Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Επικοινωνία Περιφερειάρχη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στη διάρκεια σύσκεψης στην Περιφέρεια για τις μεγάλες καταστροφές των καλλιεργειών ντομάτας στον Δήμο Φαιστού κι άλλες περιοχές.

Επικοινωνία Περιφερειάρχη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στη διάρκεια σύσκεψης στην Περιφέρεια για τις μεγάλες καταστροφές των καλλιεργειών ντομάτας στον Δήμο Φαιστού κι άλλες περιοχές.
Την λήψη μέτρων για την αποζημίωση τους από τις μεγάλες καταστροφές που έχει υποστεί η παραγωγή ντομάτας στο Δήμο Φαιστού αλλά και σε άλλες περιοχές της Κρήτης από το έντομο Tuta Absoluta – συνέπεια και της κλιματικής αλλαγής – ζητούν από την κυβέρνηση εκπρόσωποι των αγροτών οι οποίοι είχαν σήμερα στην Περιφέρεια σύσκεψη παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης, βουλευτών, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και εκπροσώπων βουλευτών.
Για τα σημαντικά θέματα που τέθηκαν στη διάρκεια της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης επικοινώνησε με τον αρμόδιο Υπουργό Σταύρο Αραχωβίτη και στηρίζοντας το αίτημα των αγροτών και των συμμετεχόντων στη σύσκεψη για τη λήψη μέτρων, ενώ τόνισε παράλληλα την αγωνία και το οικονομικό αδιέξοδο των καλλιεργητών. Ο Υπουργός από την πλευρά του απάντησε ότι μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες την Τρίτη, θα δώσει κατευθύνσεις για τους τρόπους που θα γίνει προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το όλο ζήτημα.
Οι εκπρόσωποι των αγροτών τόνισαν στη σύσκεψη και μεταφέρθηκε στον Υπουργό ότι έχει υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή η παραγωγή τους και υπάρχει οικονομική αδυναμία να προχωρήσουν σε νέα καλλιέργεια, επισημαίνοντας ότι καταστροφές υπήρξαν και σε άλλες περιοχές του νησιού.
Στη σημερινή συνάντηση στην Περιφέρεια συμμετείχαν οι βουλευτές Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Λευτέρης Αυγενάκης, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φαιστού Μανόλης Ορφανουδάκης, ο Πρόεδρος του Αγροτοβιομηχανικού Συνεταιρισμού Τυμπακίου και Πρόεδρος ΤΟΕΒ Α’ Ζώνης Βαγγέλης Τζιμπραγάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φανερωμένης Γιώργος Θεοδωράκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Φαιστού Γιάννης Φασομυτάκης και η σύμβουλος του Περιφερειάρχη σε θέματα Αγροδιατροφικού Τομέα Ρένα Χουδετσανάκη καθώς και εκπρόσωποι των βουλευτών Βασίλη Κεγκέρογλου και Νίκου Ηγουμενίδη.

Related posts

ΙΟΣ ΤΗΣ ΠΟΙΚΙΛΟΧΛΩΡΩΣΗΣ ΜΕ ΡΥΤΙΔΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ- Εμφάνιση στην Κρήτη.

admin

ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ: Στο “έλεος του θεού” πολιτιστική κληρονομιά και σημεία ενδιαφέροντος στον Δήμο Ιεράπετρας.

admin

Πιπεριές

admin

Leave a Comment