Στατιστικά

Εμφανίσεις Άρθρων
834654

On line

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 19 επισκέπτες και κανένα μέλος

Ζώδια


 

Εορτολόγιο Ημερολόγιο

Αρχική

‘’ΧΑΘΗΚΑΝ’’ 425 ΥΔΡΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένορκη διοικητική εξέταση που διενεργείται από το διευθυντή του δήμου Ιεράπετρας Μιχάλη Προϊστάκη για τη διερεύνηση της υπόθεσης εξαφάνισης 425 καινούργιων υδρομέτρων αξίας περίπου 10.000 ευρώ , τα οποία παρελήφθησαν  και αποθηκεύτηκαν σε  χώρο που δεν φυλάσσεται από αποθηκάριο και εξαφανίστηκαν, χωρίς να παραβιαστεί η αποθήκη.

 

Τα υδρόμετρα συσκευασμένα σε κιβώτια των 10 τεμαχίων, παραλείφθησαν , τοποθετήθηκαν και κλειδώθηκαν σε μικρή αποθήκη , που βρίσκεται μέσα στη μεγάλη αποθήκη των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού στα τέλη του 2011.

Η απώλεια των υδρομέτρων αποκαλύφθηκε από υπάλληλο της υπηρεσίας ύδρευσης Ιεράπετρας. Εκείνη κατήγγειλε το γεγονός εγγράφως στον τότε αντιδήμαρχο ύδρευσης κ Μανόλη Ζερβάκη και στον προϊστάμενο της υπηρεσίας ύδρευσης κ Γιώργο Μαράκη, οι οποίοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν τον δήμαρχο κ Σήφη Αναστασάκη , με εντολή του οποίου ανατέθηκε η ΕΔΕ στον διευθυντή κ Μιχάλη Προϊστάκη  Η ένορκη διοικητική εξέταση σύμφωνα με πληροφορίες ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος Ιουλίου. 

‘’Πέρυσι το καλοκαίρι, ανακαλύψαμε με την υπεύθυνη του γραφείου καταμετρητών, ότι είχαμε ένα μεγάλο έλλειμμα υδρομέτρων. Μας είχαν ζητήσει από το Μακρύ Γιαλό γύρω στα 50 υδρόμετρα και κατεβήκαμε στην αποθήκη να δούμε πόσα μας είχαν μείνει . Διαπιστώσαμε μετά την έρευνα που κάναμε στους υπολογιστές μας, ότι σύμφωνα με τα υδρόμετρα που είχαμε τοποθετήσει και είχαμε καταχωρήσει , μας έλειπαν 425 από την παρτίδα που είχαμε παραλάβει στα τέλη του 2011. Ζήτησα αμέσως να ερευνηθεί σε βάθος το θέμα, ενημέρωσα τον κ δήμαρχο και εκείνος διέταξε την ΕΔΕ που ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες,’’, μας είπε ο κ Μανόλης Ζερβάκης αντιδήμαρχος ύδρευσης και άρδευσης εκείνη την περίοδο.

‘’Όποιος και αν το έκανε αυτό, προξένησε μεγάλη ζημιά στο Δήμο μας. Ο τύπος αυτών των υδρομέτρων δεν κυκλοφορεί στο ελεύθερο εμπόριο.  Αν ήταν κάποιος που ήθελε τα υδρόμετρα για να τα πουλήσει σαν μέταλλο, θα μπορούσε να είχε πάρει τα παλιά, χαλασμένα υδρόμετρα που έχουμε έξω από την αποθήκη. Εκτιμώ ότι το κέρδος του, δεν θα ξεπερνούσε τα 500 ευρώ’’, προσθέτει ο κ Ζερβάκης.

Απορίας άξιον πάντως είναι, πως μέχρι και σήμερα η υπόθεση κλοπής ή εξαφάνισης δημόσιου υλικού δεν έχει καταγγελθεί στην ελληνική αστυνομία, η οποία θα μπορούσε μέσω της έρευνας και της ανάκρισης  να φτάσει στον δράστη  ή στους δράστες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η αναφορά στην αστυνομία, θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ!

                                      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

Στο μεταξύ αποκαταστάθηκαν όλες οι βλάβες του δικτύου ύδρευσης της Ιεράπετρας, που ταλαιπώρησαν αφάνταστα την περασμένη εβδομάδα τους δημότες και τους επισκέπτες μιας περιοχής που εκτός των άλλων στηρίζεται και στον Τουρισμό .

‘’Κάνω έκκληση στους δημότες μας να μη χρησιμοποιούν αλόγιστα το νερό του δικτύου ύδρευσης τους καλοκαιρινούς μήνες. Να μην πλένουν στους δρόμους αυτοκίνητα , να μην ποτίζουν κήπους και μποστάνια, να μην αφήνουν για ώρες ανοικτά τα ντούζ στις δημοτικές πλάζ, να μην καταβρέχουν δρόμους μπαλκόνια και ταράτσες, γιατί αυτό το νερό λίγο πιο κάτω κάποιος άλλος συμπολίτης θα το χρειάζεται για να πιεί, να μαγειρέψει και να πλύνει τα ρούχα του’’, μας είπε ο αντιδήμαρχος ύδρευσης κ Μανόλης Κατρίνης.