Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΕΒΑΛΕ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ ΤΟΝ ΠΗΧΗ Η 3η AGRO EXPO ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ 

Η 3η Αγροτική Έκθεση Ιεράπετρας, AgroExpo 2019, συνεχίζει να  διοργανώνεται πυρετωδώς, καθώς έμειναν ακόμη 109 ημέρες πριν ανεβάσει την αυλαία της στις 9 Μαϊου ημέρα Πέμπτη  και  να διαρκέσει για πρώτη φορά 4 ολόκληρες μέρες ρίχνοντας την αυλαία της  το βράδυ της Κυριακής 12 Μαϊου.

Μετά τις δυο πρώτες  αγροτικές εκθέσεις που προηγήθηκαν το 2016 και το 2017 στο Μισεδάκειο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Ιεράπετρας, η Agro Expo 2019 επιστρέφει, έχοντας αποκτήσει την εμπειρία των δυο προηγούμενων διοργανώσεων και στήνεται  για τρίτη φορά στην Ιεράπετρα με την συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Λασιθίου, του Δήμου Ιεράπετρας και της Περιφέρειας Κρήτης.

Οι τομείς της αγροτικής  έκθεσης Ιεράπετρας  αφορούν: γεωργικά εφόδια, μηχανήματα και εξοπλισμό, αγροτικά προϊόντα και υπηρεσίες από επιχειρήσεις όλης της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, του Επαγγελματοβιοτεχνικού Συλλόγου, του Εμπορικού Συλλόγου, της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ανατολικής Κρήτης και υποστηρίζεται με την συνεργασία του Αγροτικού Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Κρήτης(BIC).

Βασικός στόχος της AgroExpo 2019 είναι η προβολή της τοπικής παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών εντός και εκτός Ελλάδος, η προβολή καινοτόμων μεθόδων παραγωγής και καλλιέργειάς καθώς και η ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών και περιφερειακών επιχειρήσεων.

Για αιτήσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον ειδικό σύμβουλο του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ Βαγγέλη Δουλουφάκη στο 28410 22231.

Ο κ Βαγγέλης Δουλουφάκης, μας είπε ότι
«αυτή τη φορά έχουμε βάλει πολύ ψηλά τον πήχη , στοχεύοντας να κάνουμε μια αγροτική έκθεση μεγαλύτερη σε διάρκεια αφού θα μείνει ανοικτή για τέσσερις ολόκληρες μέρες, θα έχει πολλά περισσότερα περίπτερα και ακόμη περισσότερους εκθέτες αλλά και επισκέπτες».

Το 2016   η πρώτη αγροτική έκθεση της Ιεράπετρας στο Μισεδάκειο Αθλητικό Κέντρο,  είχε 24 παγόδες και 36 εκθέτες. Το 2017 είχε 48 παγόδες και  69 εκθέτες, ενώ φέτος θα έχει 75 παγόδες και γύρω στους 100 εκθέτες.

Αυτή τη φορά η  αγροτική έκθεση θα στηθεί με το σχήμα του σαλίγκαρου. Θα έχει μια είσοδο και μια έξοδο. Όλοι οι επισκέπτες θα περνούν υποχρεωτικά με αυτόν τον τρόπο από όλα τα περίπτερα των εκθετών.

Τη διοργάνωση στηρίζουν ένας χρυσός χορηγός , δύο αργυροί και πολλοί μικρότεροι. Παγκρήτιοι χορηγοί επικοινωνίας θα είναι η Κρήτη TV,  η «Νέα Κρήτη» και το Ράδιο 9,84.

Στην ευρύτερη Ιεράπετρα κατά τη διάρκεια της έκθεσης στις αρχές Μαϊου, θα είναι ανοικτά όλα τα ξενοδοχεία της πόλης και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τους χιλιάδες επισκέπτες και τους εκθέτες που θα βρεθούν  στο  φιλόξενο Λασιθιώτικο Νότο.

Για τους στόχους και τα σχέδια των διοργανωτών της Agro Expo 2019 θα παραχωρηθεί  συνέντευξη τύπου  η οποία  θα δοθεί την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου και ώρα 11.00 π.μ. στο Δημαρχείο Ιεράπετρας

Στη συνέντευξη τύπου θα  μιλήσουν και θα δεχτούν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους,  ο περιφερειάρχης Κρήτης κ Σταύρος Αρναουτάκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμάς Χαριτάκης και ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης και θα γίνει αναφορά στην προετοιμασία και την υλοποίηση της 3ης Αγροτικής Έκθεσης Ιεράπετρας Agro Expo 2019 που αναμένεται  να ξεπεράσει κάθε προηγούμενη επιτυχία, δεδομένου ότι από τις δυο προηγούμενες και οι εκθέτες και οι διοργανωτές και οι επισκέπτες αλλά και οι ντόπιοι επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου και της εστίασης , έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι.

6 συνημμένα

Related posts

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για καύσωνα

admin

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ

admin

Την Κυριακή γιορτάζει το Ιερό Ησυχαστήριο της Αγίας Φωτεινής στα Ελληνοπεράματα

admin

Leave a Comment