Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΑΠΑΛΛΑΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠΡΗΣΤΗ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Η Ελληνική Δικαιοσύνη απάλλαξε της κατηγορίας για εμπρησμό δασικής έκτασης από αμέλεια, τον 69χρονο (σήμερα) μελισσοκόμο Στέλιο Ανδρουλάκη, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε για 2,5 ολόκληρα χρόνια, σηκώνοντας στις πλάτες του , άδικα,  εφόσον αποδείχτηκε στην ακροαματική διαδικασία, την κατηγορία του εμπρηστή.

Το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Απριλίου  του 2016  είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στη θέση Γρα Καρά  στη βορειοδυτική πλευρά του δάσους του Σελάκανου, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να την θέτει υπό έλεγχο αργά το βράδυ της ίδιας μέρας, αφού είχε κάψει μερικές δεκάδες στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης  καταλήγοντας στον μελισσόκηπο του 67χρονου τότε Στέλιου Ανδρουλάκη.

Κάτοικοι του Σελάκανου, υποστήριξαν τότε ότι είχαν δεί νωρίτερα τον Ιεραπετρίτη μελισσοκόμο να απομακρύνεται με το αυτοκίνητο του από το σημείο, όπου φρόντιζε 120 κυψέλες, και τον  είχαν θεωρήσει ύποπτο για εμπρησμό από αμέλεια ,  καθώς πίστευαν ότι η φωτιά μεταδόθηκε από το μελισσοκομικό του καπνιστήρι.

 Το δικαστήριο ομόφωνα τον έκρινε αθώο και τον απάλλαξε πανηγυρικά από την κατηγορία του εμπρηστή,  που τον είχε καταβάλει ψυχολογικά, καθώς ο ίδιος είναι εδώ και δεκαετίες γνωστός παλιός μελισσοκόμος, ασκώντας παράλληλα με ευλάβεια  τη βιολογική γεωργία με ιδιαίτερη περιβαλλοντική ευαισθησία . Από τους εκπροσώπους του Τύπου, ο 69χρονος  ζητά τώρα ,  τη δημοσίευση της αθωωτικής απόφασης του Δικαστηρίου, καθώς θεωρεί,  ότι έχει τραυματιστεί ανεπανόρθωτα η προσωπικότητα του.

Στον Εισαγγελέα Λασιθίου είχε οδηγηθεί τότε ο  67χρονος με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.

Ο Στέλιος Ανδρουλάκης είχε συλληφθεί εκείνη τη μέρα,  στο πλαίσιο του αυτοφώρου, από το κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Κρήτης, σε συνεργασία με το ανακριτικό γραφείο Ιεράπετρας, φερόμενος ως δράστης της πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει το μεσημέρι της Παρασκευής σε δασική έκταση στην περιοχή του  Σελάκανου  Ιεράπετρας, ενώ ο ίδιος από την πρώτη στιγμή δήλωνε 100% σίγουρος,  ότι  είχε σβήσει το καπνιστήρι του κανονικά,  όπως κάνει εδώ και 50 χρόνια.

Το Δικαστήριο  ομόφωνα δέχτηκε τα αποδειχτικά στοιχεία που προσκόμισε η δικηγόρος του και τον απέδωσε λευκό στην κοινωνία απαλλαγμένο από κάθε κατηγορία.

ΤΟ ΣΕΛΑΚΑΝΟ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙΡΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Με το νέο  πρόεδρο και τη γραμματέα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελάκανου  Μανόλη Δασκαλάκη και Μαρία Στ. Τσαγκαράκη, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης, προκειμένου να συζητήσουν προτάσεις υποστήριξης του Σελάκανου και του Χριστού.

Συζητήθηκαν διεξοδικά οι ανάγκες της περιοχής του Σελακάνου, τα έργα και οι παρεμβάσεις που είτε έχουν υλοποιηθεί είτε αναμένονται να ξεκινήσουν και προσδιορίστηκαν οι άξονες των επόμενων ενεργειών.

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας αφού ευχαρίστησε το  απερχόμενο Δ.Σ. του συλλόγου και την απελθούσα πρόεδρο Δέσποινα  Καπαράκη για τη συνεργασία τους , συνεχάρη το νέο συμβούλιο για την εκλογή  του.

«Έχουμε καταγράψει από την πρώτη στιγμή τις ανάγκες της τοπικής κοινότητας του Χριστού και έχουμε ήδη υλοποιήσει αναγκαία έργα που ήταν χρόνια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας.

Πρόσφατα κατασκευάσαμε, συνδέσαμε και παραδώσαμε δύο νέες δεξαμενές ύδρευσης-άρδευσης στην Τοπική Κοινότητα  του Χριστού και έχουμε ήδη δημοπρατήσει και σύντομα θα ξεκινήσουμε την κατασκευή, μιας νέας δεξαμενής στη θέση «Τυροκέλι» στο Σελάκανο.

Παράλληλα, έχουμε προβεί σε ποικίλες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της προσβασιμότητας της περιοχής, της ύδρευσης και της άρδευσης και ξεκινάμε άμεσα εργασίες για την επισκευή του κεντρικού δρόμου που οδηγεί από το Χριστό στο Σελάκανο.

Επιπλέον στο πλαίσιο της ανταλλαγής προτάσεων προς όφελος των κατοίκων είμαστε θετικοί στην πρόταση του  Πολιτιστικού συλλόγου για εργασίες που θα επιτρέψουν την αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού δημοτικού σχολείου του Χριστού.

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον Πολιτιστικό σύλλογο Σελάκανου και να προωθούμε τις προτάσεις που προάγουν την κοινή προσπάθεια για πρόοδο και ανάπτυξη της περιοχής , μίας περιοχής απείρου  φυσικού κάλλους που αποτελεί περιβαλλοντικό θησαυρό για τον Δήμο Ιεράπετρας», είπε σχετικά ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης.

Related posts

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΙΕΡΑΠΥΤΝΗΣ ΚΑΙ ΣΗΤΕΙΑΣ

admin

Ξεκινά ερευνητικό πρόγραμμα για ενεργειακό ανεμόμυλο στο Οροπέδιο Λασιθίου 

admin

ΕΚΔΛΗΛΩΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΣΕ ΣΔΕ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Leave a Comment