Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΗΚΑΝ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΒΙΑΝΝΟΥ 50 ΣΤΡ. ΠΕΥΚΩΝ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΩΝ

Ενω όλος ο κόσμος μένει σπιτι  του για να μην εξαπλωθεί περισσοτερο ο κορωνο’ι’ός,  κάποιοι ασυνείδητοι, επέλεξαν την Τρίτη,  τη μέρα που οι θυελώδεις βορριάδες στη Νοτιοανατολική Κρήτη ξεπερνούσαν ακομα και τα 10 μποφώρ , κατα διαστήματα, για  να κάψουν τα λιόκλαδα και τα υπολλείμματα των καλλιεργειών τους,  με αποτέλεσμα να θέσουν σε κίνδυνο ολόκληρη την γειτονική τους  αγροτική και δασική περιοχή.

Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά που σύμφωνα με τις ενδειξεις ξεκίνησε απο κάψιμο λιόκλαδων, είχαμε στα Δυτικά της Ρίζας Ιεράπετρας. Η πυρκαγιά ελέγχθηκε από τους πυροσβέστες που έσπευσαν με 7 οχήματα απο τη Βιάννο την Ιεραπετρα και τον Άγιο Νικόλαο.

 Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί της Τρίτης στα όρια των Δήμων Ιεράπετρας και Βιάννου, πεντακόσια μέτρα απο τα πρώτα σπίτια του οικισμού Λουτράκι Βιάννου.

Το σημείο στο οποίο είχε ξεσπάσει η φωτιά ήταν πολύ κοντά στον οικισμό Λουτράκι, ενώ οι άνεμοι που έπνεαν, αρχικά, ήταν πάνω από 8 Μποφόρ και θα κινδύνευε σοβαρά ο οικισμός αν δεν εξασθενούσαν για δυο ώρες περίπου οι άνεμοι , δίνοντας την ευκαιρία στους πυροσβέστες να περιορίσουν τις φλόγες και τελικά να θέσουν μετά απο υπεράνθρωπες προσπάθειες την πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Πάντως, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, η φωτιά πρόλαβε να κάψει, περίπου, 50 στρέμματα δάσους με πεύκα, καθώς και καλλιεργήσιμες εκτάσεις με ελαιόδεντρα.

ˊˊΣημειώνεται πως οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της χώρας λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, εξαιτίας τ ων μέτρων κατά του κορωνοϊού, και για το λόγο αυτό, οι πολίτες οφείλουν να είναι προσεκτικοί αυτή την περίοδοˊˊ μας είπε ο διοικητής της Π.Υ Ιεράπετρας αντιπύραρχος Δημήτρης Καλλιοτζής.

Παρότι οι άνεμοι στην Ιεράπετρα έπνεαν πάνωαπο το πρωί της Τρίτης, πάνω  από 10 Μποφόρ, κάποιοι δε δίστασαν να κάψουν  λιόκλαδα γι’ αυτό και παρενέβη τόσο Πυροσβεστική  Υπηρεσία  όσο και η δημοτική αστυνομία.

Μετά απο καταγγελίες αγροτών, συνελήφθη από άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής ένας 65χρονος αλλοδαπός εργάτης γης, ο οποίος είχε ανάψει φωτιά και έκαιγε λιόκλαδα ενώ έπνεαν άνεμοι πάνω απο 9 Μποφορ, στην περιοχή Καμάρα στο Κάτω Χωριό Ιεράπετρας.

Λίγο αργότερα, γύρωστις 2:30μ.μ. εκδηλώθηκε πυρκαγιά μεσα στο χώρο εναπόθεσης φυτικών υπολλειμμάτων πάνω απο την αποκατεστημένο πρωην ΧΑΔΑ Ιεράπετρας, υποχρεώνοντας δυο επανδρωμένα Πυροσβεστικά οχήματα να σπεύσουν μετά την επιστροφή τους απο τη Βιάννο, να παρέμβουν για να κατασβέσουν τη φωτιά που έκαιγε κλαδέματα και άλλα φυτικά απόβλητα.

Καταγγελίες για κάψιμο κλαδιών παρά τους ισχυρούς ανέμους, είχαμε το πρωί της Τρίτης  και απο την περιοχή Λαγκάδα Μακρύ Γιαλού.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Επίσκεψη στην Κοινότητα Μύρτου. Με έργα και όχι με λόγια αντιμετωπίζουμε τις ανάγκες της Κοινότητας

admin

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΜΕ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ-ΕΝΩΤΙΚΗ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

admin

Τιμήθηκε στο Ηράκλειο η ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας

admin

Leave a Comment