Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΜΕΙΟΨΗΦΟΥΝΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ Δ. ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥΓΙΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΑ.ΣΥ. ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ



Σε όλους τους δημότες του ΔΗΜΟΥ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Από τις 26-7-2021 οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έστειλαν στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου  πρόταση να εκδοθεί ψήφισμα κατά των συγχωνεύσεων και της περαιτέρω υποβάθμισης των νοσοκομείων του νομού Λασιθίου. 

Η πρότασή ήλθε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30-7-2021. Την αναλύσαμε και ζητήσαμε την ψήφισή της από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων ώστε να ενώσει ο Δήμος μας την φωνή του με όλους τους πολίτες του νομού μας – και ειδικά με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία – κατά των συγχωνεύσεων. 

Ο συνδυασμός της πλειοψηφίας ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ το ψήφισμα που προτείναμε. Το υπερψήφισαν μόνο οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης και η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος κ Ευαγγελία-Στέλλα Ορφανού-Φαρσάρη

Στις 6/8/2021 εκδώσαμε Δελτίο Τύπου όπου εκθέσαμε ολόκληρη την πρότασή μας και το σχόλιό μας για την καταψήφιση του ψηφίσματος. Το Δελτίο τύπου δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΑΝΑΤΟΛΗ» και στον ηλεκτρονικό τύπο.

Μετά από ένα μήνα, στις 6/9/2021 αναρτήθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ η επίσημη απόφαση 31/2021 για το συγκεκριμένο θέμα, που παραποιεί την πραγματικότητα.

Αντί να γράψει πως ο συνδυασμός του δημάρχου ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ το ψήφισμα, (ντραπήκανε καθυστερημένα) αναφέρει ΨΕΥΔΩΣ ότι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αντιπρότεινε να συναντηθούν οι επικεφαλής των δύο συνδυασμών και να διαμορφώσουν από κοινού ένα κείμενο και να το φέρουν προς ψήφιση στο συμβούλιο. 

ΕΝΤΕΛΩΣ ΨΕΜΑΤΑ. Αυτό ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΩΘΗΚΕ.

Ούτε ήρθε ποτέ ο δήμαρχος σε επαφή με τον επικεφαλής του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης για να . . . συντάξουν από κοινού ένα τέτοιο κείμενο.

Αντίθετα σε μια συνάντηση με τον δήμαρχο για άλλο θέμα, όταν ο Κώστας Χαλκιαδάκης αναφέρθηκε στην αχαραχτήριστη καταψήφιση αυτού του ψηφίσματος, ο δήμαρχος απέφυγε να δώσει οποιανδήποτε απάντηση.

Μετά τα παραπάνω ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ  το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου για την αυθαίρετη (δεν είναι η πρώτη φορά) παραποίηση της συζήτησης και της απόφασης του Δ.Σ.  Η αλήθεια είναι πως η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος ντρέπονται τους δημότες, αλλά δεν ντρέπονται να βάζουν πλάτη στην κυβερνητική πολιτική που σκοπό έχει την ιδιωτικοποίηση της Υγείας.Με πλαστές αποφάσεις δεν θα ξεγελάσουν τους Δημότες του Οροπεδίου Λασιθίου σε ένα θέμα τόσο ζωτικής σημασίας για την Υγεία του λαού στον νομό μας.

9 Σεπτεμβρίου 2021

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκης ΣυσπείρωσηςΕιρήνη Δαλαβέρου-Καρύδη
 Κωστής Χαλκιαδάκης
Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Ευαγγελία-Στέλλα Ορφανού-Φαρσάρη

Related posts

Καιρός: Πού αναμένονται βροχές την Τετάρτη, έως επτά μποφόρ στο Αιγαίο

admin

Κούρ Νίγκα

admin

Υποχρεωτικός έλεγχος των εκπαιδευτικών που μετακινούνται από και προς τις περιοχές με αυξημένο ιικό φορτίο.

admin

Leave a Comment