Image default
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1: Λεπτό προς λεπτό το «αιώνιο ντέρμπι» στο ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Το μεγάλο ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ έχει κεντρίσει τα βλέμματα στην 4η αγωνιστική της Super League 1

Η ώρα για το κλασικό ντέρμπι των αιωνίων. Στο «Σπύρος Λούης» ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να συγκεντρώσει όλες τις δυνάμεις του για την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα απέναντι στον Ολυμπιακό, που κοντά στις τρεις νίκες ήρθε και η εμφάνιση με την Τότεναμ να τον ενισχύσει.

Οι «πράσινοι» προέρχονται από τις δύο ήττες με τον ΟΦΗ και τον Άρη, με αποτέλεσμα η συγκομιδή τους να είναι ένας βαθμός από τη Λαμία. Και πριν από δύο χρόνια είχαν ξεκινήσει χωρίς νίκη σε τρία παιχνίδια, αλλά είχαν δύο ισοπαλίες και νίκησαν στο τέταρτο. Το χειρότερο ξεκίνημά τους ήταν το 2002, όταν έχασε τα τρία πρώτα παιχνίδια, αλλά επίσης τότε κέρδισε το τέταρτο.

Αν δεν τα καταφέρει με τον Ολυμπιακό θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των 60 ετών της κατηγορίας, που ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει νίκη στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της σεζόν.

Ο Ολυμπιακός έχει τρεις νίκες και δεν έχει δεχτεί γκολ. Η τελευταία με τον Ολυμπιακό Βόλου του έφτιαξε και τη διαφορά τερμάτων σε 7-0 και κατεβαίνει στο ντέρμπι αήττητος στη σεζόν σε δέκα αγώνες, με οκτώ σερί νίκες πριν την ισοπαλία της Τετάρτης με την Τότεναμ.

Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος στα 18 τελευταία επίσημα, μετά την ήττα από τη Λαμία στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Είναι αήττητος στα 13 τελευταία για το πρωτάθλημα και αήττητος εκτός έδρας στα δέκα τελευταία!

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ

Τον περασμένο Μάρτη ο Ολυμπιακός κέρδισε τον αγώνα στο «Σπύρος Λούης» χωρίς αγώνα, ή για την ακρίβεια σε αγώνα που διακόπηκε στο 70ο λεπτό. Ο Ολυμπιακός δεν είχε κερδίσει τα τέσσερα προηγούμενα μεταξύ τους παιχνίδια. Ως γηπεδούχος ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει τα τρία τελευταία που ολοκληρώθηκαν.

Ο Γιώργος Δώνης στο 600ο παιχνίδι της καριέρας του ως προπονητής σε επαγγελματικές ομάδες, δεν έχει καλή παράδοση με τον Ολυμπιακό ως προπονητής, σε αντίθεση με τους αγώνες του ως παίκτης. Ως προπονητής έχει δύο νίκες, πέντε ισοπαλίες και 14 ήττες σε όλες τις διοργανώσεις.

Ως ποδοσφαιριστής έχει στην Α’ Εθνική τρεις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μία μόλις ήττα.

Στα τελευταία εννέα παιχνίδια τους, έχουν μπει 17 γκολ και από αυτά μόνο ένα έχει πετύχει Έλληνας ποδοσφαιριστής. Στο 1-1 του Μάρτη του 2018 είχε σκοράρει ο Φορτούνης με πέναλτι.

Αμέσως πριν βρίσκουμε τον Οκτώβρη του 2014 το νικητήριο γκολ του Αυλωνίτη στο Νέο Φάληρο. Για τον Παναθηναϊκό Έλληνας παίκτης του έχει να σκοράρει από τις 9 Δεκεμβρίου 2012, στο 2-2 του «Σπύρος Λούης».

Από τότε 12 γκολ των «πρασίνων» σε 13 αγώνες έχουν έλθει από… ξένα πόδια.

Το ντέρμπι των αιωνίων γίνεται νωρίτερα από κάθε άλλη φορά τα τελευταία 12 χρόνια. Σεπτέμβρη έχουν να παίξουν από το 2007, το 0-0 στη Λεωφόρο.

Είναι μόλις το τέταρτο ντέρμπι που γίνεται Σεπτέμβρη και τα τρία προηγούμενα ήταν ισόπαλα.

Related posts

Η τρομερή εμφάνιση του Καλάθη με την Τσεχία

admin

Πανιώνιος – Παναθηναϊκός: «Σεφτέ» στις νίκες με Ζαχίντ!

admin

Η παρέλαση των Παγκόσμιων Πρωταθλητών στη Μαδρίτη

admin

Leave a Comment