Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Ονειρικός γάμος δίπλα στο κύμα στον Μύρτο

Το ερωτευμένο ζευγάρι Τσέχων ενθουσιάστηκε με το καρυδόμελο και το ρύζι!

Σε ένα μαγικό σκηνικό έγινε ο γάμος της Λουτσία και του Ματίας στην Κρήτη αφού πάντα ονειρεύονταν να παντρευτούν δίπλα στη θάλασσα, με μοναδικό ήχο το κύμα και μοναδική εικόνα την ειδυλλιακή θέα του Μύρτου. Το ζευγάρι από την Τσεχία αντάλλαξε όρκους αιώνιας αγάπης με θέα το γαλάζιο της θάλασσας και τα χρώματα της κρητικής φύσης, μια εικόνα που θα συντροφεύει το ζευγάρι για μια ολόκληρη ζωή.

Η ιδέα του γάμου στην Κρήτη «γεννήθηκε» για το  ζευγάρι όταν φίλοι τους -που επίσης παντρεύτηκαν στο νησί μας- τους περιέγραψαν τη μοναδική εμπειρία. Δεν χρειάστηκε και πολύ σκέψη για να φτιάξουν βαλίτσες, να επιλέξουν νυφικό και γαμπριάτικο κουστούμι και να συνδυάσουν γάμο και στιγμές χαλάρωσης στην Κρήτη.

Με καρυδόμελο και ρύζι!

Όπως εξηγεί η Μαρία Μιχαλάκη που οργανώνει μέσω της ιστοσελίδας της διακοπές στο Μύρτο για Τσέχους «το ζευγάρι παντρεύτηκε τον Αύγουστο, με παρέα τους κουμπάρους του, με τον πιο επίσημα τρόπο παρουσία της αντιδημάρχου.  Αυτό που αρέσει πολύ στα ζευγάρια είναι ότι τηρούνται όλες οι τοπικές παραδόσεις με καρυδόμελο, το ρύζι που πετάμε και τις μπομπονιέρες, ενώ σε όλη την τελετή παρόντες είναι οι ντόπιοι».

(Πίσω από το ζευγάρι διακρίνεται η Μαρία Μιχαλάκη και ο διάσημος Τσέχος μουσικοσυνθέτης Κarel Vagner)

Μάλιστα η κα Μιχαλάκη αφηγήθηκε και το χιουμοριστικό σκηνικό που επαναλαμβάνεται καθώς το ελληνικό «ναι» σημαίνει «όχι» στα τσέχικα οπότε την κρίσιμη στιγμή που πρέπει να απαντήσει η νύφη και γαμπρός στο ερώτημα αν δέχονται να παντρευτούν το σύντροφό τους, προκύπτουν…χαμόγελα και πειράγματα.

«Θέλουν να γνωρίσουν την αληθινή Κρήτη»

Η Λουτσία και ο Ματίας δεν είναι το μοναδικό ζευγάρι που αποφάσισε να ενωθεί με δεσμούς αιώνιας αγάπης στην Κρήτη. Γάμος και διακοπές συνδυάζονται αρμονικά για δεκάδες ξένους επισκέπτες στο νησί μας. Όπως εξηγεί η Μαρία Μιχαλάκη « γεννήθηκα στη Πράγα αλλά έχω Έλληνες γονείς  και συγκεκριμένα ο πατέρας μου είναι από τον Μύρτο. Έτσι αποφάσισα να επιστρέψω στο νησί και να ασχοληθώ με τον τουρισμό. Οι πελάτες μου δεν επιλέγουν το μαζικό τουρισμό και θέλουν να γνωρίσουν την… αληθινή Κρήτη, κάτι το οποίο μπορούν ακόμη να βρουν στον Μύρτο.Oι περισσότεροι είναι μεγάλες προσωπικότητες στη χώρα τους, πολιτικοί, σημαντικοί επιχειρηματίες , ηθοποιοί, διάσημα μοντέλα κτλ».

Μάλιστα αρκετοί ξένοι επισκέπτες επισκέτπνται κάθε χρόνο -ακόμα και για 20 φορά-  την Κρήτη. Και η επιλογή του Μύρτου δεν είναι τυχαία αφού συνδυάζει ηρεμία και γαλήνη με δαντελωτές ακτές και απίστευτες ομορφιές.

(Φωτογραφία από το γάμο ενός ακόμα ζευγαριού στο Μάιο στο Μύρτο)

 

Από:Σαριδάκη Φιλία

Related posts

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ

admin

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

admin

Αν έχεις δίπλωμα για αυτοκίνητο, θα μπορείς να οδηγείς και μοτοσικλέτα μέχρι 125 κ.εκ.

admin

Leave a Comment