Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Όλο το Λασίθι είναι… «μπλε» – Πανηγυρίζει η Ν.Δ. για την πρωτιά στις Ευρωεκλογές

Τρεις Δήμοι θα κριθούν την ερχόμενη Κυριακή

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων των Ευρωεκλογών στο Ν Λασιθίου, η Ν.Δ. ξεπερνούσε το 30% βάφοντας γαλάζιο τον ανατολικότερο Νομό της Κρήτης, αφήνοντας δεύτερο τον ΣΥΤ\ΡΙΖΑ με 26,7%.

Ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα στο Νομό Λασιθίου, δήλωσε ότι:

«Ο ελληνικός λαός μίλησε. Οι δυνάμεις του λαϊκισμού και του ψέματος, ηττήθηκαν κατά κράτος. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί για πρώτη φορά ο Νομός Λασιθίου έγινε γαλάζιος. Το αποτέλεσμα αυτό, επιβραβεύει τους διαχρονικούς αγώνες τόσο τους δικούς μου όσο και των τοπικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στο Λασίθι. Ευχαριστώ από καρδιάς τους πολίτες του Λασιθίου που εμπιστεύτηκαν τις πολιτικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ζητώ από όλους να παραμείνουμε σε εγρήγορση και να συνεχίσουμε δυναμικά τον αγώνα μας μέχρι την τελική νίκη. Τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις προσεχείς Βουλευτικές εκλογές. Ενωμένοι συνεχίζουμε για να ανορθώσουμε την πατρίδα μας και να την οδηγήσουμε και πάλι στο δρόμο της προόδου και της ευημερίας».

Αμφίρροπες μάχες στους 3 από τους 4 Δήμους

Στους Δήμους Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας και Σητείας η μάχη θα κριθεί στο δεύτερο γύρο. Στον Άγιο Νικόλαο θα αναμετρηθούν οι Αντώνης Ζερβός και Νίκος Κοκκίνης, με ρυθμιστή του αποτελέσματος τον Γιάννη Ανδριώτη. Στη Σητεία θα «κονταροχτυπηθούν» ο Γιώργος Ζερβάκης με τον Νίκο Κουρουπάκη, ενώ ρυθμιστές του αποτελέσματος, θα είναι οι Θοδωρής Πατεράκης και Νίκος Καραμανωλάκης.

Στο Οροπέδιο Λασιθίου, ο Γιάννης Στεφανάκης επανεξελέγη με 88%, ενώ στην Ιεράπετρα, στο δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν, ο Θεοδόσης Καλαντζάκης και ο Αντώνης Πετράς με τον πρώτο να έχει το πλεονέκτημα της διαφοράς από την πρώτη Κυριακή.

Στην Ιεράπετρα ρυθμιστές του αποτελέσματος της επαναληπτικής διαδικασίας, θα είναι ο Αργύρης Πανταζής, ο Θανάσης Χηνόπουλος και η Ελένη Βλάσση.

Εμφανώς ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακή,ς ο νυν και υποψήφιος δήμαρχος, Θεοδόσης Καλαντζάκης θέλησε να ευχαριστήσει τους δημότες της Ιεράπετρας για την πρωτιά που του χάρισαν.

«Ευχαριστούμε από καρδιάς όλες και όλους που στάθηκαν δίπλα μας και μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους.

Ευχαριστούμε και όλους όσους εργάστηκαν στα εκλογικά κέντρα και τους υπαλλήλους του Δήμου μας για την ορθή και χωρίς προβλήματα διεκπεραίωση της εκλογικής διαδικασίας.

Μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και να δώσουμε μαζί μάχες σε όλα τα επίπεδα. Συνεχίζουμε δυναμικά την προσπάθεια μας, να αναδείξουμε το έργο μας, γιατί πιστεύω ότι αυτό το έργο διέκριναν οι συνδημότες μας και μας γέμισαν με αισιοδοξία και δύναμη για να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας».

Από την πλευρά του ο έτερος «μονομάχος» Αντώνης Πετράς, είπε ότι, «ο συνδυασμός μας είναι φτιαγμένος μέσα από συνεργασίες και συνέργειες και αυτό το στοιχείο μαζί με το πρόγραμμα που έχει προταθεί στους δημότες της Ιεράπετρας, αποτελούν και το δυνατό χαρτί, για να προχωρήσουμε σε συνεργασίες με τις παρατάξεις που πήραν μικρότερα ποσοστά την πρώτη Κυριακή. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας και πιστεύω ότι θα είμαστε εμείς οι νικητές την ερχόμενη Κυριακή».

Ο Αργύρης Πανταζής από την πλευρά του είπε ότι, «δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα αν και δεν θεωρείται μικρό για μια πρωτοεμφανιζόμενη παράταξη. Εμείς φαίνεται τελικά ότι θα είμαστε οι ρυθμιστές του αποτελέσματος των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής», πρόσθεσε ο Αργύρης Πανταζής.

Από την πλευρά του, ο Θανάσης Χηνόπουλος αρνείται να κατευθύνει τους ψηφοφόρους του προς μια συγκεκριμένη παράταξη την ερχόμενη Κυριακή, ενώ η Ελένη Βλάσση δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στον εξευτελισμό της προσωπικότητας των ανθρώπων που τη στήριξαν, καθώς θεωρεί ότι, με τον τρόπο αυτό αυτή και οι συνεργάτες της, θα βρεθούν.

Related posts

Ωραία τα λόγια, αλλά φτωχά για μια πόλη που χρόνια έλειπαν αναγκαία έργα

admin

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

admin

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Leave a Comment