Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΥΠΟΠΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΕΡΕΥΝΑΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Από  αργά το απόγευμα  της Τετάρτης έχει οδηγηθεί από το πλωτό ανοιχτής θαλάσσης 90 του Λιμενικού Σώματος, στο λιμάνι του Αθερινόλακκου Σητείας, ύποπτο φορτηγό πλοίο ξένης σημαίας προκειμένου να ερευνηθεί για πιθανή μεταφορά μεγάλου φορτίου ναρκωτικών ουσιών.  Η έρευνα στα εσωτερικά του πλοίου για πιθανή μεταφορά ναρκωτικών, είναι χρονοβόρα αλλά μεθοδική με τη συνδρομή ειδικού σκύλου ανιχνευτή της Δίωξης ναρκωτικών.

Πρόκειται για ένα σιδερένιο εμπορικό πλοίο μήκους 80 μέτρων με πλήρωμα 10 Σύριους στα αμπάρια του οποίου οι λιμενικοί έχουν εντοπίσει 18 κοντέινερ το περιεχόμενο των οποίων σκοπεύουν να ελέγξουν.

Στις έρευνες συμμετέχουν οι λιμενικοί υπάλληλοι του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας και κλιμάκιο ειδικών αποστολών από Αθήνα.

Συμμετέχει επίσης το ειδικό σκυλί – ανιχνευτής ναρκωτικών (Μίσα) της Δίωξης Ναρκωτικών που χρησιμοποιείται για να ανιχνευτούν οι κρύπτες των ναρκωτικών ουσιών.

Στην περιοχή, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπισμού του πλοίου ανατολικά της Κρήτης, έπνεαν θυελλώδεις άνεμοι,  παρόλα αυτά όμως  οι Λιμενικές Αρχές κατάφεραν να σταματήσουν την πορεία του ύποπτου πλοίου και να το οδηγήσουν για έλεγχο στο λιμάνι του Αθερινόλακκκου.
 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

ΜΕ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ Η ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ

admin

Ο Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΣΕ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ         ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

admin

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΛΟΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ-ΑΠΛΗΡΩΤΗ Η ΣΟΔΕΙΑ ΤΟΥΣ

admin

Leave a Comment