Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΟΧΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας και η   HMEDIC διοργανώνουν  από τη 1.00 μ.μ. το ερχόμενο Σάββατο 13 Απριλίου,  ημερίδα  στην Ιεράπετρα με θέμα: « Ιατρικός Τουρισμός και  Πολιτισμός ως  μοχλοί Ανάπτυξης ».

Η ημερίδα θα φιλοξενηθεί στο Αγροτικό Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Κρήτης, δίπλα από την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας στα Μανωλιανά Ιεράπετρας.

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου , του Υπουργείου Εξωτερικών και της Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού, της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, του Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας, της Παγκόσμιας Ακαδημίας Κινέζικης και συμπληρωματικής Ιατρικής. Οι ομιλητές θα αποτελούνται από τον τομέα υγείας, τουρισμού και πολιτισμού, από την Περιφέρεια Κρήτης, από τον Ελληνικό σύνδεσμο τουρισμού υγείας, από το Μεσογειακό Κέντρο Γονιμότητας, από το Κέντρο Γονιμότητας Κρήτης, και το  Νεφρολογικό Κέντρο «Αγ. Παντελεήμονας», καθώς επίσης  από ξενοδόχους και ιατρούς.

Η ημερίδα αυτή διοργανώνεται με  στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας στην Κρήτη, που διαθέτει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, άριστο, ειδικευμένο, επιστημονικό και ιατρικό προσωπικό.

Η Ιεράπετρα είναι η νοτιότερη πόλη της Ευρώπης, κτισμένη στην έξοδο μιας εύφορης κοιλάδας και στη θέση της αρχαίας Ιεράπυτνας. Η Ιεράπετρα θεωρείται η πλέον ηλιόλουστη περιοχή παραθερισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μαγευτική για την ιστορία της, ευνοημένη από τη φύση, ιδανική αφετηρία για ημερήσιες εξορμήσεις σε παραδοσιακά ορεινά χωριά και παραθαλάσσιους οικισμούς, περιμένει να  φιλοξενήσει τους επισκέπτες του ιατρικού τουρισμού στη ζεστή αγκαλιά της. Η Ιεράπετρα είναι η πόλη που μπορεί να αναπτύξει τον Ιατρικό τουρισμό 365 μέρες το χρόνο καθώς έχει όλα τα πλεονεκτήματα που είναι ο ήλιος, το κλίμα, η θάλασσα, και  η παραδοσιακή κρητική διατροφή η οποία είναι και το εισιτήριο για την υγεία και τη μαρκοζωία. Μέσα από αυτήν την ημερίδα, τα ενδιαφερόμενα μέρη, θα έχουν τη δυνατότητα να παραθέσουν τις σημερινές συνθήκες και προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού αλλά και τις υπηρεσίες υγείας στο Λασίθι. Ο ιατρικός τουρισμός και ο πολιτισμός είναι σημαντικοί μοχλοί ανάπτυξης της οικονομίας  ιδιαίτερα της Ιεράπετρας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»

Οι εισηγητές:

–  Κωνσταντίνος Κουσκούκης. Καθηγητής Δερματολογίας, Νομικός, Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, πρόεδρος του ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ακαδημίας Κινέζικης και Συμπληρωματικής Ιατρικής.  «Η συμβολή τουρισμού υγείας στην τοπική ανάπτυξη. Επενδυτικές προτάσεις και  προκλήσεις»

 -Φραϊδάκης Ματθαίος . Μαιευτήρς Χειρουργός Γυναικολόγος , επιστημονικά υπεύθυνος της Μ.Ι.Υ.Α Κέντρο Γονιμότητας Κρήτης. «Εμπειρία 27 ετών στον Ιατρικό Τουρισμό στην Κρήτη στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής»

  – Ελένη Βλάσση. Καλλιτεχνική Διευθύντρια Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας σκηνοθέτης, δημοσιογράφος, πρόεδρος της Ελληνοκινεζικής  Μεσογειακής Ακαδημίας Κινηματογράφου

« Ο ιατρικός τουρισμός και ο πολιτισμός ως μοχλοί ανάπτυξης της τοπικής αυτοδιοίκησης»

– Δρ. Ιωάννης Γιακουμάκης. Κλινικός Διευθυντής, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Ειδικός Αναπαραγωγής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό του Μεσογειακού Κέντρου Γονιμότητας . «Η συμβολή των μεθόδων  υποβοηθουμένης αναπαραγωγής στην ανάπτυξη ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα»

 –  Χρήστος Κορώνης.  Νεφρολόγος Επιστημονικός Υπεύθυνος Μ.Χ.Α. « Άγ. Παντελεήμων» Ιεράπετρας. «Διακοπές και αιμοκάθαρση – Νεότερες Τάσεις»

-Βαρβάρα Μερεσεντόγλου. Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Ιεράπετρας .  «Ο ρόλος της νοσηλευτικής εκτός των νοσοκομειακών δομών»

-Ευαγγελία Παναγιωτάκη.  Ειδίκευση σε θέματα Ευρωπαϊκής ενοποίησης και διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο της Βαμβέργης  «Πώς μπορεί η Νευροφυσική Επιστήμη να βοηθήσει στην ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού στην Κρήτη»

 -π.Γεώργιος Μαρνέλος.  Δρ. Θεολογίας Διπλ. Ανωτάτου Παιδαγωγικού Ινστιτούτου των Παρισίων, τ.Διευθυντής και καθηγητής της Π.Α.Ε.Α. Κρήτης. Επισκέπτης καθηγητής φιλολογικών, παιδαγωγικών, θεολογικών πανεπιστημίων της Ρωσίας και ιδρυτής του Ευρωπαϊκού Διαπανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ελληνικής γλώσσας, Ορθοδόξου Θεολογίας και Πολιτισμού.

 «Η ορθόδοξη Κρήτη προνομιούχος τόπος τουριστικού προορισμού των ορθόδοξων λαών παρηγορητικής θεραπείας και ομοιοστατικής ισορροπίας της ψυχής»

-Γιάννης Στεφανάκης. Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου.

 «Η πρόκληση του Ιατρικού και πολιτιστικού τουρισμού στους Ορεινούς Δήμους»

 -Γιώργος Μπουρλάκης. Medical Tourism Manager του Ομίλου Νεφρολογικών Κέντρων «Άγιος Παντελεήμων»

 «Ιατρικός τουρισμός . Μια χρυσή ευκαιρία για την τοπική κοινωνία»

 – Γιώργος Βαρδάκης Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης.

  «Ιατρικός Τουρισμός . Η πραγματικότητα της Ιεράπετρας»

-Σταύρος Μαράκης . Ειδικός Ιατρός Εργασίας και Περιβάλλοντος.

«Η νοσηρότητα των τουριστών στη Νότια Ανατολική Κρήτη»

Related posts

ΟΜΑΔΑ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗΣ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ

admin

ΔΤ ΓΙΑ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

admin

ΕΓΓΡΑΦΕΣ Σχολείου 2ης Ευκαιρίας Ιεράπετρας και παραρτημάτων Σητείας και Αγ. Νικολάου

admin

Leave a Comment