Image default
ΚΑΙΡΟΣ

Αυξημένος κίνδυνος πλημμυρών & κατολισθήσεων κυρίως στα Δυτικά

Βαρομετρικό χαμηλό δυτικά της Σαρδηνίας, το οποίο θα βαθύνει αρκετά, θα κινηθεί την Τρίτη προς την Τυνησία και τη Σικελία και στην συνέχεια, την Τετάρτη, θα ανέβει προς την κεντρική Ιταλία και την Αδριατική.

Μπορεί η χώρα μας να μην βρεθεί στην τροχιά κίνησης του κέντρου του, ωστόσο θα επηρεαστεί από τα μέτωπα κακοκαιρίας που θα το συνοδεύουν. Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες φαινόμενα τα οποία θα έχουν διάρκεια και οι θυελλώδεις νοτιάδες στο Ιόνιο.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές & καταιγίδες

  • Την Τρίτη περιμένουμε από το απόγευμα επιδείνωση του καιρού στα Δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες (ιδιαίτερα σε κεντρικό, βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.)
  • Την Τετάρτη τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα και θα είναι κατά τόπους ισχυρά, κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, την Ανατολική Στερεά (σμπρ. Αττικής), την Εύβοια (κυρίως νότια), τις Κυκλάδες, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη (κυρίως νότια).

Άνεμοι:

  • Στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί θα φτάσουν την Τρίτη τα 8 μποφόρ, πιθανόν τοπικά 9, την Τετάρτη θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς σε βαθμιαία εξασθένηση στα 5 με 6 και τοπικά 7, κυρίως στο βόρειο Ιόνιο 7 μποφόρ.
  • Στο Αιγαίο, από το απόγευμα της Τρίτης στα νότια νοτιοανατολικοί ισχυροί 6 και την Τετάρτη νότιοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Την Πέμπτη θα συνεχιστούν οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες, όχι όμως με την ίδια ένταση και διάρκεια, κυρίως στα Δυτικά τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Κίνδυνοι:

  • Αυξημένη πιθανότητα πλημμυρών (προσοχή στα Δυτικά)
  • Αυξημένη πιθανότητα κατολισθήσεων (προσοχή στα Δυτικά)
  • Πιθανά προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες στο Ιόνιο.

Related posts

Στροφή 180 μοιρών από τον Σάκη Αρναούτογλου – Έρχονται χιόνια τα χριστούγεννα – Ανατροπή με την αλλαγή του καιρού

admin

Καιρός: Καταιγίδες και… άνοδος της θερμοκρασίας αύριο

admin

ΛΗΨΗ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΛΟΓΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

admin

Leave a Comment