Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έργα ύψους 30 εκ. ευρώ ξεκινούν

Έργα ύψους 30 εκ. ευρώ ξεκινούν στο Λασίθι εντός του 2020 (ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ)

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε την υπογραφή των έργων για τα Απορρίμματα στη Σητεία, το Βιολογικό καθαρισμό στο Μακρύ Γιαλό, την αναβάθμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου και την προώθηση της παράκαμψης Ελούντας.

Στα έργα που βρίσκονται σε προτεραιότητα στο Λασίθι από την περιφέρεια Κρήτης καθώς και τα μεγάλα εμβληματικά έργα που αφορούν όλο το νησί, όπως ο ΒΟΑΚ και τα έργα διαχείρισης των απορριμμάτων, αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, κατά την σημερινή τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας που έγινε στην περιφερειακή ενότητα Λασιθίου.
Μετά την ευλογία της βασιλόπιτας από τον μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλο παρουσία του μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Γερασίμου, των
Δημάρχων του Λασιθίου καθώς Και περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων, ο κ. Αρναουτάκης μίλησε για την αναγκαιότητα υλοποίησης των μεγάλων έργων με πρώτο τον βόρειο οδικό άξονα από την Κίσσαμο έως τη Σητεία και ανακοίνωσε την υπογραφή εντός των επόμενων ημερών δυο μεγάλων εργων: Της εγκαταστασης του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων στη Σητεία ύψους 20 εκ. Ευρώ και του βιολογικού καθαρισμού Μακρύ Γιαλού 14 εκ. ευρώ. Παράλληλα τόνισε ότι θα προχωρήσει ο περιφερειακός δρόμος της Ελούντας που είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την ανάπτυξη της περιοχής, ενώ αναφέρθηκε και σε σειρά παρεμβάσεων που έχουν σχέση με το οδικό δίκτυο όπως τα 7 εκατομμύρια που θα διατεθούν για το επαρχιακό οδικό δίκτυο στο νομό Λασιθίου από τα 35 εκατομμύρια ευρώ που αφορούν το μεγάλο έργο της αποκατάστασης του επαρχιακού οδικού δικτύου σε 452 επικίνδυνα σημεία.

Μαζί με την ευλογία της τοπικής εκκλησίας
ευχές απεύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης, Δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι  καθώς και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Λασιθίου.
Τα κάλαντα και Παραδοσιακά τραγούδια του δωδεκαημέρου, έψαλλαν παιδιά και μέλη της χορωδίας της Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου, ενώ στην τελετή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι τοπικών φορέων και αρχών και οι εργαζόμενοι στην περιφερειακή ενότητα Λασιθίου.

Related posts

Συγκλονίζει ο Ρουμάνος που έχασε γυναίκα και παιδί στη Χαλκιδική: Ήμουν δίπλα και δεν μπόρεσα να τους σώσω

admin

Συνάντηση του Δημάρχου Ιεράπετρας με τον νέο Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λασιθίου

admin

Χαιρετισμός Θραψανιώτη στα εγκαίνια MIRUM

admin

Leave a Comment