Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σητεία: Τουρίστας κατέρρευσε στο φαράγγι Αγίου Γεωργίου – Επιχείρηση διάσωσης του

Ο ίδιος με την σύζυγο του επέλεξαν να διασχίσουν το φαράγγι αψηφώντας το δύσβατο της περιοχής και φυσικά τις αρκετά υψηλές θερμοκρασίες

Επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται αυτή την στιγμή σε εξέλιξη, στο φαράγγι Αγίου Γεωργίου Πεύκων Σητείας, όπου έχει μείνει με καρδιολογικά προβλήματα ένας 69χρονος τουρίστας από την Δανία.

Στις 3 μετά το μεσημέρι η σύζυγος του με την οποία προσπαθούσε να περάσει το πιο δύσβατο σημείο του φαραγγιού, τον είδε να λυγίζει και να πέφτουν οι καρδιακοί παλμοί του.

Η γυναίκα υποχρεώθηκε να τον αφήσει μόνο του, προκειμένου να βγει στην άσφαλτο και να ειδοποιήσει τον επιχειρηματία, κ. Φάνη Εικοσιπεντάκη για να κινητοποιήσει τις αρχές (ΕΚΑΒ, εθελοντές διασώστες και πυροσβεστική υπηρεσία) και να ξεκινήσει άμεσα η δύσκολή επιχείρηση προσέγγισης και μεταφοράς  του 69χρονου Δανού.

Στο μεταξύ ένας άντρας από την περιοχή ο κ. Βαλάντης Ρεμουντάκης, που έσπευσε τάχιστα στον 69χρονο, προσπάθησε όπως μπορούσε να τον κρατήσει σε επαφή με το περιβάλλον.

Η πυροσβεστική υπηρεσία από την Σητεία, οι εθελοντές διασώστες του Μακρύ Γιαλού, το ασθενοφόρο από το ΕΚΑΒ Σητείας και δύο αυτοκίνητα από Π.Υ Σητείας και Ιεράπετρας, επιχείρησαν άμεσα να φτάσουν στο σημείο που βρίσκεται ο 69χρονος και με φορείο να τον μεταφέρουν σε απόσταση 1 χιλιόμετρου, μέχρι την άσφαλτο προκειμένου να διακομιστεί στο κοντινότερο νοσοκομείο.

Τελικά η επιχείρηση διάσωσης του ηλικιωμένου, είχε αίσια έκβαση αφού λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, εντοπίστηκε και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, οι διασώστες τον μετέφεραν στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

Το περίεργο είναι ότι το ζευγάρι των ηλικιωμένων επέλεξε με τόσο υψηλές θερμοκρασίες να περάσει το φαράγγι μέσα από πολύ αντίξοες συνθήκες και από ένα σημείο που είναι αδιάβατο.

Αναφορικά πάντως με τις θερμοκρασίες, η σημερινή μέρα είναι αρκετά “δύσκολη” για τους κατοίκους της Ανατολικής Κρήτης και δη της συγκεκριμένης περιοχής, με τον υδράργυρο να ξεπερνάει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Από:Πετάσης Νίκος

Related posts

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Ν.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

admin

Τους Εταίρους του Ευρωπαϊκού Έργου CLEAN «Καινοτομία και Ανοικτή Καινοτομία για τις Περιφέρειες Χαμηλού Άνθρακα» υποδέχθηκε στην Κρήτη ο Γιώργος Αλεξάκης, στο πλαίσιο της 5ης Τεχνικής Συνάντησης του έργου

admin

Εκλογές 7 Ιουλίου οι υποψήφιοι της Ο.Κ.Δ.Ε. σε όλες τις περιφέρειες

admin

Leave a Comment