Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΑΚΕΦΑΛΟ ΜΕΝΕΙ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ. ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΗ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σα βόμβα έσκασε η παραίτηση του προέδρου και του αντιπροέδρου του Συλλόγου Φίλων τρίτης ηλικίας, (διαχειριστή  του Γηροκομείου Ιεράπετρας), Γιώργου Αγγελάκη και Δημήτρη Αρώνη, τη στιγμή που έχοντας εργαστεί πάρα πολύ σκληρά τα τρία τελευταία χρόνια, είχαν καταφέρει με το Δήμο Ιεράπετρας και την τοπική εκκλησία, να εξασφαλίσουν απο την περιφέρεια Κρήτης 1,5 εκατ ευρώ, για την επανακατασκευή του ˊΌρφανουδάκειουˊˊ Γηροκομείου, στη θέση ˊˊΠεριστεράςˊˊ και την διαμόρφωση του σε νόμιμο σύγχρονο οίκο ευγηρίας.

Η αιτία που οδήγησε στην παραίτηση τους δυο εθελοντές υπηρέτες των ηλικιωμένων, οι οποίοι αγωνίζονται για  την ανιδιοτελή ανθρωπιστική προσφορά σε μια μερίδα απόμαχων της ζωής στην Ιεράπετρα, έχει να κάνει με τη μερική δέσμευση των λογαρισμών τους, και  της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους  απο την πολιτεία,  επειδή  κατα την περίοδο 2009-2014,  διαπιστώθηκε απο τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του ΙΚΑ οτι δεν καταβάλονταν οι νόμιμα αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές υπέρ των εργαζομένων αλλά μέρος αυτών.

Το ποσόν που καταλογίστηκε απο το ΙΚΑ στο Ίδρυμα,  ήταν γύρω  στις 65000 ευρώ που έφτασε μαζί με το πρότιμο το οποίο επιβλήθηκε πάνω απο τις 80000 ευρώ. Η οφειλή αυτή σήμερα με τους τόκους έχει φτάσει τις 145000. Αυτές οι παλιές οφειλές των ΝΠΙΔ  σύμφωνα με το νόμο κληροδοτούνται στις επόμενες διοικήσεις τους, άσχετα αν αυτές οι διοικήσεις, παραλαμβάνουν τη διοίκηση  χωρίς  φανερά χρέη και έχοντας  εξασφαλίσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Η επιστολή παραίτησης του Γιώργου Αγγελάκη έχει ήδη πάρει απο την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου αριθμό πρωτοκόλλου, ενώ τις επόμενες ώρες θα ακολουθήσει και η παραίτηση του Δημήτρη Αρώνη.

Οι εξελίξεις αυτές έχουν προβληματίσει και εξοργίσει την κοινωνία της Ιεράπετρας, που θεωρούσε ότι η υπόθεση αυτή είχε κακτοποιηθεί και το Γηροκομείο Ιεράπετρας μετά απο πολλά χρόνια είχε μπεί σε μια νοικοκυρεμένη,  ομαλή και αξιοζήλευτη λειτουργία.

Αναγκαστικά πλέον ο Σύλλογος Φίλων τρίτης ηλικίας και κατˊ επέκταση το Γηροκομείο Ιεράπετρας που έχει μετεγκατασταθεί προσωρινά στο κτήριο της πρώην ΔΟΥ,  μένει προσωρινά χωρίς διοίκηση ενώ οι επόμενες  εκλογές για  την ανάδειξη του  νέου  ΔΣ έχουν οριστεί  για τις 16 Νοεμβρίου.

Η υπόθεση πάντως δεν έχει κλείσει ακόμη δικαστικά,   καθώς στις 19-4-19 έχει οριστεί δικάσιμος για  να ξεκαθαρίσει το τοπίο ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

ˊˊΠροσωπικά θεωρώ ότι τα δύσκολα πέρασαν. Θα είναι καλύτερα και ευκολότερα τα πράγματα από εδώ και πέρα. Ειδικά τώρα που και ο βραχνάς των 145.000 ευρώ περίπου παλαιών οφειλών και παραλείψεων προς το ΙΚΑ Ιεράπετρας, της περιόδου 2009- 2014, ξεφορτώθηκαν σε κάποιου τις πλάτες. Συγκεκριμένα όχι στις πλάτες, αλλά στο Α.Φ.Μ του, στους λογαριασμούς του, και στην ακίνητη περιουσία του, που είχαν αποκτήσει οι γονείς του και ο ίδιος με πολύ κόπο. Είναι  κρίμα και άδικο! Πιστεύω να είναι ένα κακό όνειρο αυτό που περνάω αυτή την περίοδο, και όλα να εξελιχθούν καλά  στο δικαστήριο. Οι ευχές και η αγάπη όλων των συντοπιτών  μας βοηθάνεˊˊ μας λέει  εκφράζοντας την πικρία του, ο Γιώργος Αγγελάκης, διασώστης, υπεύθυνος του Τομέα ΕΚΑΒ Ιεράπετρας, και μέχρι την περασμένη Παρασκευή πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων τρίτης ηλικίας Ιεράπετρας.

Related posts

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ – Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές

admin

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 η ΜΑΡΤΗ 2023 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

admin

Μήνυμα Περιφερειάρχη Κρήτης για την Εργατική Πρωτομαγιά

admin

Leave a Comment