Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΜΕ ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Η εξασθένηση των θυελλωδών ανέμων και η ηλιοφάνεια βοήθησαν να πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα η μαθητική παρέλαση στην Ιεράπετρα και να την παρακολουθήσει πλήθος κόσμου.

Ούτε αυτή τη φορά δεν παραβρέθηκε στην μαθητική παρέλαση της Ιεράπετρας, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ενώ ο μοναδικός εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων , ήταν ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Ιεράπετρα ξεκίνησε νωρίς το πρωί με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών, έπαρση της σημαίας στο Μνημείο Ηρώων και τέλεση Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου, παρουσία του ιερού κλήρου, των Αρχών του τόπου, της Δημοτικής Φιλαρμονικής, αντιπροσωπειών Σχολείων,  Προσκόπων, Οδηγών και Σωματείων με τις σημαίες τους . Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ηρώων,  και η κατάθεση  των στεφάνων.

 Η παρέλαση  ξεκίνησε στις 11.00 π.μ. στην οδό  Δημοκρατίας  με τη συμμετοχή της Δημοτικής  Φιλαρμονικής,  των μοτοσικλετιστών του Τμήματος Τροχαίας, μαθητών  σχολείων, αθλητικών σωματείων, συλλόγων, ομίλων, σχολών,  προσκόπων και οδηγών κ.α.

Για πρώτη φορά παρέλασαν τα ποδοσφαιρικά σωματείς του ΟΦΙ και της ΑΕ Λυγιάς με τις ακαδημίες  τους.

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκης στο μήνυμα του για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821 αναφέρει:«Με τον εορτασμό της επετείου της Επανάστασης του 1821 τιμάμε το μεγαλείο ψυχής, την αφάνταστη τόλμη και το απαράμιλλο θάρρος των Ελλήνων που κήρυξαν τον αγώνα ενάντια στον Οθωμανικό ζυγό.

Οι αγωνιστές του αθάνατου ‘21 υπερασπίστηκαν υψηλά ιδανικά και αξίες, με φρόνημα ακλόνητο και γενναία ψυχή διεκδικώντας με υπερηφάνεια μια ζωή ελεύθερη.

Η ιστορική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 διδάσκει το σύγχρονο Έλληνα ακόμα και σε αυτούς του δύσκολους καιρούς, να μη σταματά ποτέ να διεκδικεί μια Ελλάδα καλύτερη ενώ ταυτόχρονα εμπνέει και παρακινεί τον καθένα από εμάς να συμβάλλει εμπράκτως στην πρόοδο και την ανάπτυξη της χώρας και του τόπου μας»

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

 

Related posts

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: «Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΊΑ»,

admin

“Οχι στη βία της εξουσίας”…Διαδήλωση στην πλατεία Ηρώων της Ιεράπετρας.

admin

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ.

admin

Leave a Comment