Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΜΙΚΡΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Μετά από την τελευταία  τριετία, όπου ο τουρισμός στην  Ιεράπετρα κατέγραφε μικρή αλλά σημαντική άνοδο , έρχεται στην νέα τουριστική περίοδο η ώρα, που όπως δείχνουν οι προκρατήσεις, αυτή η πορεία θα ανακοπεί.

 Ωστόσο οι ξενοδόχοι της περιοχής δεν δείχνουν αιφνιδιασμένοι από τα μηνύματα που φτάνουν μέχρι τώρα στις μονάδες τους, καθώς φαίνεται ότι η μικρή μείωση των προκρατήσεων ήταν  για εκείνους αναμενόμενη.

«Από τα μέχρι στιγμής μηνύματα που έχουμε στην Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ντιοανατολικής Κρήτης, εκτιμώ ότι, η νέα τουριστική περίοδος που θα ξεκινήσει τον Απρίλη, δεν θα είναι τόσο καλή όσο οι τρείς προηγούμενες. Το περιμέναμε, το ξέραμε  και το υπολογίζαμε, ότι κάποια στιγμή θα συμβεί και αυτό. Η Τουρκία και η Αίγυπτος  ανακάμπτουν και αυτό είχε αρχίσει να φαίνεται από πέρυσι, όταν από τις προκρατήσεις περιμέναμε πως θα έχουμε διψήφια αύξηση στην επισκεψιμότητα, από τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής είδαμε  ότι, πάρα  πολύ κόσμο προσέλκυσαν τελικά  αυτές οι τρείς χώρες.

Παρότι βλέπω ότι, θα ανακοπεί η αυξητική τάση που είχε ο τουρισμός τα τελευταία χρόνια, εκτιμώ ότι θα πάμε καλά και πως η τουριστική κίνηση και φέτος θα είναι σίγουρα μεγαλύτερη σε σύγκριση  με εκείνη που είχαμε πριν από τρία χρόνια», μας είπε ο κ Γιώργος Βαρδάκης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης.

«Η τουριστική αγορά της Ιεράπετρας παρά την αναμενόμενη υποχώρηση στις προκρατήσεις, θα δείξει και φέτος τη μεγάλη της δυναμική. Πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές,  όλα τα μεγάλα ξενοδοχεία του Λασιθιώτικου Νότου θα πάνε καλά και το 2019.  Υπολογίζουμε πάρα πολύ,  στις αφίξεις από τη Γερμανία, την κεντρική Ευρώπη και την Σκανδιναβία», μας λέει ο  νέος ξενοδόχος κ Αντώνης Κάκκος.

Οι ανταγωνιστές των Ελλήνων ξενοδόχων στο μεταξύ επιχειρούν σε ένα πολύ πιο φιλικό φορολογικό περιβάλλον.

«Οι Τούρκοι ξενοδόχοι δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν τόσο υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, τόσους πολλούς φόρους και τέλη διανυκτέρευσης, στην δε Αίγυπτο αυτά δεν υπάρχουν στο λεξικό τους.

Η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη για όλους τους επιχειρηματίες του Τουρισμού και κυρίως τους μικρομεσαίους ξενοδόχους, με αποτέλεσμα να ευνοείται μόνο η ‘’παραξενοδοχεία’’. Το τέλος διανυκτέρευσης είναι ένα μεγάλο βαρίδι στην Τουριστική μας βιομηχανία και η κατάργηση του αποτελεί πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας μας», πρόσθεσε ο κ Γιώργος Βαρδάκης.

ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Η Γερμανοί που φέτος παρουσιάζουν μια μικρή μείωση και μια στροφή προς την Τουρκία,  οι Σκανδιναβοί, οι κεντροευρωπαίοι(Τσέχοι, Σλοβάκοι, Πολωνοί) και οι Γάλλοι, είναι εκείνοι που κλασσικά επιλέγουν τον Λασιθιώτικο Νότο και το υποτροπικό κλίμα της Ιεράπετρας για τις διακοπές τους.

Στην τουριστική αγορά της Ιεράπετρας  μικρή παρουσία έχουν επίσης οι Αυστριακοί , οι Ιταλοί, οι Ολλανδοί, οι Βέλγοι και οι Ελβετοί.

«Στην τουριστική ανάπτυξη της  Ιεράπετρας σημαντικό ρόλο έχει παίξει τα τελευταία χρόνια, η κατασκευή νέων  τουριστικών μονάδων, η επέκταση και η ανακαίνιση των παλιών, η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, η εκπαίδευση των ξενοδοχοϋπαλλήλων και η λειτουργία του νέου Αεροδρομίου Σητείας. Πιστεύω πώς όταν λειτουργήσει το νέο αεροδρόμιο Καστελλίου  και φτιαχτεί  το οδικό δίκτυο προς τη Βιάννο, η τουριστική ανάπτυξη της Ιεράπετρας θα παρουσιάσει  σίγουρα  μια άλλη πολύ μεγαλύτερη δυναμική.

Και το διαδίκτυο έχει βοηθήσει σημαντικά, στο  να μας ανακαλύψουν σαν τουριστικό προορισμό νέοι πελάτες που γνώριζαν  μέχρι τότε μόνο τη Βόρεια Κρήτη. Η πλατφόρμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων έχει επίσης βοηθήσει να αξιοποιηθούν ενοικιαζόμενα διαμερίσματα , καταλύματα και μικρά ξενοδοχεία που ήταν μέχρι τότε άγνωστα» πρόσθεσε ο κ  Γ. Βαρδάκης.

Η τουριστική Ιεράπετρα δεν έχει κάτι να φοβηθεί από το Brexit καθώς εδώ και πολλά χρόνια οι Βρετανοί τουρίστες επιλέγουν για τις διακοπές τους  τη Βόρεια Κρήτη. Προσπαθεί ωστόσο να «παντρέψει» τον πρωτογενή τομέα με τον Τουρισμό, μέσα από τον αθλητισμό και τη δημιουργία ενός σύγχρονου Εκθεσιακού κέντρου που θα φιλοξενεί κάθε είδους  διεθνείς εκθέσεις και  μεγάλες εκδηλώσεις.

Στις 20-21 Απριλίου  στο κλειστό γυμναστήριο Μάρκος Φωνιαδάκης της  Ιεράπετρας  θα γίνει το φάιναλ φόρ του πρωταθλήματος βόλλεϊ  ανδρών και από τις 9 μέχρι τις 12 Μαϊου θα γίνει στο Μισεδάκειο αθλητικό κέντρο η AGROEXPO 2019. Και οι δυο αυτές διοργανώσεις αναμένεται ότι θα φέρουν πάρα πολύ κόσμο στην Ιεράπετρα.

Related posts

Ραδιομαραθώνιος αγάπης και αλληλεγγύης στην Τρίτη Ηλικία

admin

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

admin

«Φαινόμενο Bleve»: Το τρομακτικό τροχαίο που θέρισε όσους βρίσκονταν σε ακτίνα 200 μ.

admin

Leave a Comment