Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΑΡΓΗΣΕ ΑΛΛΑ ΕΦΤΑΣΕ Ο ΑΞΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΑΡΓΗΣΕ ΑΛΛΑ ΕΦΤΑΣΕ Ο ΑΞΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Συνεχής επίμονος και ιδιαίτερα δύσκολος, είναι  ο αγώνας της τοπικής κοινωνίας της Ιεράπετρας,  για την αναβάθμιση και όχι την υποβάθμιση τελικά  του Γενικού Νοσοκομείου του Λασιθιώτικου Νότου , που εξυπηρετεί περισσότερους από 40.000 ανθρώπους οι οποίοι διαμένουν  μόνιμα η περιστασιακά στους Δήμους Ιεράπετρας, Σητείας και Βιάννου.

Κάθε  φορά που έρχεται κάποιος γιατρός να προστεθεί  στο δυναμικό της ιατρικής υπηρεσίας, κάθε φορά που ενισχύεται το διοικητικό, το νοσηλευτικό και το τεχνικό προσωπικό,  η χαρά όλων στην Ιεράπετρα είναι ανείπωτη.

Από το πρωί της Δευτέρας όμως,   που άρχισαν να δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου,  οι πρώτες φωτογραφίες της μεταφοράς του πρώτου  Δημόσιου Αξονικού Τομογράφου,  που  τοποθετείται στο Γενικό Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, τα χαμόγελα ικανοποίησης(κάτω από τις μάσκες) στα πρόσωπα όλων των συντελεστών του τομέα της Δημόσιας Υγείας , στη Νύμφη του Νότιου Κρητικού πελάγους… είναι διάπλατα.

   Αφού εγκατασταθεί και δοκιμαστεί για ένα  χρονικό διάστημα  θα εγκαινιαστεί και επίσημα ο νέος αξονικός τομογράφος  της Ιεράπετρας,  ο οποίος αναμένεται να λειτουργήσει το επόμενο διάστημα,  για  να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους ιατρούς και στους ασθενείς , που πλέον δεν θα τρέχουν στον Άγιο Νικόλαο η στο  Ηράκλειο   για μια  απλή αλλά απαραίτητη αξονική τομογραφία.

Η προσπάθεια  για να έρθει ένας αξονικός τομογράφος στην Ιεράπετρα ξεκίνησε το 2018 και αξίζει να δούμε  με ποιόν τρόπο.

«Είχαμε βρεθεί το 2018 με την τότε διοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης κ Ελένη  Μαυρομάτη στη Νεάπολη,  όπου είχαμε κληθεί για υπηρεσιακούς λόγους όλοι οι αναπληρωτές διοικητές των διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου. Ήμουν εκείνος που σε αυτή τη σύσκεψη ζήτησα από την  κ.  Ελένη  Μαυρομάτη,  να ξεκινήσει τη διαδικασία της κατάθεσης του σχετικού αιτήματος για την έγκριση από το Υπουργείο Υγείας της προμήθειας και της εγκατάστασης ενός αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Εκείνη δέχτηκε την πρόταση μου και προχώρησε άμεσα τη διαδικασία», θυμάται σήμερα ο πρώην αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας και καθηγητής σήμερα του ΕΛΜΕΠΑ κ Γιώργος Αρακαδάκης από τον Άγιο Νικόλαο.

«Μετά από μερικούς μήνες και αφού το Υπουργείο ενέκρινε το αίτημα μας , έγινε δημόσιος Διεθνής διαγωνισμός όπου έδωσαν προσφορές δυο εταιρείες. Αυτή που δεν πήρε την προμήθεια του μηχανήματος , κατέθεσε ένσταση κατά της πρώτης, η οποία εκδικάστηκε στο Εφετείο Χανίων και τελικό ο διαγωνισμός επικυρώθηκε υπέρ εκείνης που είχε την καλύτερη τιμή.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που ο αξονικός τομογράφος έφτασε με κάποια έστω μικρή καθυστέρηση και εγκαταστάθηκε στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Όταν ήμουν ακόμα αναπληρωτής διοικητής στο Νοσοκομείο , είχα φροντίσει και είχα στείλει δυο τεχνολόγους ακτινολόγους να εκπαιδευτούν στους αξονικούς των Νοσοκομείων του Αγίου Νικολάου και του Ηρακλείου, ώστε να είναι έτοιμοι να λειτουργήσουν το μηχάνημα όταν  και όποτε έρθει στο Νοσοκομείο της πόλης.

Σίγουρα οι υπηρεσίες που θα προσφέρει στους χιλιάδες ντόπιους και ξένους κατοίκους η επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής,  που θα χρειαστούν μια αξονική τομογραφία είναι πάρα πολύ μεγάλες. Το γεγονός  αυτό από μόνο του αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Κρήτη», πρόσθεσε  καθηγητής του ΕΛΜΕΠΑ κ Γιώργος Αρακαδάκης.

Τα τελευταία δυο χρόνια στο μεταξύ,  έγιναν αρκετές φιλότιμες προσπάθειες και από τη σημερινή διοικήτρια της  ΥΠΕ Κρήτης κ. Λένα Μπορμπουδάκη, αλλά και από τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας κ Μανόλη Καλλιονάκη, ώστε να εξασφαλιστούν οι άνετες κτηριακές υποδομές που απαιτούνται, ώστε να τοποθετηθεί σωστά  και σε άνετο χώρο, λόγω του μεγέθους του ο αξονικός τομογράφος , προκειμένου να εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο και τους χειριστές του,  αλλά και τους ασθενείς που θα δέχονται τις υπηρεσίες του.

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Βορίδης: «Ο Τσίπρας θα καταργήσει το σταυρό απ’ τη σημαία και δε θα γιορτάζουμε Χριστούγεννα»

admin

«Απαιτείται νέο Πρόγραμμα “Εξοικονομώ – Αυτονομώ”»

admin

Αγοτικόι Σύλλογοι Κρήτης -20210224-ΕΞ.445 -Αποκλεισμός Κρητης

admin

Leave a Comment