Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Στα πλαίσια ενός Ευρωπαϊκού προγράμματος διαφήμισης και προβολής των κυρίαρχων ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της Ιεράπετρας, ο Λασιθιώτικος αγροτικός νότος, θα υποδεχτεί μια ομάδα Γερμανών δημοσιογράφων, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν από κοντά τη διαδικασία της παραγωγής , της τυποποίησης και  της εξαγωγής των ποιοτικών κηπευτικών και του βραβευμένου  ελαιολάδου  και μελιού της περιοχής,  καθώς και τον τρόπο που  αυτά χρησιμοποιούνται από τα ίδια τα Ελληνικά εστιατόρια , που θέλουν να ξεχωρίσουν με τις αυθεντικές τους γεύσεις.

Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019 η Ιεράπετρα υποδέχεται μία ομάδα Γερμανών δημοσιογράφων στο πλαίσιο του προγράμματος ”The European Food Masters – Taste The Authentic”, το οποίο υλοποιείται από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 Το γκρουπ των δημοσιογράφων , διαμορφωτών της  κοινής γνώμης, θα υποδεχθεί και θα ξεναγήσει, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγής και Εμπορίας Πρώιμων Κηπευτικών Ιεράπετρας «Το Νησί» και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης κ. Λουΐζος Κόλλιας.

Μετά από  ένα σύντομο καλωσόρισμα που θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο της πόλης, από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, θα ακολουθήσει επίσκεψη στην αρχαιολογική συλλογή της Ιεράπετρας. Στη συνέχεια οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις επιχειρήσεις – μέλη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης, όπως στην Οργάνωση Παραγωγών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγής και Εμπορίας Πρώιμων Κηπευτικών Ιεράπετρας «Το Νησί», στην  εξαγωγική εταιρία τυποποίησης ελαιολάδου «ΕΛΑΣΙΟΝ» (Μαλλιωτάκη Μαρία), στην εταιρία τυποποίησης μελιού «Smari» (Νικολαράκης Μανώλης), καθώς και στο εστιατόριο «Pelagos Sea Side Restaurant” (Αφοί Τζωρτζάκη).

Σημειώνεται  ότι η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, πρωτοπορεί ήδη από το 2012 κάνοντας πράξη την σήμανση τυποποιημένων τοπικών προϊόντων με το σήμα «Κρήτη», στοχεύοντας  στην ισχυρή εμπορική ταυτότητα του προϊόντος τόσο στην ελληνική όσο και στην διεθνή αγορά. Οι 150 και πλέον επιχειρήσεις – μέλη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν τα προϊόντα τους στις αγορές, κάτω από οργανωμένες δράσεις όπως:

  Συμμετοχή σε εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

  Διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών σε χώρες-στόχους αλλά και φιλοξενία επιλεγμένων ξένων αγοραστών και δημοσιογράφων, καθώς και έντυπη, τηλεοπτική και διαδικτυακή διαφήμιση.

Η Ε.Ε. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ  ΤΟΥΣ ΕΞΑΓΩΓΕΙΣ

Η ομαλή ροή στις εξαγωγές επανέρχεται σταδιακά για τα κατάλληλα προς εξαγωγή  αγροτικά προϊόντα, ωστόσο, όπως επισημαίνει ο ειδικός σύμβουλος της Incofruit Hellas κ Γιώργος Πολυχρονάκης,

«η ΕΕ προειδοποιεί τις εταιρείες εξαγωγής για τους κινδύνους που συνεπάγεται η έλλειψη συμφωνίας με το Ην.Βασίλειο

Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της επιχειρηματικής κοινότητας της ΕΕ, ιδίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Για να προετοιμαστούν στα νέα δεδομένα  χωρίς συμφωνία και να συνεχίσουν να συνεργάζονται με το Ηνωμένο Βασίλειο, οι εταιρείες αυτές πρέπει:  Να διαθέτουν την απαραίτητη τεχνική και ανθρώπινη ικανότητα να χειριστούν τους τελωνειακούς κανόνες και διαδικασίες, για παράδειγμα, όσον αφορά τους «προτιμησιακούς κανόνες καταγωγής».

Να εξασφαλίσουν την  απόκτηση διαφόρων αδειών και τελωνειακών εγγράφων για να διευκολύνεται η εμπορική τους δραστηριότητας, εάν το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μέρος της αλυσίδας εφοδιασμού τους. Να επικοινωνούν με  την  εθνική τελωνειακή αρχή  για να δουν τι άλλα μέτρα θα μπορούσαν να λάβουν για να προετοιμαστούν.

Η εκστρατεία ενημέρωσης συμπληρώνει τις εθνικές προσπάθειες για την ενημέρωση των εταιρειών της ΕΕ και την παροχή βοήθειας στις ενδιαφερόμενες εταιρείες στα άλλα 27 κράτη μέλη της ΕΕ. και κατά συνέπεια η χώρα μας, πρέπει να διασφαλίσει τον εθνικό σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης και να παρέχει τις αναγκαίες διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία προετοιμασίας», καταλήγει ο κ Γιώργος Πολυχρονάκης.

Related posts

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΠΑΝΑΣΙΟΣ: «ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΕΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ»,

admin

Τρόμος στα χέρια του επίδοξου βιαστή της: «Σε παρακαλώ μη με σκοτώσεις…», εκλιπαρούσε 50χρονη στην Ιεράπετρα

admin

«Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, να ‘ρθει η ειρήνη»

admin

Leave a Comment