Image default
ΚΑΙΡΟΣ

Έκτακτο δελτίο έντονων κατά τόπους καιρικών φαινομένων – Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Δευτέρα 22-06-20

Δευτέρα 22/06/20

  • Μακεδονία: Αρχικά τις πρωινές ώρες βελτιωμένος καιρός με εξαίρεση την Χαλκιδική, ιδιαίτερα την ανατολική, όπου ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές σύντομες μπόρες. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν μπόρες και παροδικές καταιγίδες ⚡, κυρίως κοντά στους ορεινούς όγκους. Τα φαινόμενα στην κεντρική Χαλκιδική ενδέχεται να είναι έντονα. Και το βράδυ αναμένεται να συνεχιστεί το άστατο σκηνικό με μπόρες κατά τόπους, κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Η πόλη της Θεσσαλονίκης θα δεχθεί κάποιες βροχές και παροδικές καταιγίδες το δεύτερο μισό της ημέρας.
  • Θράκη: Μπόρες και τοπικές καταιγίδες ⚡ το μεσημέρι και το απόγευμα.
  • Ήπειρος ⚠️: Αρχικά άστατος καιρός στα παραθαλάσσια τμήματα με παροδικές μπόρες. Από το μεσημέρι θα επιδεινωθεί σημαντικά ο καιρός στα περισσότερα τμήματα με βροχοπτώσεις και καταιγίδες, που τοπικά θα έχουν ισχυρό χαρακτήρα ⚡⚡.
  • Θεσσαλία: Βροχές και καταιγίδες.
  • Στερεά Ελλάδα ⚠️: Βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, ιδιαίτερα στην Αιτωλοακαρνανία και την ανατολική Στερεά,  θα έχουν τοπικά έντονο χαρακτήρα ⚡⚡.  Και στην Αττική ο καιρός θα καταστεί ιδιαίτερα άστατος μετά το μεσημέρι, με την εκδήλωση καταιγίδων στο μεγαλύτερο τμήμα του Νομού. Μάλιστα τα φαινόμενα, κυρίως στα βορειότερα του Λεκανοπέδου, θα έχουν έντονο χαρακτήρα ⚡⚡. Οι άστατες καιρικές συνθήκες και οι τοπικές καταιγίδες θα συνεχίσουν και τις βραδυνές ώρες, με καταιγίδες να μεταφέρονται από τον Σαρωνικό και να επηρεάζουν και εσωτερικά τμήματα της Αττικής. Αντίστοιχο καιρικό σκηνικό και στην Εύβοια.
  • Πελοπόννησος: Βροχές και καταιγίδες ⚡. Τα φαινόμενα στους Νομούς Κορινθίας και Αργολίδας θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Και το βράδυ θα διατηρηθεί ο άστατος καιρός, κυρίως στα βόρεια και βορειοδυτικά τμήματα της Πελοποννήσου.
  • Ιόνιο: Αστατος καιρός με όμβρους 💧 αλλά και σημαντικά ανοίγματα στον καιρό.
  • Αιγαίο: Αστατος καιρός, με τοπικές μπόρες 💧 στα εσωτερικά τμήματα των νησιών. Στις Κυκλάδες το άστατο σκηνικό του καιρού θα συνεχιστεί και το βράδυ, καθώς και μετά τα μεσάνυχτα με παροδικές καταιγίδες, ιδιαίτερα στα δυτικότερα τμήματά τους.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 5-6 μποφόρ. Το βράδυ στην Κέρκυρα οι ριπές θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ.

Στο Αιγαίο θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Εξαίρεση θα αποτελέσει το Κρητικό Πέλαγος όπου τα πνέουν δυτικοί στα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πτώση.

Related posts

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ

admin

Καιρός: Απότομη επιδείνωση – Bροχές από την Τετάρτη και χιόνια στα ορεινά

admin

Στροφή 180 μοιρών από τον Σάκη Αρναούτογλου – Έρχονται χιόνια τα χριστούγεννα – Ανατροπή με την αλλαγή του καιρού

admin

Leave a Comment