Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ Η AGROEXPO ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ.ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 8.000 ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟΥ

Ξεκίνησε το 2016 δειλά-δειλά, επαναλήφθηκε με  επιτυχία το 2017 και «απoγειώθηκε» σε συμμετοχές εκθετών και επισκεψιμότητα το 2019, η AgroExpoτης Ιεράπετρας, που έκανε σημείο αναφοράς τη νοτιότερη πόλη της Ευρώπης από τις 9 μέχρι τις 12 Μαίου, καταρρίπτοντας το ρεκόρ επισκεψιμότητας της προηγούμενης διοργάνωσης του 2017.

«Υπολογίζουμε, σύμφωνα με τα πρόχειρα στοιχεία και πριν  ακόμα κάνουμε τον τελικό μας απολογισμό, ότι έχουμε ξεπεράσει τους 8000 επισκέπτες εισπράττοντας μόνο θετικά σχόλια από τους εκθέτες και τους επισκέπτες του τετραημέρου. Δοθέντος ότι το 2017 είχαμε γύρω στους 5000 επισκέπτες,  αυτή τη φορά η επιτυχία μας ξεπέρασε κάθε προσδοκία, και για το λόγο αυτό οφείλω να ευχαριστήσω έλους εκείνους που συνέβαλαν σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία.

Η φετινή AgroExpo που ήταν πολύ καλύτερη από κάθε προηγούμενη , θα γίνει οδηγός για το Επιμελητήριο Λασιθίου , προκειμένου να συνεχίσει να διοργανώνει  αυτή την Αγροτική έκθεση και στο μέλλον, στοχεύοντας να καθιερωθεί ως  η μεγαλύτερη των Βαλκανίων.

  Όλα τα φετινά στοιχεία είναι  πολύ ενθαρρυντικά και μας δείχνουν ότι η Αγροτική έκθεση της Ιεράπετρας έχει γίνει πλέον θεσμός και έχει πολύ μέλλον μπροστά της. Ελπίζω ότι η επόμενη που θα γίνει το 2021 θα φιλοξενηθεί σε στεγασμένο χώρο, καθώς ο  Δήμος  και η  Περιφέρεια, σχεδιάζουν να αξιοποιήσουν το οικόπεδο της ΑΓΡΕΞ για το σκοπό αυτό. Σε αυτό το χώρο θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε και άλλους κλάδους που αναγκαστικά λόγω μικρού χώρου, έμειναν έξω από την  φετινή έκθεση , όπως είναι ο κλάδος των λιπασμάτων», μας είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου Θωμάς Χαριτάκης , λίγο πριν ρίξει την αυλαία της,  η 3η  AgroExpo της Ιεράπετρας.

«Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από τη διοργάνωση , από το στήσιμο της έκθεσης ,  από τις ευκολίες που είχαμε εμείς οι εκθέτες,  από τον κόσμο που ήρθε να μας επισκεφτεί από όλη την Κρήτη και πολλά  μέρη της άλλης Ελλάδας,  καθώς και από τις συμφωνίες που κλείσαμε, πράγμα που μας έδωσε τη  δυνατότητα να προωθήσουμε την έξυπνη αυτοματοποιημένη γεωργία  όπου δραστηριοποιούμαστε»,  μας είπε ένας από τους εκθέτες, ο κ Νίκος Μουτεβελής, ο οποίος  έχει στηρίξει το θεσμό από την πρώτη στιγμή.

«Ήρθα σαν επισκέπτης για την εταιρεία που εκπροσωπώ από τη Θεσσαλονίκη, και έμεινα κατάπληκτος από τη δυναμική που έχει αναπτύξει ήδη η Αγροτική  έκθεση της Ιεράπετρας. Άψογη η διοργάνωση, μεγάλος αριθμός εκθετών και επισκεπτών και ωραίο το στήσιμο των περιπτέρων. Νομίζω ότι άξιζε τον κόπο  να  κάναμε αυτό το ταξίδι από τη Βόρεια Ελλάδα στην Κρήτη», μας είπε ο  κ. Αστέριος Σατραζέμης.

«Η AgroExpo είναι η  αγροτική έκθεση που η ποιοτική της συνέπεια και η τεράστια αναγωρισιμότητά της  την κατατάσσουν πλέον στις μεγαλύτερες Αγροτικές Εκθέσεις των Βαλκανίων.

Άνοιξε πρώτη φορά τις πύλες της το 2016, στα χρόνια της κρίσης, κάνοντας πραγματικότητα ένα όραμα για την πόλη της Ιεράπετρας όπου η αγροτική παραγωγή αποτελεί τον κύριο «βραχίονα» ανάπτυξης της οικονομίας της.

Η Agroexpo είναι η κορύφωση μιας συλλογικής προσπάθειας, που ξεκίνησε από το Επιμελητήριο Λασιθίου και με χαρά αγκάλιασε και υποστήριξε από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ιεράπετρας.

Σήμερα, τρία χρόνια αργότερα, οι επιτυχείς και οι σταθερές βάσεις που τέθηκαν

έχουν πλέον εισάγει δυναμικά την Ιεράπετρα στον εκθεσιακό χάρτη της χώρας,

ανοίγοντας νέους ορίζοντες εξωστρέφειας.

Η συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή εκθετών και το ενδιαφέρον του κοινού καταξιώνουν τη διοργάνωση και ενισχύουν τη φήμη της έκθεσης, δικαιώνοντας την προσπάθεια όλων όσων συμβάλλουν στη διεξαγωγή της» είπε ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκης.

Με επίκεντρο τις σύγχρονες θερμοκηπιακές κυρίως καλλιέργειες, την παραγωγική τεχνογνωσία, τα νέα εξελιγμένα  αγροτικά εφόδια, τα υπερσύγχρονα  μηχανήματα, τα εργαλεία της έξυπνης αυτοματοποιημένης γεωργίας, τα νέα  «όπλα» στην αντιμετώπιση των βλαβερών εντόμων και των ασθενειών του φυτικού κεφαλαίου, καθώς και τα νέα υβρίδια κηπευτικών, τα προϊόντα των οποίων ζητούν οι Ευρωπαίοι καταναλωτές, η 3η AgroExpo της Ιεράπετρας, μένει  με θετικό πρόσημο στην ιστορία, ενώ από αύριο το πρωί ξεκινά η διαδικασία της προετοιμασίας της 4ης Αγροτικής έκθεσης της Ιεράπετρας που εκτός απροόπτου θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2021.

Related posts

Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας

admin

Νεκροί φοιτητές και τραυματίες και απο την Θεσσαλία στο σιδηροδρομικό ατύχημα των Τεμπών

admin

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΕΝ ΜΕΤΑΤΕΘΗΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

admin

Leave a Comment