Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΝΤΟΜΑΤΑ ΓΙΓΑΣ ΧΩΡΙΣ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

 

Ο συνταξιούχος πολιτικός μηχανικός Χρήστος Ασπραδάκης,  ο οποίος ασχολείται ερασιτεχνικά με την κηπουρική στα Φέρμα Ιεράπετρας, κατάφερε να παράξει χωρίς τη χρήση λιπασμάτων και χημικών σκευασμάτων(φυτοφαρμάκων) ντομάτες γίγαντες, που η κάθε μια ζυγίζει πάνω 800 γραμμάρια , με μεγαλύτερη μια και μοναδική που ζυγίστηκς στα 1.374 γραμμάρια διεκδικώντας το ρεκόρ Γκίνες.
ˊΌ σπόρος προέχεται απο μια παλιά  ποικιλία παραδοσιακής ντομάτας. Καλλιεργώ διάφορα λαχανικά απο χόμπι σε ένα μικρό θερμοκηπιάκι 60 τετραγωνικών μέτρων, χρησιμοποιώντας μόνο οργανική ουσία(κοπριά) και νερό. Στο τέλος κάθε περιόδου επειδή οι σπόροι μου δεν είναι υβρίδια, μπορώ να κρατώ σαν σπορικά  κάποιες μεγάλες ντομάτες,  απο τις οποίες παίρνω νέο σπόρο για την επόμενη φύτευση, όπως έκαναν οι παλιοί παραγωγοί της Ιεράπετρας πριν 60 χρόνια.
Το πρόβλημα είναι τώρα,  ότι για να κόψω μια τέτοια μεγάλη ντομάτα, θα πρέπει να έχω στρώσει και ένα πολύ μεγάλο τραπέζι με συγγενείς και φίλους για να  μπορεί να καταναλωθεί…
Πάντως η γεύση της το άρωμα της και η νοστιμιά της,  δεν συγκρίνεται με καμία ντομάτα του εμπορίουˊˊ, μας είπε υπερήφανος για την παραγωγή του , ο κ Χρήστος Ασπραδάκης.

Related posts

ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΜΕ ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

admin

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου για την Επέτειο της Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη 1974

admin

Στα μέσα Οκτωβρίου πληρωμές για τους εν δυνάμει Νέους Αγρότες ακολουθεί προκήρυξη Σχεδίων Βελτίωσης

admin

Leave a Comment