ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΙΑΤΑ

Σουβλάκι


Το διάσημο σουβλάκι, είναι το ελληνικό fast food και κανένα burger δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί του. Ψιλοκομμένο χοιρινό κρέας – γνωστό και ως γύρος, καθώς ψήνεται κάθετα σε περιστρεφόμενη μίνι σούβλα – ή εναλλακτικά, κεμπάπ, τηγανητές πατάτες, ζουμερές ντομάτες από την ελληνική γη, φρεσκοκομμένο κρεμμύδι, μαϊντανός και τζατζίκι – σως γιαουρτιού με σκόρδο και αγγούρι – τυλιγμένα σε πίτα. Υπάρχουν βέβαια και πολλές παραλλαγές και τα σουβλατζίδικα της Αθήνας είναι υπεράριθμα, καθώς θα βρείτε ένα σε κάθε γωνία. Από τα γευστικότερα σουβλάκια στην Αθήνα θα βρείτε στους δύο Κώστηδες. Ο Κώστας, στην οδό Πεντέλης (κάθετη στη Μητροπόλεως) με παράδοση από το 1950 και ο Κώστας στην πλατεία Αγ. Ειρήνης που από το 1984 ταΐζει τους Αθηναίους σουβλάκι με καυτερή κόκκινη σάλτσα.

Related posts

Ταραμοσαλάτα

admin

Ντολμαδάκια

admin

Πίτες

admin

Leave a Comment