τωρα το Μουσικό Σχολείο Καβουσίου

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης καταγγέλει την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αναστείλει τη λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου στο Καβούσι. Το Υπουργείο με πρόφαση τη μικρή συμμετοχή των μαθητών, έβαλε φρένο στη λειτουργία ένός σχολείου που ήταν αίτημα των γονέων του Νομού Λασιθίου, προκειμένου να καλύψει την ανάγκη της Μουσικής Παιδείας σε αρκετούς μαθητές που έχοιυν το ταλέντο και τα όνειρα να ακολουθήσουν αυτό το δρόμο.

Η στάση του Υπουργείου είναι υποκριτική, καθώς η προθεσμία μόλις λίγων ημερών που δόθηκε για να εγγραφούν οι μαθητές στο νέο Γυμνάσιο δεν ήταν αρκετή και πολλοί μαθητές που ενδιαφέρονται να μην προλάβουν να δηλώσουν συμμετοχή. Προκλητικό είναι ακόμα το γεγονός ότι σε άλλες περιπτώσεις λειτουργίας νέων μουσικών Γυμνασίων η μικρή συμμετοχή δεν στάθηκε εμπόδιο στην έναρξη λειτουργίας τους, πράγμα που δείχνει ότι στη πραγματική αιτία της αναστολής λειτουργίας δεν είναι ο αριθμός των μαθητών αλλά η συνολική υποβάθμιση των σχολείων της καλλιτεχνικής και μουσικής παιδείας.

Οι ευθύνες ξεκινούν από την προηγούμενη κυβέρνηση που προχώρησε στην ίδρυση του Μουσικού σχολείου Λασιθίου, χωρίς τον απαραίτητο σχεδιασμό, προκειμένου να εξασφαλίσει την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, τους απαραίτητους εκπαιδευτικούς, την έγκαιρη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, έτσι ώστε να κάνει τον προγραμματισμό της η κάθε οικογένεια. Η νέα κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη αυτή την προχειρότητα, συνέχισε την ίδια τακτική με αποτέλεσμα τη χαμηλή συμμετοχή μαθητών, στις λίγες μέρες που δόθηκε η δυνατότητα να ενημερωθούν για την έναρξη των εγγραφών.

Πρόκειται για μέρος της αντιδραστικής πολιτικής που υλοποιείται στην εκπαίδευση και έχει σκοπό να την κάνει ακόμα πιο ανταγωνιστική και ταξική σε κάθε της πτηχή. Σήμερα ο γονέας που θέλει να υποστηρίξει το παιδί του στην Καλλιτεχνική και Μουσική Παιδεία βάζει βαθειά το χέρι στην τσέπη, πληρώνει ωδεία, βιβλία, εργαστήρια, μουσικά και καλλιτεχνικά όργανα, ζει ένα αδιάκοπο άγχος για το μέλλον του παιδιού του που αν και κοπιάζει το περιμένει ένα δύσκολο και αβέβαιο μέλλον.

Θεωρούμε δίκαιο το αίτημα των γονέων του Λασιθίου που ζητούν από το Υπουργείο να παρατείνει την περίοδο των εγγραφών, προχωρώντας παράλληλα σε ενημερωτικές δράσεις για τη στήριξη του νέου σχολείου.

Στηρίζουμε τον αγώνα τους και απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας να ακυρώσει την απόφαση αναστολής λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου στο νομό Λασιθίου, να δώσει παράταση στην περίοδο εγγραφών και να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση κι απρόσκοπτη λειτουργία του.

Καλούμε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τις Ενώσεις Γονέων, τις ΕΛΜΕ να πάρουν θέση και να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης στο Ηράκλειο την Τρίτη 24/9/2019 στις 13.30, καθώς και στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου την ίδια μέρα και ώρα.

Ηράκλειο, 22/9/2019


Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Περιφέρειας Κρήτης
 
Τηλέφωνα Επικοινωνίας 6936 783631  –  6984 747862
 

Related posts

Άς δούμε πως διαμορφώθηκαν σήμερα οι τιμές των πρώιμων κηπευτικών στην Ιεράπετρα.

admin

ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ ΣΤΟ ΚΑΛΌ ΧΩΡΙΌ ΛΑΣΙΘΙΟΥ Εισερχόμενα x nikos petashs

admin

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ – Κατεπείγουσα Ερώτηση για τις νέες τεράστιες καταστροφές στην Κρήτη

admin

Leave a Comment