ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΙΑΤΑ

Μουσακάς


Χαρακτηριστικό δείγμα της πλούσιας ελληνικής κουζίνας είναι αναμφίβολα και ο μουσακάς. Μελιτζάνες, πατάτες, κιμάς, μπεσαμέλ και τριμμένη φρυγανιά είναι τα συστατικά που συνθέτουν  ένα από τα πιο λαχταριστά πιάτα της ελληνικής γαστρονομίας. Αν και είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη μαμά ή και τη γιαγιά, υπάρχουν εστιατόρια στην Αθήνα που σερβίρουν εξαιρετικό μουσακά. Ένα από αυτά είναι το Ολύμπιον στο Μετς, που φτιάχνει μουσακά παραδοσιακό, όπως ακριβώς φτιαχνόταν τη δεκαετία του ’50. Γευστικότατο μουσακά θα βρείτε και στο ταβερνείο Κληματαριά, στην Πλατεία Θεάτρου και μάλιστα μπορεί να έχετε την ευκαιρία να μάθετε και να τον μαγειρεύετε, καθώς η ιδιοκτήτρια του μαγαζιού παραδίδει μαθήματα μαγειρικής σε τουρίστες. Μια παιχνιδιάρικη παραλλαγή του μουσακά, θα βρείτε στον Μελίαρτο, έναν πολυχώρο φαγητού στη γωνία Ερμού και Αιόλου που σερβίρει μουσακά σε πίτα.

Related posts

Ταραμοσαλάτα

admin

Ντολμαδάκια

admin

Κεφτεδάκια

admin

Leave a Comment