Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Κοινωνικό Μέρισμα 2018: Αναλυτικά τα ποσά ανάλογα με το εισόδημα – Πώς θα πάρετε έως και 1.400 ευρώ

Κοινωνικό Μέρισμα 2018: Αναλυτικά τα ποσά ανάλογα με το εισόδημα - Πώς θα πάρετε έως και 1.400 ευρώ

koinonikomerisma.gr: Την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου, αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα υποβληθούν οι φετινές αιτήσεις για την είσπραξη του κοινωνικού μερίσματος, μετά την υπερψήφιση της σχετικής τροπολογίας στη Βουλή. Δείτε ποια θα είναι τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα 2018.

Στο… δρόμο προς τις κάλπες η κυβέρνηση ανοίγει το πουγκί του υπερπλεονάσματος και ετοιμάζεται να μοιράσει έως τα Χριστούγεννα κοινωνικό μέρισμα πάνω από 1 δισ. ευρώ σε περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες κάνουν λόγο για πληρωμή του Κοινωνικού Μερίσματος πριν τα Χριστούγεννα με επικρατέστερη την 14η Δεκεμβρίου.

Το μέρισμα θα διανεμηθεί με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, θα διαφέρει ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση των νοικοκυριών και θα κυμαίνεται από 300 έως 1.400 ευρώ.

Μπαίνοντας κανείς στη σχετική σελίδα (https://www.koinonikomerisma.gr/) βλέπει το εξής μήνυμα:

merisma

Προτεραιότητα θα έχουν, όπως και πέρυσι, περίπου 55.000 άνεργοι ηλικίας 18-24 ετών, οι μακροχρόνια άνεργοι (άνω των 2 ετών εκτός εργασίας), και οι περίπου 600.000 δικαιούχοι του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης.

Στόχος είναι να ενισχυθούν οι 600.000 συνταξιούχοι του ΟΓΑ που λαμβάνουν από 300-600 ευρώ σύνταξη το μήνα, αλλά και οι 800.000 χαμηλοσυνταξιούχοι που έχασαν το ΕΚΑΣ.

Τα εισοδηματικά κριτήρια

Τα εισοδηματικά κριτήρια που «ξεκλειδώνουν» το κοινωνικό μέρισμα

  • 9.000 ευρώ για νοικοκυριά με ένα μέλος
  • 13.500 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη
  • 15.750 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη και δύο ανήλικα τέκνα ή με τρία ενήλικα μέλη
  • 18.000 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη και δύο ανήλικα τέκνα ή με τρία ενήλικα τέκνα
  • 20.250 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικα τέκνα και τρία ανήλικα τέκνα ή τρία ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο παιδί
  • 22.550 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη και τέσσερα ανήλικα τέκνα ή με τέσσερα ενήλικα μέλη
  • 27.000 ευρώ για νοικοκυριά με πέντε ή περισσότερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα μέλη με έξι ή περισσότερα ανήλικα τέκνα

Τα κριτήρια

Βασικό κριτήριο για την ένταξη του νοικοκυριού στους δικαιούχους, όπως και για το ύψος του δικαιούμενου μερίσματος, θα είναι και φέτος το φορολογητέο εισόδημα όλων των μελών του, όπως προκύπτει από τις φορολογικές δηλώσεις του 2017.

Πώς θα δοθεί

Το κοινωνικό μέρισμα 2018 αναμένεται να δοθεί μέσω ηλεκτρονικών αιτήσεων που θα υποβληθούν στην ειδική ιστοσελίδα www.koinonikomerisma.gr με τους κωδικούς του taxisnet, η οποία αναμένεται να ενεργοποιηθεί το επόμενο διάστημα.

Περιουσιακά κριτήρια

Η ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό θα πρέπει να είναι συνολικής φορολογητέας αξίας μέχρι 120.000 ευρώ για νοικοκυριά με ένα μέλος.

Το όριο των 120.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και μέχρι του ποσού των 180.000 ευρώ.

Εξαιρέσεις

Από τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος θα εξαιρεθούν νοικοκυριά με μέλη των οποίων στις τελευταίες τους δηλώσεις είχαν δηλώσει ότι έχουν:

  • ΙΧ αυτοκίνητα άνω των 1.928 κυβικών
  • σκάφη αναψυχής
  • δίδακτρα από ιδιωτικά σχολεία
  • δαπάνες από αμοιβές υπηρετικού προσωπικού.

Related posts

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ <<Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ>>

admin

Γιάννης Πλακιωτάκης: Σήμερα η χώρα μου θρηνεί την απώλεια 5 συμπατριωτών μου, μελών ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη και παράλληλα μετρά τις πληγές της από την καταιγίδα Daniel

admin

Συνέχεια των εθελοντικών δράσεων καθαρισμού και ευαισθητοποίησης από τη Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης στη περιοχή της Πρέβελης, στις 26 Ιουλίου 2020

admin

Leave a Comment