Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΑΞΟΝΙΚΟ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΠΑΘΟ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

O Αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Ιεράπετρας κ Γιώργος Αρακαδάκης  ενημέρωσε  τους πολίτες  της περιοχής ότι δημοσιεύτηκε στις 27/5/2019 η προκήρυξη του δημόσιου ανοικτού άνω του ορίου διεθνή διαγωνισμού, για την προμήθεια ενός αξονικού τομογράφου 16 τομών και την ανάθεση των υπηρεσιών συντήρησης του, χρονικής διάρκειας επιπλέον πέντε ετών (έπειτα από την λήξη της εγγύησης καλής λειτουργίας), για το Νοσοκομείο που εξυπηρετεί τόσες χιλιάδες κόσμου στο Λασιθιώτικο Νότο.

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης του, ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 362.000 ευρώ, το οποίο αναλύεται σε 250.000 ευρώ για την προμήθεια και 112.000 ευρώ για την 5ετή συντήρηση του. Η ημερομηνία έναρξης για την κατάθεση  των ηλεκτρονικών προσφορών ξεκινά στις 10/7/2019 και λήγει στις 15/7/2019. Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 19/7/2019.

«Ο νέος αξονικός τομογράφος, ο οποίος αποτελεί επιτακτική ανάγκη, θα αναβαθμίσει επιστημονικά τις προσφερόμενες υπηρεσίες του Νοσοκομείου μας και θα περιορίσει τις μετακινήσεις και τις διακομιδές των ασθενών προς τα άλλα νοσοκομεία της Κρήτης.

Η Διοίκηση ευχαριστεί θερμά την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για την υποστήριξη τους και την έγκριση της προμήθειας του αξονικού τομογράφου καθώς επίσης τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και συγκεκριμένα το γραφείο προμηθειών, για την γρήγορη διεκπεραίωση των σχετικών διαδικασιών» , αναφέρει σε ανακοίνωση του ο κ Αρακαδάκης.

Υπενθυμίζουμε ότι ξεκίνησε στις  11-6-2019 και θα  λήξει την  1-7-2019 η  προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr για την πρόσληψη τριών (3) ειδικευμένων ιατρών και συγκεκριμένα, ενός ειδικότητας Ιατρικής Βιοπαθολογίας, ενός ειδικότητας Καρδιολογίας και ενός ειδικότητας Αναισθησιολογίας,  όλες στον βαθμό του Επιμελητή Β’, για το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Νοσοκομείου Ιεράπετρας στην διεύθυνση www.ierapetrahospital.gr

Επιπλέον, πριν λίγες μέρες παραλήφθηκε  και ήδη έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί στα χειρουργεία του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας ο νέος Αρθροσκοπικός Πύργος αξίας περίπου 34.000 ευρώ, προσφορά από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο συγκεκριμένος πύργος, τελευταίας τεχνολογίας,  παρέχει αυξημένες δυνατότητες στους ιατρούς ορθοπεδικούς για την ασφαλή και με καλύτερο αποτέλεσμα εκτέλεσης των χειρουργικών επεμβάσεων. Η επιχορήγηση για την προμήθεια του συγκεκριμένου πύργου έγινε έπειτα από παρέμβαση του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, στην Περιφέρεια Κρήτης.

«Η προσπάθεια για την άμεση και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας του Νοσοκομείου μας συνεχίζεται απρόσκοπτα, προς όφελος των πολιτών» , καταλήγει ο κ Αρακαδάκης.

Στο μεταξύ λόγω της προκήρυξης των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 και μέχρι την ανάληψη καθηκόντων της νέας κυβέρνησης, αναστέλλεται, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 28 του ν. 2190/94, όπως ισχύει, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την κατάληψη θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, φρενάροντας τη διαδικασία της πρόσληψης των 3 ειδικευμένων ιατρών.
Ωστόσο μετά  από τρία σχεδόν χρόνια δράσης του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας,  το νέο Δ.Σ. αποφάσισε να εκφράσει τις ευχαριστίες του και  τον θαυμασμό του, στους χορηγούς και ευεργέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό , αλλά και σε όλο τον  ανώνυμο κόσμο, που αγκάλιασε με τόση θέρμη την προσπάθειά του για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας. Η  μεγάλη συμβολή όλων των φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας ,αποτελεί έκφραση αγωνίας για την συνέχιση του έργου του και υποστήριξης σε όσους το στελεχώνουν, ώστε να έχει αποτελεσματική προσφορά και προοπτική. Μετά τον εξοπλισμό που υπέδειξαν τα όργανα του Νοσοκομείου, στο Σύλλογο Φίλων νοσοκομείου Ιεράπετρας σήμερα προσφέρεται βοήθεια και στην κτιριακή του αναβάθμιση.

Related posts

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΣΤΟ ΛΑΣΙΘΙ

admin

8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

admin

«Να αποζημιωθούν άμεσα οι παραγωγοί για τις ζημιές που υπέστησαν από τον πρόσφατο παγετό».

admin

Leave a Comment