Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται την Κυριακή 11/4/21 στις 10πμ στην Κάτω Παραλία Ιεράπετρας. Προσυγκέντρωση της Επιτροπής Πολιτών στον χώρο μπροστά στο Λιμεναρχείο.

Καλούμε τους πολίτες, φορείς και συλλόγους των χωριών να συμμετέχουν ώστε να ακυρωθεί στην πράξη η προσπάθεια υφαρπαγής της γης μέσω των δασικών χαρτών. Πίσω από αυτήν κρύβεται το σχέδιο λεηλασίας των τόπων μας, από τους κάθε λογής επενδυτές.

 Μέσα από αυτούς τους χάρτες, που βγήκαν στη δημοσιότητα, γίνεται ξεκάθαρο, πως στόχος τους είναι να βάλουν χέρι στην περιουσία, που κατέχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι για βιοποριστικούς λόγους, βαφτίζοντας τα πάντα “δασικές εκτάσεις”, για να περιέλθουν στην κυριότητα τους και να μπορούν μετά, με όλη τους την άνεση, να τις παραχωρήσουν στα επιχειρηματικά, “επενδυτικά και αναπτυξιακά” συμφέροντα,  που περιμένουν στη γωνία, τρίβοντας τα χέρια τους με προσμονή…

 Ήδη μια σειρά από νόμοι  έχουν προετοιμάσει το έδαφος, για την επερχόμενη λεηλασία κάθε σπιθαμής γης, νερού και αέρα!  Βιομηχανικά πάρκα ανεμογεννητριών, τεράστιες εκτάσεις σπαρμένες με φωτοβολταϊκά, παραλίες και πλαγιές που γίνονται προέκταση ξενοδοχείων, γήπεδα γκολφ και υποδομές στη στεριά για τις επικείμενες εξορύξεις υδρογονανθράκων στα “θαλάσσια οικόπεδα”, που έχουν ήδη παραχωρηθεί με νόμο, στις πολυεθνικές του πετρελαίου, είναι  τα στοιχεία που συνθέτουν τη νέα μακέτα του τόπου.

Σε άλλες χώρες δίνονται κίνητρα ώστε να υπάρχει βιώσιμη διαχείριση του αγροπολιτισμικού τοπίου, να συνδεθεί με καλλιέργειες και με τον εναλλακτικό τουρισμό ώστε να προσθέτει πόρους στις τοπικές κοινωνίες. Όπως έθρεψε τους παππούδες μας σήμερα μπορεί να αξιοποιηθεί με διαφορετικό τρόπο. Ακόμα όμως και αν δεν το κάνουμε στην παρούσα περίοδο οφείλουμε να προστατεύσουμε και να παραδώσουμε τον πλούτο αυτόν στην επόμενη γενιά ώστε, αν θελήσει, να μπορεί να τον διαχειρισθεί.

Από την στιγμή που μία έκταση χαρακτηρισθεί δασική υπερισχύει το τεκμήριο της κυριότητας του Δημοσίου και συνεπάγεται αφάνταστη ταλαιπωρία για τους πολίτες να την διεκδικήσουν. Τό ότι δεν προέβλεψαν τον χαρακτηρισμό των αγροτοδασικών εκτάσεων δείχνει ότι κύριος σκοπός τους είναι η συνολική υφαρπαγή της γης.

Θέλουν το νησί μας να γίνει μια ενεργειακή αποικία, μια μπαταρία για ολόκληρη την Ευρώπη, ένα νησί κρανίου τόπος,  όπου τα βουνά θα ‘ναι γεμάτα θεόρατους σβούρους, η ενδοχώρα κατειλημμένη από καθρέφτες που θα συλλέγουν τον ήλιο, οι πεδιάδες με φαραωνικού τύπου αεροδρόμια, οι παραλίες ένα απέραντο ξενοδοχείο και οι θάλασσες εργοτάξιο για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου.

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ.

7/4/21                   Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας   

Related posts

Σητεία: Τουρίστας κατέρρευσε στο φαράγγι Αγίου Γεωργίου – Επιχείρηση διάσωσης του

admin

Επικοινωνιακά τερτίπια και εμπαιγμός του Υπουργείου Παιδείας στις πλάτες μαθητών και εκπαιδευτικών

admin

admin

Leave a Comment