Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΦΕΤΙΝΗ ΖΩΟΟΚΛΟΠΗ ΣΤΟ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ.

 ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΟΙ 3 ΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ

Μπορεί στο Ν Λασιθίου να μην «ευδοκιμεί» ιδιαίτερα η ζωοκλοπή, αλλά αυτή  η περίπτωση που εξιχνιάστηκε εχθές από την Ελληνική Αστυνομία, ήταν πολύ σοβαρή και είχε σαν αποτέλεσμα να σταλούν στον εισαγγελέα με την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία της ζωοκλοπής 3 νεαροί Λασιθιώτες φερόμενοι δράστες της κλοπής 73 αρνιών και ενός πρόβατου, συνολικά 74 προβατοειδών.

Ο 70χρονος κτηνοτρόφος που εκτρέφει με τον 36χρονο γιό του τα αμνοερίφια του, σε οργανωμένη κτηνοτροφική μονάδα , στη θέση Λαγκαδάκι Καλού Χωριού, μας μίλησε  επώνυμα και χωρίς κανένα δισταγμό, για την περιπέτεια του, καθώς είναι η τρίτη φορά που πέφτει θύμα ζωοκλοπής. Τις δυο προηγούμενες  φορές του είχαν κλέψει 220 και 80 αιγοπρόβατα μαζί με το αυτοκίνητο του και για το λόγο αυτό θέλει να παταχτεί από τις Αρχές άμεσα η ζωοκλοπή, σε όλη την Κρήτη.

«Οι ζωοκλέφτες   πήγαν μάλλον ξημερώματα και έκοψαν τα συρματοπλέγματα της περίφραξης μας στη θέση Λαγκαδάκι Καλού Χωριού και έβγαλαν έξω από τη μάντρα μας τα 74 από τα 76 αρνιά που εκτρέφαμε.  Δύο μόνο κατάφεραν να τους ξεφύγουν. Το ένα  ζώο από τα 74  που πήραν ήταν πρόβατο και τα 73 ήταν αρνιά . Το απόγευμα της Δευτέρας που πήγε ο γιός  μου να τα ταϊσει είδε ότι τα ζώα έλειπαν και με πήρε τηλέφωνο αμέσως. Στην αρχή το μυαλό μας πήγε σε κάποιον άλλο κτηνοτρόφο της περιοχής με τον οποίο μιλήσαμε αμέσως αλλά ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτα για τη ζωοκλοπή. Ακολουθήσαμε όμως τα χνάρια των ζώων μας και των ζωοκλεφτών που τα  οδήγησαν με τα πόδια, χωρίς να τα φορτώσουν σε αυτοκίνητο, σε μια μεγάλη απόσταση που είχε κατεύθυνση την περιοχή της Μακρυλιάς. Με τη συνδρομή και κάποιου άλλου έμπειρου κτηνοτρόφου, φτάσαμε τη νύχτα της  Δευτέρας στη μάντρα των ζωοκλεφτών και μείναμε κρυμμένοι  100 μέτρα περίπου μακριά, να παρακολουθούμε τις κινήσεις τους», μας εξηγεί πως έφτασε στη λύση του μυστηρίου ο 70χρονος κτηνοτρόφος Γιώργος Τουτουδάκης από το Καλό Χωριό Μεραμπέλλου.

«Κάποια στιγμή είδαμε  τους  φερόμενους δράστες,  να φορτώνουν τα ζώα μας σε ένα μεγάλο φορτηγό χωματουργού και καλέσαμε την Αστυνομία που δεν άργησε να έρθει στο σημείο εκείνο που υποδείξαμε.

Φαίνεται όμως ότι , οι ζωοκλέφτες είχαν και μια γυναίκα τσιλιαδόρο που πρόλαβε και τους ειδοποίησε πριν την εντοπίσουν οι αστυνομικοί και της πάρουν το κινητό  της τηλέφωνο. Εκείνοι στον πανικό τους πάνω άνοιξαν ξανά την  πόρτα του φορτηγού και επιχείρησαν να κατεβάσουν από την καρότσα του,  τα κλεμμένα αρνιά, αλλά δεν πρόλαβαν. Ο γιός μου  έτρεξε προς το μέρος τους,  βάζοντας τις φωνές και έτσι τα εγκατέλειψαν και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Την επόμενη μέρα αφού τους είχαμε αναγνωρίσει κι εμείς  και η Αστυνομία, έγινε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση και συνελήφθησαν οι τρείς νεαροί που οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στον εισαγγελέα ενώ εμείς πήραμε τα κλεμμένα μας ζώα και τα επιστρέψαμε στη μάντρα μας», συμπληρώνει το θύμα της ζωοκλοπής ο 70χρονος Γιώργος Τουτουδάκης, ο οποίος έχει μεταβιβάσει την εκτροφή του στον 36χρονο γιό του τον Μανόλη Τουτουδάκη.

«Πιστεύω ότι ήταν περισσότεροι από τρείς οι δράστες αυτής της ζωοκλοπής. Με εκπλήσσει το γεγονός ότι τα κλεμμένα αρνιά  τα  «ξολαλούσαν»  σε μια απόσταση πολλών χιλιομέτρων, μέχρι τη Μακρυλιά και ότι δεν τα φόρτωσαν από την αρχή στο φορτηγό τους. Τα  αποτυπώματα που άφησαν στη λασπωμένη γη δείχνουν ότι,  ήταν περισσότεροι από τρείς.  Είναι προφανές ότι στόχος τους  ήταν το οικονομικό όφελος. Δεν είχαν λόγους αντεκδίκησης , γιατί  εμείς δεν έχουμε προστριβές μεταξύ μας», προσθέτει ο 70χρονος Γιώργος Τουτουδάκης.

Οι τρείς φερόμενοι δράστες της ζωοκλοπής, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου,  του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου.

 Είναι νεαροί Λασιθιώτες ηλικίας 19, 29 και 30 ετών και κατηγορούνται για ζωοκλοπή.  

Αρχικά εντοπίστηκαν  από  αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου και του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας  και συνελήφθησαν οι δύο νεαροί 19 και 30 ετών και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ζωοκλοπής.

Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου προέκυψε η εμπλοκή και του 29χρονου στην υπόθεση της ζωοκλοπής ο οποίος και συνελήφθη.

Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης παράνομων δραστηριοτήτων, ενώ τα κλεμμένα  προβατοειδή αποδόθηκαν στον παθόντα.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Related posts

2.500 ΙΕΡΑΠΕΤΡΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ

admin

Εξαγωγές  Νωπών Οπωροκηπευτικών 24.2.2023 

admin

«Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για Μειωμένες Χρεώσεις στην Ενεργοβόρο Βιομηχανία».

admin

Leave a Comment