Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Αναμένεται εφαρμοστική εγκύκλιος για την απαλλαγή αγροτών από το τέλος επιτηδεύματος

Η απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος αγροτών έτους 2019 ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες.

Σήμερα λοιπόν υπάρχουν αγρότες που είχαν υποβάλλει την φορολογική δήλωση, πριν περάσει η απαλλαγή με αποτέλεσμα αυτό να τους έχει καταλογιστεί, αλλά και αρκετοί που περίμεναν να περάσει η νέα διάταξη, ώστε να υποβάλλουν ακολούθως δήλωση.

Σε κάθε περίπτωση, όπως εξηγεί μιλώντας στον ΑγροΤύπο η Κατερίνα Κουσουνή, φοροτεχνικός από την Κατοχή Μεσολογγίου, αναμένεται εφαρμοστική εγκύκλιος από το υπουργείο Οικονομικών, με οδηγίες σχετικά με την εφαρμογή της απαλλαγής αγροτών, αλιέων κ.λπ. από το τέλος επιτηδεύματος.

Το τέλος επιτηδεύματος είναι στα 650 ευρώ

Με βάση σχετικές πληροφορίες η εγκύκλιος, που αναμένεται, θα προβλέπει την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων για όσους ήδη την έχουν υποβάλλει, ώστε να βγουν νέα εκκαθαριστικά χωρίς το τέλος, είτε αυτόματη απαλλαγή μέσω taxisnet.

Όσοι αγρότες τώρα υποβάλλουν δήλωση, αφού βγει η εφαρμοστική, δεν θα τους καταλογιστεί το τέλος προφανώς.

Με αφορμή πάντως ερωτήματα αγροτών στον ΑγροΤύπο σχετικά με το πώς μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα για να τη χρησιμοποιήσουν π.χ. για κάποιο επενδυτικό τους σχέδιο, ενώ την ίδια ώρα φαίνεται ότι χρωστούν το τέλος επιτηδεύματος του 2019, επισημαίνεται ότι καλό θα είναι να απευθυνθούν στην εκάστοτε Εφορία, για να εξεταστεί σχετικά το αίτημά τους, αφού αν και το θέμα είναι καθαρά τυπικής φύσης, όταν κάποιος φαίνεται ότι οφείλει (και δεν έχει π.χ. προβεί σε ρύθμιση), τότε δεν έχει πρόσβαση στην ενημερότητα.

Μπίκας Αλέξανδρος

Related posts

ΜΑΛΛΕΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ: ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΤΟΥΣ

admin

Ενημερωτική εσπερίδα / Μετάκληση Πολιτών Τρίτων Χωρών

admin

Αποκατάσταση της αδικίας για αδιόριστους επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 2008

admin

Leave a Comment