Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΓΙΟΡΤΙΝΟ Η ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Με τη  φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου  δέντρου που  θα γίνει στην πλατεία Ηρώων της Ιεράπετρας, την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στις 7.00 το βράδυ  από τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ Θεοδόση  Καλαντζάκη , η μεγαλύτερη πόλη του Λασιθιώτικου Νότου, μπαίνει και επίσημα σε γιορτινό κλίμα  Χριστουγέννων , με την τοπική αγορά να έχει στολιστεί κατάλληλα και να έχει προετοιμαστεί για τις Χριστουγεννιάτικες αγορές του καταναλωτικού κοινού.

Η μικρή τελετή του ανάμματος του Χριστουγεννιάτικου δέντρου θα  συνοδεύεται από  τη Φιλαρμονική του Δήμου Ιεράπετρας,  ενώ στην συνέχεια θα αναλάβει ρόλο πρωταγωνιστικό στη διασκέδαση του κόσμου,   η Ελένη Φουρέιρα με τους συνεργάτες της.

«Μία από τις πιο αγαπημένες  τραγουδίστριες, με την εξαιρετική σκηνική της παρουσία, θα μας χαρίσει ένα μοναδικό Χριστουγεννιάτικο πάρτι τραγουδώντας πλήθος από τις γνωστές και αγαπημένες μας επιτυχίες»,  αναφέρει σχετικά  η ανακοίνωση  του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Ιεράπετρας.

«Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους, να ενωθείτε μαζί μας, σε μία αξέχαστη βραδιά» καταλήγει η ανακοίνωση του κ Μανόλη Γεωργαλάκη, προέδρου της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης, εκεί που θα στηθεί το καθιερωμένο πλέον χριστουγεννιάτικο χωριό, θα πραγματοποιηθούν και άλλες  Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις,  που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον όλου του κόσμου και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών.

Οι προετοιμασίες και ο προγραμματισμός των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, με τις οποίες ο Δήμος Ιεράπετρας, σε συνεργασία με την περιφέρεια Κρήτης και τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής, στοχεύει να προσελκύσει και φέτος ένα μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού χειμερινού τουρισμού, συνεχίζονται πυρετωδώς.

«Ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλότερα φέτος για την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας, καθώς με την οικονομική υποστήριξη και τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, και τους παραγωγικούς συλλογικούς φορείς της περιοχής μας, να συμμετέχουν με κάθε δυνατό τρόπο, μπορούμε με βάση την επιτυχημένη συνταγή των τελευταίων χρόνων, να προσελκύσουμε και φέτος την περίοδο των εορτών, ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του ελληνικού χειμερινού τουρισμού, που ψάχνει ένα μέρος να συνδυάζει πολλά πράγματα μαζί, για να περάσει όμορφα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά», αναφέρει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Ιεράπετρας κ. Μανόλης Γεωργαλάκης.

Η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων γίνεται με τη  μεγάλη συναυλία στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας.

«Εκείνη τη βραδιά η Ελένη Φουρέϊρα και οι συνεργάτες της θα δώσουν μια μεγάλη συναυλία για όλο τον κόσμο, με την ελπίδα ότι θα έρθουν να την ακούσουν και από άλλα σημεία της Κρήτης. Εκείνη τη βραδιά επιλέξαμε,  να φωταγωγήσουμε το Χριστουγεννιάτικο μας δέντρο στην Πλατεία Ηρώων, με  τη μουσική και τα τραγούδια της Ελένης Φουρέϊρα.

Το κόστος όλων των εκδηλώσεων που σχεδιάζουμε κατά την περίοδο των εορτών δεν θα ξεπεράσει τις περυσινές εκδηλώσεις. Εκτός από το Δήμο Ιεράπετρας, οικονομικά συνεισφέρουν η Περιφέρεια Κρήτης και οι χορηγοί μας», προσθέτει ο κ. Μανόλης Γεωργαλάκης.

 Στην πλατεία Ηρώων θα στηθεί και φέτος το καθιερωμένο τα τελευταία χρόνια Χριστουγεννιάτικο χωριό, όπου θα γίνονται διάφορα παιχνίδια για τα παιδιά, θα στηθεί καρουζέλ, θα λειτουργήσει το τρενάκι της χαράς, και θα υπάρχουν τα ξωτικά και οι νεράϊδες που θα απασχολούν τα μικρότερα παιδιά.

 Παράλληλα με όλες αυτές τις δράσεις, στην Ιεράπετρα θα παραμείνουν ανοικτά όλα τα ξενοδοχεία του κέντρου, καθώς και το «Ostria» στα ανατολικά της πόλης, δεδομένου ότι και φέτος διοργανώνει πλήθος εκδηλώσεων με πολύ γνωστούς καλλιτέχνες, όπως το Χρήστο Δάντη, τον Κώστα Καραφώτη και το Γιώργο Μαργαρίτη σε μια «παραμυθούπολη», όπου θα συναντήσουμε τους ήρωες των κλασσικών παραμυθιών των παιδικών μας χρόνων και θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μεταξύ άλλων πατινάζ σε παγοδρόμιο με φυσικό πάγο

Κατά την περίοδο των εορτών οι φανατικοί επισκέπτες της Ιεράπετρας από όλη την Κρήτη ,  θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν τις χειμερινές διακοπές τους σε μια περιοχή με ιδιαίτερα ήπιο «μικροκλίμα», από την οποία όμως  θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν και να συνδυάσουν διαδρομές στις οποίες συνυπάρχουν αρμονικά το βουνό και η θάλασσα.

Οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται έξω από την Ιεράπετρα, θα μείνουν ανοιχτά μέχρι τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου , ενώ οι μικρότερες  ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται μέσα στην πόλη της Ιεράπετρας, παραμένουν ανοιχτά σε  όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ο επισκέπτης μπορεί να χρησιμοποιήσει την Ιεράπετρα σαν αφετηρία για τις ημερήσιες αποδράσεις  του, στα γραφικά ορεινά και παραθαλάσσια χωριά, καθώς και τις άλλες πόλεις του νομού  Λασιθίου.
Από το δάσος του Σελάκανου στην τοπική κοινότητα Χριστού , βορειοδυτικά των Μαλλών, μέχρι  την παραλία του Μύρτου, από το Κουτσουνάρι  μέχρι τα Σχινοκάψαλα και από την Καλαμαύκα  και την Ανατολή, μέχρι το Καβούσι, στη βορειοανατολική πλευρά του Δήμου Ιεράπετρας, όλα  τα χωριά είναι χτισμένα ανάμεσα σε ελαιώνες, πεύκα και  όμορφα  τοπία.

Related posts

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ Ο 37ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ

admin

Εξαγωγές  Νωπών Οπωροκηπευτικών 4.8.2023 

admin

Κρήτη – τραγωδία: Νεκρός 15χρονος μετά από ατύχημα σε χωράφι

admin

Leave a Comment