Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΑΔΙΑΦΟΡΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ»

 

Τις ανακοινώσεις του Δήμου Ιεράπετρας μετά την τελευταία επίσκεψη του δημάρχου κ Θεοδόση Καλαντζάκη στο Υπουργείο Παιδείας, σχολίασε με καυστικό τρόπο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, κ Αντώνης Πετράς(Δήμος Πρότυπο) χαρακτηρίζοντας τη στάση του Δήμου «αφελή έως αδιάφορη», μιλώντας ακόμα και για εμπαιγμό της τοπικής κοινωνίας.

«Η αποτυχία της λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου για φέτος, αφήνει αναπάντητα ερωτήματα για τον τρόπο που ενήργησαν οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, ειδικά σε επίπεδο Περιφεριακού Διευθυντή Κρήτης (περιορισμένη περίοδος εγγραφών, αλλοίωση αριθμού εγγραφών), αλλά και η αφελής έως αδιάφορη στάση του Δήμου της Ιεράπετρας στην στήριξη της νέας αυτής δομής, δηλώνοντας άλλη μια φορά αναρμόδιος στην ενημέρωση των γονέων του Λασιθίου και στην πάνδημη κινητοποίηση για το δίκαιο αίτημα της αναβάθμισης της εκπαίδευσης στον Δήμο μας», αναφέρει ο κ Πετράς και προσθέτει. «Η προσπάθεια του Δημάρχου, με το νέο επικοινωνιακό πυροτέχνημα, της ανέγερσης μουσικού Λυκείου στο Καβούσι, δεν έχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα για τον τόπο. Υποτιμά τη νοημοσύνη των δημοτών και τίποτα περισσότερο. Άραγε τι θα γίνει του χρόνου που δεν θα μπορούσε να έχει γίνει φέτος κ. Καλαντζάκη;
Το Πανεπιστημιακό τμήμα Φυσικοθεραπείας στην Ιεράπετρα είναι παντελώς άγνωστο στην Υπουργό, αλλά από ότι φαίνεται ο Δήμος είναι έτοιμος, να καταθέσει πλήρη φάκελο με όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να υποστηρίξει την ίδρυσή του!!! Ας σταματήσει εδώ ο εμπαιγμός, γνωρίζουμε ότι, ούτε φάκελος υπάρχει, ούτε κανείς ασχολήθηκε ποτέ σοβαρά με το Πανεπιστημιακό τμήμα Φυσικοθεραπείας από την Δημοτική αρχή. Είμαστε σίγουροι ότι θα οδηγηθούμε σε ένα νέο ναυάγιο και τότε θα βρούμε πάλι τον Κυβερνητικό Βουλευτή, την πολιτική συγκυρία και τον κακό μας τον καιρό να ξεφορτώσουμε την ανικανότητά μας να χαράξουμε επιτέλους μια Νέα πορεία», καταλήγει ο κ Πετράς.

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Κλαντζάκης μετά τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Παιδείας κ Νίκη Κεραμέως , είχε δηλώσει ότι:

«Παρά την τεράστια συνολική προσπάθεια   που   έχουμε καταβάλει, η απόφαση για το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου είχε ήδη ληφθεί ερήμην μας ανεξαρτήτως των επιδιώξεων και των ενστάσεών μας. Η έκβαση της υπόθεσης είναι άδικη και δυσάρεστη για όλο το νομό   Λασιθίου, καθώς το αποτέλεσμα της   προσπάθειάς μας  ετεροκαθορίστηκε χωρίς  να   ληφθεί σοβαρά υπόψη το αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας.

Όσον αφορά δε το τμήμα Φυσικοθεραπείας στο  Δήμο Ιεράπετρας οι υπηρεσίες του   Δήμου τις   επόμενες ημέρες  θα συγκεντρώσουν και θα παρέχουν στην Υπουργό Παιδείας όλες τις απαραίτητες  πληροφορίες  για   την  πλήρη  ενημέρωσή   της   ώστε   να μπορέσουμε να πιέσουμε για την άμεση έναρξη λειτουργίας του.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω   τον   κ.   Πλακιωτάκη,   για   τη γενικότερη   συνεργασία  και  τη δέσμευσή του ότι θα   στηρίξει την πρότασή μου για ανέγερση νέου κτιρίου για τη στέγαση Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Λασιθίου στην κοινότητα Καβουσίου. Ξεκινάμε άμεσα τη μελέτη για   το νέο αυτό μεγάλο αναπτυξιακό έργο για τον Δήμο Ιεράπετρας ώστε να χρηματοδοτηθεί το συντομότερο  δυνατό».

 

Nικος Πετάσης

 

Related posts

Τα προβλήματα των εργαζομένων στο επίκεντρο συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου

admin

Σεισμός 5,5 Ρίχτερ μεταξύ Κρήτης και Κάσου – Προειδοποίηση για τσουνάμι

admin

Καταστροφή στα κηπευτικά Κρήτης.

admin

Leave a Comment